Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 18 лютого 2024, 11:47
1402
0

У Кардіффі стартував Welsh Open

У перший же день вилетіли Перрі, Гілберт і Дей

| Оновлено 18 лютого 2024, 11:47
1402
0
У Кардіффі стартував Welsh Open

Уельс приймає 12-й рейтинговий турнір сезону - Welsh Open. Місцем проведення стала «Моторпойнт Арена», відкрита в 1993-му. Снукерні змагання проходять тут з лютого 2015-го, а взагалі в даному виставковому центрі змагаються гравці в дартс, проходять масові заходи, в т.ч. концерти. Стіни «Моторпойнт Арени» бачили «Металіку», «Діо», Еліса Купера, «Айрон Мейден». Ну і не тільки представників «хеві-метал»: тут виступали також Мерайя Кері, Селін Діон, Джордж Майкл, Кайлі Міноуг, Бейонсе - всіх і не перелічити. Однак протягом найближчого тижня тут буде відчуватися дух снукера!

Welsh Open - 12-й рейтинговий турнір сезону і 4-й в серії Home Nations. Відразу відзначимо, що і в нинішньому сезоні мільйон фунтів, обіцяний спонсорами за перемогу в цій серії, у спонсорів і залишиться. До сих пір ніхто не зумів перемогти на всіх чотирьох турнірах протягом року. English Open і Scottish Open в поточному сезоні виграв Джадд Трамп, але в Белфасті титул переможця Northern Ireland Open дістався Марку Селбі. Тому в Кардіффі 128 гравців сперечаються тільки за головний приз в 70 тис. фунтів. Фіналіст отримає 30, а автор найбільшої серії - 5 тис.

Чинним володарем титулу є Ніл Робертсон (рік тому в фіналі він обіграв тут Стюарта Бінема 9:7). Для австралійця, висловлюючись футбольною термінологією, триває «боксинг дей». Робертсон три тижні поспіль має не більше одного дня відпочинку: 26 cічня виграв European Masters, через тиждень поступився Джадду Трампу в фіналі German Masters, а буквально 9 лютого переміг у фіналі Світового Гран-прі Грема Дотта. Але у Ніла напевно найтепліші спогади про Кардіффі: саме тут він оформив свою останню на даний момент максимальну серію. Та й захист титулу зобов'язує викластися на повну.

Додамо, що матчі з 1/64 по 1/8 фіналу будуть зіграні до 4 перемог, чвертьфінали - до 5-ти, півфінали - до 6-ти. Фінал відбудеться 16 лютого і пройде у форматі до 9-ти перемог.

Зрозуміло, в такому масовому турнірі не обійшлося без несподіванок в перший же ігровий день. Так, Девід Гілберт поступився Метью Стивенсу, на рахунку якого 2 сенчурі (2:4). 24-річний Ешлі Картер тільки раз в кар'єрі проходив далі другого раунду рейтингового турніру. Сталося це якраз на Welsh Open в 2015-му. Тоді в 1/16 фіналу він поступився Марко Фу. Тепер же Ешлі обіграв Джо Перрі (№17 посіву), а Марко вже вилетів. Фу програв Діну Цзюньхуею (2:4). Райан Дей оформив серію в 132 очка, але поступився німецькому снукерісту Симону Ліхтенберг (№119 в світовому рейтингу) з рахунком 1:4. А в китайському дербі Сі Цзяхуей зробив поки що найбільший брейк на турнірі (140 очок) і переміг Лея Пейфаня - 4:1.

Кілька інших, цілком очікуваних результатів:
Марк Вільямс - Олівер Лайнс - 4:1
Том Форд - Сюй Сі - 4:3
Джек Лісовський - Лі Хань - 4:2
Стюарт Бінем - Мартін Гоулд - 4:2
Стівен Магуайр - Род Лоулер - 4:2
Джадд Трамп - Джеймс Кехілл - 4:1
Алістер Картер - Адам Стефанов - 4:2
Марк Селбі - Девід Грейс - 4:2

11 лютого, у вівторок, будуть зіграні інші поєдинки 1/64 фіналу.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі
Снукер | 21 квітня 2024, 17:23 0
Прокляття Крусібла. Чемпіон світу Люка Бресель програв у першому ж матчі

Бельгієць мав перевагу 9:6, але поступився Девіду Гілберту з рахунком 9:10

Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон
Футбол | 25 квітня 2024, 18:34 10
Не Судаков. Сабо назвав гравця збірної України, який переїде за кордон

Екстренер «Динамо» розхвалив Володимира Бражка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.