Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 лютого 2020, 07:15
2361
1

Йосип ПИВАРИЧ: «Потрібно вийти в Лігу чемпіонів і завоювати Кубок України»

Футболіст «Динамо» розповів про головні завдання київської команди

| Оновлено 11 лютого 2020, 07:15
2361
1
Йосип ПИВАРИЧ: «Потрібно вийти в Лігу чемпіонів і завоювати Кубок України»
ФК Динамо Київ. Йосип Пиварич

Хорватський захисник київського «Динамо» Йосип Пиварич розповів про підготовку до поновлення сезону.

- Йосипе, сьогодні ти працював за індивідуальною програмою. Як себе почуваєш?
- Учора під час матчу я пішов на високий м'яч, вистрибнув, а суперник «підсів» під мене, я незручно приземлився на спину, а потім відчув біль. Але це несерйозне пошкодження, один день потренуюсь індивідуально. Сподіваюся, вже завтра повернуся до загальної групи.

- Зі сторони здалося, що гра з «Борацом» далася вам легко. Причиною тому - «легкі ноги»?
- На кожному зборі є важка робота. Але так і повинно бути на зборах. У нас є ще час, до початку чемпіонату 12 днів. Так що ноги ще будуть трохи легшими. До цього часу ми вже на сто відсотків будемо готові до сезону. А зараз ще є час щоб попрацювати.

- Головний тренер сказав, що команда працює над урізноманітненням гри. Ви відчуваєте, що прогресуєте в цьому плані?
- Я не пам'ятаю, коли на зборах ми забивали стільки голів. Практично в кожному матчі. Тільки у «Хайдука» ми не виграли. Ми перемогли в семи іграх з дев’яти, забили багато м'ячів. Для команди це важливо, що ми забиваємо багато м'ячів, тому що у нас була проблема з реалізацією. У цьому потрібно чесно зізнатися. Не завжди ми так легко і багато забивали. Нас тішить така висока результативність. Розумію, що на зборах результати контрольних матчів – не найважливіше, але це дуже важливо для атмосфери в команді. Забивати голи завжди приємно.

- У вчорашній грі в гольових атаках брали участь гравці обох флангів. Це свідчить про хорошому взаємодію?
- Це також є показником того, що гравці добре готові фізично, крайні захисники встигають підключатися до атак, завершувати їх. Ми виконали великий обсяг роботи на зборах, було дуже важко, але це допоможе нам в іграх. Адже в сучасному футболі потрібно не тільки добре мислити на полі й бути добре підготовленим у технічному плані. Фізична підготовка також дуже важлива.

- За підсумками першого збору ти був кращим бомбардиром, тебе навіть жартома почали називати Неймаром...
- Так, хлопці називали (сміється). Звичайно, завжди приємно забивати голи. Але я чотири матчі провів на більш атакуючій позиції, ніж зазвичай. Хоча раніше вже грав на цій позиції, і цілком комфортно почував себе на ній. Радий, що вдавалося забивати голи, асистувати партнерам.

- Результати спарингів другого збору свідчать про те, що команда вже набрала хорошу форму?
- Так, але і навантаження у нас були чималі, тому зараз ще трохи важкувато. Але до перших офіційних матчів ми повинні підійти «свіжими», набрати ще кращу форму. Звичайно, це контрольні матчі, але все одно кожну гру забивати три-чотири голи – це хороший результат.

- Ти показав один із кращих результатів у команді під час пік-тесту. Що потрібно, щоб показати такий результат?
- Звичайно, важливо, щоб ноги добре працювали. Але для того, щоб пройти цей тест з хорошим результатом, потрібно не тільки добре бігати. Потрібно подолати себе, подолати умовну межу. Коли біжиш, потрібно думати, що ти маєш пробігти ще один рівень, потім ще один, і ще один. Це тест у тому числі і на характер.

- Ти пропустив тривалий період через травму. За своїм внутрішнім відчуттям, ти вже повернувся на колишній рівень, ту форму, яку демонстрував до травми?
- Думаю, що так. Мені знадобилося чимало часу, аби повернути колишню форму. У мене була проблема з колінним суглобом, запалення. Але більше не хочу думати про це. Зараз дуже добре почуваю себе і дивлюся тільки вперед. Хочу бути в найкращій формі, аби допомагати команді.

- Які завдання ставите перед собою на цей рік?
- Першочергове завдання – потрапити до Ліги чемпіонів. Також наше завдання – завоювати Кубок України. Ми повинні рухатися до своїх цілей і покращувати свою гру.

- На цьому зборі в одному з матчів тобі довірили капітанську пов'язку. Крім Дениса Бойко, ти – найдосвідченіший гравець у команді, найдосвідченіший серед польових гравців. Відчуваєш відповідальність, допомагаєш молодим гравцям, яких зараз багато в команді?
- Те, що я за віком старше всіх у команді, не рахуючи Дениса, для мене не має особливого значення, тому що я в душі відчуваю себе дуже молодою людиною (сміється). Як я вже сказав, дуже добре почуваюся. Звісно, приємно, коли тобі довіряють капітанську пов'язку. Рік тому під час збору я теж був капітаном в одному з матчів. Я завжди вдячний за таку довіру.

- Костя Вівчаренко розповідав в інтерв’ю, як ти йому допомагаєш, підказуєш...
- Звичайно, я завжди радий допомогти молодим хлопцям. Якщо молодий гравець хоче мене слухати – я завжди йому підкажу, якщо ні – не буду нав'язувати своє бачення.

- До речі, 12-го числа молоді динамівці зіграють важливий матч Юнацької Ліги УЄФА проти рідного для тебе загребського «Динамо»...
- Так, для мене це особливий матч, адже я провів більше 20 років у загребському «Динамо», народився в Загребі. Бажаю удачі обом командам, і нехай переможе найсильніший. У «Динамо» Загреб завжди була і є дуже сильна молодь. Киянам не буде легко, у цьому я впевнений.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maccceo Plex Plex
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил