Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 14 лютого 2020, 15:09
18053
6

Баварія затіяла революцію. Влітку мюнхенці кардинально змінять склад

Чемпіон Німеччини має намір розлучитися з рядом ветеранів, а потім попрацювати над підсиленням

| Оновлено 14 лютого 2020, 15:09
18053
6
Баварія затіяла революцію. Влітку мюнхенці кардинально змінять склад
Твіттер Баварії. Ханс-Дітер Флік

В останні роки «Баварія» не особливо охоче змінювала склад. Клуб довгі роки продовжував робити ставку на Ар'єна Роббена та Франка Рібері, та й в цілому заслужені ветерани завжди мали більше ігрової практики, ніж їх молодші партнери. Але все йде до того, що влітку мюнхенці проведуть справжню кадрову революцію.

Вчора одне з провідних німецьких видань Bild розповіло про плани «Баварії» на найближче трансферне вікно. Виділимо з нього основні моменти, і оцінимо, які наслідки можуть бути у цих рішень.

Прощання з рядом ветеранів. Переговори про нові контракти Мюллера та Нойєра ніхто форсувати не буде

В першу чергу, мюнхенці хочуть позбутися досвідчених гравців, які з кожним роком регресують. Мова про Хаві Мартінеса, Тьяго Алькантару і Жерома Боатенга. По кожному з них «рекордмайстери» готові приймати пропозиції.

Повернути Мартінеса має намір його рідний «Атлетик», а по Боатенгу ще взимку переговори вів «Арсенал» і його продаж практично неминучий. По Алькантарі все трохи складніше. У вихованця «Барселони» ще є шанс довести свою профпридатність у другій половині сезону, та й якихось конкретних пропозицій щодо нього у клубу немає.

Загалом це все виглядає абсолютно логічною реакцією «Баварії» не надто вдалі виступи команди в поточному сезоні Бундесліги. Той же Боатенг привозить практично в кожному матчі, а 31-річний Хаві Мартінес просто не витримує конкуренції з молодшими колегами. До того ж всі ці гравці входять в топ-10 найбільш високооплачуваних в команді, а мюнхенцям необхідно розвантажити зарплатну відомість для нових підписань.

Що стосується контрактів Томаса Мюллера та Мануеля Нойєра, які закінчуються влітку 2021 року, то клуб не стане форсувати переговори. У «Баварії» багатьом дуже не сподобалася ситуація, коли Нойер відмовився поступитися частиною ігрового часу купленому у «Шальке» Александру Нюбелю. По Мюллеру буде прийматися рішення вже після завершення сезону. У клубі ніхто не виключає навіть продажу Томаса влітку.

Ймовірний продаж Алаби. Толіссо буде виставлений на трансфер

Але не тільки з ветеранами планує розлучатися «Баварія». Є ще два футболісти, відкритих для продажу.

Влітку 2017 року екс-хавбек «Ліона» Корентен Толіссо став найдорожчим гравцем в історії «Баварії» на той момент - 41,5 мільйона євро. Але за минулі два з половиною роки француз так і не виправдав вкладених інвестицій. Всьому виною постійні травми і висока конкуренція на позиції. У «Баварії» вважають, що Йозуа Кімміх і Леон Горецка виглядають в центрі впевненіше.


Твіттер Баварії. Давид Алаба

Також «Баварія» може солідно заробити, продавши Давида Алабу. Один з найкращих лівих захисників світу раніше був недоторканною фігурою, але зараз ситуація змінилася. Через травми Нікласа Зюле та Люки Ернандеса австрієць практично весь сезон проводить в центрі оборони, а його місце зліва зайняв 19-річний Альфонсо Девіс. І канадець настільки сильно вразив керівництво клубу та тренерський штаб, що вони готові тепер зробити на нього ставку.

Ще раніше Алаба заявляв, що колись хотів би спробувати свої сили в АПЛ. Тепер його бажання може збутися. «Баварія» не проти заробити на австрійцеві, а виручені гроші витратити на зміцнення центру оборони.

«Баварія» не стане викуповувати Філіпе Коутіньо

Зірковий бразилець так і не виправдав очікувань «Баварії». Справа в тому, що Коутіньо банально не підходить під футбол Ханса-Дітера Фліка, який вимагає від кожного гравця високо пресингувати і багато боротись в обороні. В даному компоненті екс-зірка «Ліверпуля» солідно поступається іншим півзахисникам «Баварії».


Твіттер Баварії

Цим і пояснюється той факт, що всі топ-матчі в сезоні Коутіньо починає на лавці запасних, а виходить на поле, в кращому випадку, на останні півгодини. У цьому сезоні на рахунку бразильця 6 голів та 6 асистів, при чому всі результативні дії припали на матчі проти команд, які знаходяться в нижній частині турнірної таблиці.

В орендній угоді з «Барселоною» прописана опція викупу аж в 120 мільйонів євро. Каталонці готові знизити суму до 80 мільйонів, але навіть стільки «Баварія» платити не готова.

На трансферному ринку буде робитися ставка на молодь. Вже є три пріоритетні цілі

У плані покупок «Баварія» серйозно налаштована на омолодження складу. У клубі вже окреслили три головні цілі на літо: 20-річний центрхав «Байєра» Кай Хаверц, 19-річний правий захисник «Аякса» Сержиньо Дест та центральний захисник «РБ Лейпциг» Дайо Упамекано .

Найбільші сумніви поки що викликає кандидатура Хаверца. «Баварія» вже дуже давно хоче переманити таланта леверкузенців, але її відлякує клаусула в 130 мільйонів євро. До того ж «рекордмайстери» розуміють, що вартість може ще зрости, якщо Кай вдало виступить на Євро-2020. Збити ціну буде вкрай важко, оскільки інтерес до Хаверца проявляє також і проявляє «Ліверпуль», який не робив великих покупок вже майже рік.

В даному питанні керівництво «Баварії» поки не прийшло до єдиної думки. Дехто вважає, що Хаверцу під силу окупити такі серйозні витрати, а інші впевнені, що не варто платити так багато за настільки молодого виконавця.

В особі Деста мюнхенці бачать варіант на перспективу. Якщо Алаба все ж таки буде проданий, американець завдяки своїй універсальності буде альтернативним варіантом на обидвох флангах оборони. Спортивний директор «Баварії» Хасан Саліхаміджич особисто переглядав Деста, і фулбек його не розчарував. 


Твіттер Лейпцига. Дайо Упамекано - одна з головних трансферних цілей «Баварії».

Дайо Упамекано також вже давно знаходиться на радарі «Баварії», а його контракт з «биками» закінчується влітку 2021 року. Продовжувати чинну угоду француз не хоче, тому після завершення сезону «РБ Лейпциг» буде змушений його продати. Але тут мюнхенцям доведеться витримати конкуренцію з цілою низкою клубів з АПЛ. На користь «Баварії» говорить той факт, що сам Упамекано не проти залишитися в Німеччині.

Трансфер француза необхідний мюнхенцям, оскільки після продажу Боатенга «Баварія» залишиться лише з двома досвідченними номінальними центрбеками в складі.

Гравці академії повинні отримувати більше ігрового часу

Два роки тому «Баварія» відкрила новий навчальний центр, тому в клубі розраховують, що вкладені кошти повинні почати приносити плоди. Фактично, останніми випускниками академії, які пробилися в основу є Давид Алаба і Томас Мюллер. І це дуже сумно.

Зараз в молодіжній команді грає ряд дуже обдарованих футболістів. Мова про нападника Джошуа Зіркзеє, який забив два голи в Бундеслізі першими двома пострілами, центрхава з Нової Зеландії Сарпіта Сингха, вінгера Леона Даяку та центрального захисника Ларса-Лукаса Маї .

Генеральний директор клубу Карл-Хайнц Румменігге розраховує, що кожен з них буде отримувати більше ігрового часу в офіційних матчах.

Клуб і далі планує довіряти Фліку

Зміни тренера влітку в «Баварії» чекати не варто. Керівництву дуже подобається, в який футбол команда грає при чинному тренері, тому йому в кінці сезону буде запропонований новий контракт.


Твіттер Баварії. Томас Мюллер

Це здається правильним і виваженим рішенням. Флік дійсно сильно змінив гру «Баварії», яка стала компактніше оборонятися і краще використовувати свої козирі в атаці. Чого варте хоча б відродження Томаса Мюллера, який з 12 гольовими передачами зараз є найкращим асистентом ліги.

У клубі вважають, що у 54-річного фахівця є ДНК «Баварії», чого немає у будь-якого іншого вільного тренера.

Ілля КВІТКІН

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги
Футбол | 27 квітня 2024, 02:32 0
ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги

Королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0, єдиний гол забив Арда Гюлер

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rasheed_iverson
В клубе считают, что у 54-летнего специалиста есть ДНК «Баварии», чего нет у любого другого свободного тренера.
Десь я таке чув...щось це мені нагадує)))
Mr.Budd
Ходять чутки, що влітку вони збираються підсилити атаку Беседіним
Алена Остапенко
За шапарой полюют после того как тот наколки набил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил