Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 16 лютого 2020, 11:43
94070
174

«Російський допінгіст знищує наш спорт». Реакція на золото Логінова

Біатлоністи жорстко відреагували на перемогу Олександра Логінова у спринті

| Оновлено 16 лютого 2020, 11:43
94070
174
«Російський допінгіст знищує наш спорт». Реакція на золото Логінова
Український біатлон. Олександр Логінов

Чоловіча спринтерська гонка на чемпіонаті світу-2020 в італійському Антхольці завершилася сенсацією. Всі чекали перемоги, в першу чергу, від Йоханнеса Бьо, Мартена Фуркада або Кантена Фійона Майє. Але, як не дивно, найкращим цього разу став біатлоніст, який лише один раз (!) в цьому сезоні забігав на п'єдестал пошани, але не в спринті і не на першу сходинку.

І все б нічого, якби не допінгове минуле Олександра Логінова. У листопаді 2013 року його проба показала наявність еритропоетину - одного з найбільш популярних і потужних видів допінгу. Якщо мельдоній можна пояснити випитою таблеткою від кашлю без узгодження з лікарем, то тут так просто не відмажешся. ЕПО вводять тільки внутрішньовенним шляхом.

Сам Логінов відмовився коментувати скандал, відбув дворічну дискваліфікацію, повернувся і почав виступати ще краще, ніж раніше. У минулому сезоні він взагалі фінішував на другому місці в загальному заліку Кубка світу, але золото чемпіонату світу йому все одно не підкорялося. До сьогоднішнього дня (15 лютого 2020 року).

Пропонуємо вашій увазі реакцію біатлоністів на перемогу Олександра Логінова.

Нізащо не привітаю Логінова з перемогою

«Вся допінгова система працює погано. Нізащо не привітаю Логінова з перемогою. Мені нема чого йому сказати. Те, що він тут виступає, просто формальність. Все це дуже сумно для світового біатлону.

У мене немає проблем з тим, що Росія виграла золото сьогодні. У мене проблеми з тим, хто його виграв. Ти не можеш приймати ЕПО і потім спокійно приїжджати і вигравати», - сказав швед Себастіан Самуельсон в інтерв'ю «Чемпіонату».

«На тлі всього, що ми знаємо, і слабкою швидкістю в цьому сезоні перемога Логінова виглядає трохи дивно», - цитує восьмикратного чемпіона світу Йоханнеса Бьо норвезький портал NRK.

Такі люди повинні бути дискваліфіковані довічно

Тар'єй Бьо, який зайняв прикре четверте місце, відреагував більш агресивно: «Мені важко бути четвертим сьогодні, тому що російський допінгіст позбавив мене бронзи. Я впевнений, що якщо у тебе знайшли еритропоетин, то ти застосовував його свідомо. Такі люди повинні бути дискваліфіковані довічно.

Ми всі тренуємося щодня, щоб брати участь в чесних змаганнях, а потім приходять люди на кшталт Логінова і знищують наш спорт. Я думаю, всі погодяться, що сьогодні чемпіоном світу став француз».

Семиразовий переможець загального заліку Кубка світу Мартен Фуркад висловив жаль з приводу поведінки Логінова, який відмовився давати інтерв'ю закордонним журналістам у мікст-зоні після гонки: «Мені сумно, що чемпіон світу не поговорив з пресою. Як я ставлюся до нього? Ніяк».

 

 

Хороші слова на адресу новоспеченого чемпіона світу говорять тільки співвітчизники. Втім, нехай собі тішаться, адже через кілька років цю медаль можуть з ганьбою забрати.

Символічно, що напередодні IBU дискваліфікував російських біатлоністів Світлану Слєпцову і Євгена Устюгова. Через дискваліфікацію останнього Росію позбавлять золотої медалі Олімпійських ігор-2014 в Сочі, адже Устюгов біг один з етапів чоловічої естафети. У загальному медальному заліку Олімпійських ігор-2014 Росія опуститься на третє місце, а на перше підніметься Норвегія. Також обійде Росію Канада.

Залишається сподіватися, що цього разу, якщо Логінов знову не чистий, антидопінгова комісія спрацює оперативніше. На цьому чемпіонаті світу допінг-проби будуть взяті у всіх призерів, так що вислизнути буде набагато складніше.

