Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 лютого 2020, 03:44
3441
3

Айнарс БАГАТСКІС: «Моя мета - щоб збірна України зіграла на Олімпіаді»

Головний тренер збірної України - про підготовку до матчів з Австрією та Угорщиною

| Оновлено 26 лютого 2020, 03:44
3441
3
Айнарс БАГАТСКІС: «Моя мета - щоб збірна України зіграла на Олімпіаді»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

У стартових матчах відбіркового турніру Євро-2021 збірна України зіграє на виїзді з Австрією (20 лютого) і вдома з Угорщиною (23 лютого) - в Запоріжжі.

Про початок підготовки: «Ми зібралися два дні тому майже оптимальним складом - немає тільки Мішули, Санона і гравців НБА. Кравцов та Липовий приїхали сьогодні, Герун буде в Австрії. Ми провели два тренування, щоб у тренерів і гравців було більше розуміння один одного. Для гравців головне зараз якомога менше отримувати зайвої інформації. Трохи акценти розставляємо на захист, трохи - на напад».

Про збірну Австрії: «Австрія почала підготовку 4-5 днів тому. За попередньою інформацією, австрійці мали зібрати всіх, зараз є інформація, що вони будуть тримати в збірній відразу двох натуралізованих гравців - один з них це Богіч, проти якого ми грали в кваліфікації Ліги чемпіонів і який в двох матчах проти «Київ-Баскета» в середньому набрав 27 очок. Також я працював з Сілвеном Ландесбергом в «Маккабі» - тиждень тому вони сказали, що він точно буде грати, а зараз - що його не буде. Але я в це не вірю. Коли я побачу ростер з 12 гравців, і його там не буде, тоді я повірю. Дуже давно я вже в цьому бізнесі і добре знаю ці маленькі «шахрайства».

Найцінніший гравець у австрійців це Рашид Махалбашіч, з яким я працював в чемпіонаті Росії. Він зараз один з трьох кандидатів на титул MVP Єврокубка. Це гравець, який діє на майданчику з розумом. Він може віддати передачу, корисний на підборі і, звичайно, може набирати очки. Є ще 3-4 гравця, які виступають за кордоном - вони не перші скрипки в команді, але вони добре знають, як потрібно грати.

З огляду на, що в Австрії тільки Махалбашіч повноцінний центровий, можна говорити, що у них більше андерсайз команда. Це те, що ми знаємо, але в той же час я завжди говорю, що нам потрібно думати про нашу якість баскетболу».


ФБУ. Айнарс Багатскіс і Максим Пустозвонов

Про склад і головної мети: «Всі, кого ми запросили до збірної, приїхали, а це значить, що Україна та її прапор - це не порожні слова. Зараз в Києві ми тренуємося в складі 16 гравців, а в Австрію і Угорщину візьмемо 14 баскетболістів. У нас є проблемні позиції і не так легко визначити, хто повинен грати. Всі гравці гідні місця у фінальній заявці, але у нас ще є питання, кому краще з ким грати, тому з підсумкової заявкою в 12 гравців ми ще не визначилися. Можливо, на першу гру буде один склад, а на другу зміниться.

Дуже важливо, щоб у команди був дух переможця. Команда, яка не шукатиме виправдань, гравці і тренери якої ставлять тільки найвищі цілі. Моя сама мета - я б хотів грати на Олімпійських іграх», - сказав Багатскіс.

Склад збірної України на матчі з Австрією та Угорщиною

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил