Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 12 лютого 2020, 19:00
1501
0

Геннадій КАСАЙ: «Завдання Мотора - розвивати своїх вихованців»

Голова спорткомплексу «Мотор Січ» - про перспективи українського клубу

| Оновлено 12 лютого 2020, 19:00
1501
0
Геннадій КАСАЙ: «Завдання Мотора - розвивати своїх вихованців»
ГК Мотор

Голова спортивного комплексу «Мотор Січ» Геннадій Касай розповів про перспективи «Мотора», який майже втратив шанси на вихід в плей-оф Ліги чемпіонів:

- Як відомо, кількість учасників Ліги чемпіонів в наступному сезоні скоротиться до 16-ти команд. Для «Мотора» вихід в плей-оф в нинішньому сезоні - це обов'язкова умова, щоб претендувати на місце в оновленій Лізі чемпіонів?
- Зараз «Мотору» потрібно прагнути вийти в плей-оф і зробити це. Звичайно, якщо в цьому році ми не вийдемо з групи, це буде для нас кроком назад. Але я б не став говорити, що в разі непотрапляння в плей-оф, ми однозначно залишимося без Ліги чемпіонів в наступному сезоні. За останні п'ять років у нас були непогані спортивні показники. Оцінюються також і інші складові. І тут у нас все на хорошому рівні - робота менеджменту, маркетингу і так далі. Спасибі глядачам за підтримку команди на наших матчах. Звичайно, хотілося б більше вболівальників на трибунах, але ми розуміємо, що для повного залу потрібні перемоги. Зараз постараємося виграти у «Вардара».

- Прокоментуйте перехід з «Мотора» в «Спартак» Станіслава Жукова і Денера Яанімаа. Для багатьох уболівальників це стало несподіванкою, адже обидва гравці пробули в Запоріжжі тільки половину сезону.
- Що стосується Яанімаа, то він грав, але все ж ми очікували від нього більшого. Денер десять років виступав в Німеччині, і ми сподівалися, що він зуміє швидко влитися в наш колектив і стати одним з лідерів «Мотора». Коли ж з'явився варіант переходу, то ми обговорили це з Яанімаа і прийняли рішення перепродати його контракт в «Спартак».

Зі Станіславом Жуковим у нас була домовленість про контракт 1+1. Ми спочатку домовилися, що в лютому обговоримо можливість продовження. Але оскільки Жуков сказав, що не буде продовжувати угоду, то «Мотор» прийняв рішення відпустити його раніше. Тим більше, що з боку «Спартака» була велика зацікавленість в Жукові. Це нормальна ситуація.

Так, зараз ми шукаємо посилення, нових гравців на наступний сезон. Але ми також намагаємося орієнтуватися на українських гандболістів. Завдання клубу - розвивати своїх вихованців. Так, втрата Жукова - це погано для на нас, але тепер у наших молодих гравців є шанс заявити про себе в першій команді.

- З ким із гравців нинішнього складу «Мотора» ведуться переговори про продовження контракту, і хто, можливо, покине команду?
- Ми намагаємося зберегти всіх наших лідерів. З усіма зараз ведуться переговори - і з Кірєєвим, і з Пуховським, і з Сорокою. Звичайно, зараз з'явився сильний гравець на трансферному ринку - «Спартак», який явно перекуповує, дає більше грошей на зарплати нашим гравцям. Але це також говорить, про те, що ми правильно підбирали гравців, саме зараз на них є попит. Однак у кожного клубу свій бюджет.

Ми всіх лідерів хотіли б зберегти. Наскільки це вийде, покажуть результати переговорів. Також багато що залежатиме від нового головного тренера, який запропонує своє бачення, назве гравців, яких він хотів би бачити в команді. Ми вже працюємо на наступний сезон і будемо прагнути виступати в єврокубках якомога краще.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.