Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 19 лютого 2020, 00:23
22561
57

Дубай. Світоліна достроково залишає турнір, програвши 52-й ракетці світу

У грі найкращої української тенісистки проглядається глибока криза

| Оновлено 19 лютого 2020, 00:23
22561
57
Дубай. Світоліна достроково залишає турнір, програвши 52-й ракетці світу
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) завершила боротьбу на турнірі серії Прем'єр у Дубаї.

У матчі першого кола українка без шансів програла американці Дженніфер Бреді (№52 WTA), яка успішно подолала кваліфікацію.

Дубай. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Дженніфер Бреді (США) - 2:6, 1:6

Новий сезон вже в розпалі, а рівень гри Еліни, як і результати, все гірший. Давненько вже ми не бачили таку велику кількість матчів за короткий проміжок часу, де у нашої першої ракетки вже в середині зустрічі практично не було відчутних ​​шансів на перемогу.

На жаль, програні сети з рахунком 1:6 стають об'єктивною реальністю. Наприклад, за весь минулий рік Еліна програла всього шість партій з таким рахунком, за неповні два місяці поточного - вже чотири.

Сьогоднішній матч зберігав інтригу до рахунку 2:3 в першому сеті. До того часу у Світоліної було два нереалізованих брейкпоінти в стартовому геймі, але вони стали результатами невеликих аутів американки, яка трохи пізніше пристрілялася. А далі Еліна програла вісім геймів поспіль. Її роль на корті більше нагадувала дії спаринг-партнера, який намагається повертати м'ячі без особливого атакуючого потенціалу. Бреді було комфортно грати в таких умовах, і вона домінувала на корті.

У кінцівці, як це часто буває, більш низькорейтингова тенісистка все ж віддала один гейм, але це не завадило їй завершити цей матч за 1 годину і одну хвилину.

Що відбувається зі Світоліною - загадка. Але чим далі в сезон, тим більше проблем у грі українки. Найближчим часом виліт з топ-10 їй не загрожує, але потрібно гарненько задуматися про перспективи.

Відзначимо, що це вже п'ята поразка українки в новому сезоні при шести перемогах.

З наступного тижня Еліна опуститься на сьоме місце в світовому рейтингу.

У другому колі Бреді зустрінеться з Маркетою Вондроушовою з Чехії (№17 WTA).

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 5
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Коментарі 57
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Якщо чесно, то мабуть за всю свою кар'єру - це найглибший спад. Я б навіть назвав це повним провалом, а не спадом. Мені навіть 500 якась там ракетка світу естонка Малигіна цікавіше виглядала, ніж сьогоднішня Світоліна. В чому проблема? Якщо якісь проблеми зі здоров'ям, то це пів біди. Але якщо це теперішній реальний рівень гри, то як кажуть звідтам мало вже хто повертається. Почекаємо до початку грунтового сезону. Але з кожним днем надій стає все менше
axylinam
Свитолина в безобразной физической форме,отсюда и безобразная,позорная игра,пора полностью сменить тренерский штаб
mah
Пожалуй, пора привыкать, и снимать розовые очки. Начало заката. Пик карьеры прошел, теперь постепенное, медленное пике. Но, зарабатывать деньги на турнирах можно еще долго.
alex55
Давайте, защитники, вылазьте, оправдывайте.
Главное минуса научиться ставить, а то, что Свитолина превращается в безвольную посредственность разве не видно?
сергей богданов
Это может быть началом конца топ тенисистки
vital
Завжди захищав Елю до останнього. Але улюблений Дубай це лакмусовий папірець стану Еліни - якщо вже тут так зіграти кепсько і це навіть не з Мугурусою, а посередністю, в якої 0 титулів за кар'єру.
Все дуже погано і потрібно щось змінювати. Може хоч після такого провалу Еля вийде з своєї зони комфорту і задумається над своїм майбутнім у тенісі.
Aleksandr Plutakhin
Криза не наближається, вона вже поглиблюється. Принайми з минулого року це вже було видно. Якщо подивитись на це очима звичайного громодянина, то нічого страшного не выдбуваіться, а все як і повинно бути - прийшов час, кохання....І як це буває в житті, все інше "по боку". Може в декого це відбувається якось по іншому? Але якщо вести мову про спорт вищіх досягнень - то це дійсно трагедія, не багато таких досягнень в історії українського тенісу. Але якщо трохи відійти від цих припущень, то схоже забагато авансів було їй видано. Для досягнення найвищої тенісної мети, потрібна наявність багатьох складових, яких в Еліни з самого початку, НЕ БУЛО. Насам перед харктеру не вистачало, наполегливості, спортивного нахабства. Усе решту можна здобути на тренуванні, а такі риси - це від Бога (чи від батьків?). Ну то таке, маємо те, що маємо. Тому нічого страшного не відбувається, а лише стає на СВОЇ місця.
Володимир Кузьмін
Світоліна: я люблю турнір у Дубаі!!! Угу, Еля, Дубаі теж любили тебе, тільки не довго, лише одну годину.
Vik_77
Чи це часом не карма,коли в одному з інтерв'ю кілька разів назвала себе топ гравцем?
temamx2727
Та что вы все накинулись, может просто Брэди показала свой лучший теннис
На самом деле все печально, победа в итоговом это был потолок. А шлемах можно и не мечтать, будет хорошо если просто вернёт форму, и чуть побудет в топ-10 ещё.
Oleg.
Серйозні спортсмени , якщо хочуть добитись максимуму, концентують увагу на спорті. Ніякого особистого життя(любов-асісяй нахєр ,тільки перепих без зобов’язань). А тут.... Вся Україна мала тішитись як вони з Гаелем займаються йогою, як відкидають сніг.. і т д .
mb_cdi
Свитолина полный ноль. Не понимаю как ее раскрутили и за счет чего. Хотя в нашем спорте есть еще примеры....Зинченко например. Только о нем и пишут. Супер звезда, "команда Зинченко".....
Олег Судак
Як не старалась--знов обісралась!
Сергей Иванамофф
2й год стабильное падение вижу.
Андрей Саенко
Ей не теннис нужен,у неё любовь,только кому то она идёт на пользу,а кому то ..........
Андрей Саенко
Она не париться насчёт вылетов,самое главное,что убивает-это саперница играла феноменально(постоянно одно и тоже на пресс конференциях),это не саперница феноменальная,а ты мертвая.Монфилс 2 турнира подряд взял,у него прогресс,Элина 2год не может выиграть ни одного турнира,это жопа.Я уже месяц говорю,что к концу года её в 20 не будет и она только подтверждает мои слова,МОЛОДЕЦ!!!
Муґунот Уух
"Кріза мінєт папізже, калі пададуть вагіни"
(Азаров М. Я)
kollekciy
Навіть заміна суперниці, не допомогла Світоліні. Краще б грала з Мугурусою, на її фоні не так опозорилась би.