Денис ШАХОВЕЦЬ

Оцініть матеріал
(462)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки
Біатлон | 23 квітня 2024, 17:42 1
Зіркова шведська біатлоністка повернеться в лижні гонки

У біатлоні Стіна Нільссон успіхів не досягла

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна з Реала
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 1
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна з Реала

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 174
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
И ладно был ещё сознательно принимал, но потом после того как поймали честно признал свою вину и извинился, но нет, он издевательски говорит у него был простатит, а не допинг.
oleksan751
Нет дыма без огня. Правильно сказал Бё - это, как минимум, странно... Ниче, найдут, проверят сцаки, медаль отберут))
Александр Шевченко
Кароче, допингова обоссал весь цивилизованный мир. Франция, Норвегия - это киты мирового биатлона и Швеция еще тоже передовая лыжная страна. Обоссаный чемпион получился. Но вата в отместку решила засрать инсты Бе и Самуэльсона
DICTATOR_UA
а в країни яка веде війну з Росією нема чого сказати! Спортсмени і федерація мовчать тому що ''спорт внє палітікі''
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
WladWest
Сейчас козломордые "творят чудеса" в Сочи на саночном первенстве, опять чего-то
нажрались или вытворяют махинации с секундомером.
SandroKing
Скорее всего придумали какой-то новый вид допинга и понемногу проверяют. Так что в ближайшее время вряд ли выявлят, а через года 3-4 всем уже будет все равно.
Сергей Иванамофф
"Русский биатлонист" режет слух настоящим славянам. Россия не имеет ни малейшего отношения к Руси! Россиянский еще можно говорить, но не русский. Русский не народ, не национальность. России нет и 300 лет еще! Ее придумал Петр 1й в 1721 году.
Насчет допинга, это как раз характерная черта россеян. Украсть, убить, обмануть - наше все. Моральные уроды планеты эти рашисты!
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Зардунов
А ты Валенок не ответил, а что делают российские войска в Украине, Грузии, Молдавии, в Чечне. Если бы Прибалты не убежали бы в НАТО, то и там российские войска были бы.
Ну а что делали советские войска в Польше, Западной Украине, Западной Беларуси, в Финляндии, Латвии, Литве, Эстонии до 1941г ещё ни один ватник не сказал
Александр Шевченко
Засрем инсты спортсменов, нанесем ответный удар)) Вата такая вата
TimurKhAI
Два дня назад, во время время смешанки, Дмитрий Васильев (советский биатлонист) в эфире МатчТВ вспоминал, что перед эстафетой на ОИ-84 им пригрозили, что в случае неудачи всю команду отправят снайперами в Афганистан. В итоге в эстафете тогда выиграли золото.
Так может, и Логинова тоже уже собрались отправить куда-нибудь в Сирию или на Донбасс, если не выиграет спринт – и Санёк с перепугу взял да победил? А то мы тут, видите ли, заподозрили кристально честного спортсмена в нечистой победе
Владимир Копяк
Как не бывает бывших наркоманов, нет не бывает и бывших допингистов. Отбыв наказание, они продолжают принимать допинг, только делают это более осмотрительно и применяя более современные препараты для вывода этой дряни из организма. В расее допинг в спорте - часть национальной программы по поднятию расейского спорта с колен, точка...Если 12- летняя фигуристка говорит на камеру о том, что ее заставляют принимать стимуляторы, то о чем вообще разговор?
Oleg Savluk
Это минутная слава,100% он под допингом,но пока неизвестным...время все расставит по местам,как и с Ои в Сочи.
Саша Зардунов
Интересно у московских татар, а кого это украинцы предавали ?
Кстати, до Петра Первого Россия называлась Великой Татарией. Киевская Русь никогда Русь не предавала, а Александр Невский открыто перешёл на сторону Батыя как Власов и за это церковь предателя сделали святым
mustapha
Виявляється,стрічка на сайті спорт юа,це сходняк рузькага міра.Тут так переймаються захистом казламордих окупантів та вбивць,що навіть сльозу з ока вишибає.
Саша Зардунов
У каждого своя логика. 9 мая отмечает агрессор, начавший мировую войну с побеждённым союзником Германией. Вот такой парадокс
Саша Зардунов
СССР и особенно режим Сталина было фашистким государством, которые начали мировую войну с фашисткой Германией. Что и утвердила резолюция ЕС.
Смотрите также фильм Абохадзе "Оккупация".
Так 9 мая мы отмечаем день фашистского СССР
Владимир Копяк
Давайте не забывать о том, что в расее работают на полную мощность два медицинских научно-исследовательских института с узкой специализацией. И разрабатываются там новейшие виды допинга, и только для расейских спортсменов. Это как история с переливанием крови, которую брали у спортсмена на пике его функциональных возможностей, обогащали ее кислородом и вливали за пару дней до старта. Пионерами в этой области были брат и сестра Хайдены, один в одну калитку выигрывал все дистанции от 500 до 10000 метров на ледяной дорожке, по ходу обновляя мировые рекорды высокогорья на равнинных катках!!!! А сестричка глушила всех на велотреке. Потом этим начали баловаться спортсмены ГДР, потом и СССР приобщилась к этому обману. Сейчас каждый год появляются десятки новых препаратов, и ВАДА не в состоянии угнаться сегодня за этой чумой, но это все равно станет известно через год-два, потому и пачками улетают допингисты -чемпионы и призеры Лондона и Китая. С Логвиновым и так все ясно - не показывать в течении сезона ничего путнего и так выстрелить на ЧМ, в биатлоне так не бывает.... Я не думаю, что у Логвинова найдут в пробе следы чего-то запрещенного, его анализы перед проверила расейская РУСАДА и дала добро на участия - все выведено зарание...