Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 лютого 2020, 08:54
7923
6

Вирішальний рік для Дениса Берінчика. Як дістатися до титульного шансу?

Лев Кравців упевнений, що українцеві пора вмикатися саме цього року

| Оновлено 22 лютого 2020, 08:54
7923
6
Вирішальний рік для Дениса Берінчика. Як дістатися до титульного шансу?
facebook.com/K2Ukraine

22 лютого в ТРЦ «Термінал» (Бровари) відбудеться вечір боксу від промоутерської компанії братів Кличків «K2 Promotions Ukraine». Головною подією вечора стане бій Дениса Берінчика, котрий буде захищати свій титул Інтернаціонального чемпіона за версією WBO в легкій вазі. Суперником українця стане чемпіон Аргентини Ектор Едгардо Сармієнто (21-1-0, 14 КО). Чи потрібен такий бій Берінчику? Спробуємо розібратися, на що може претендувати Денис в майбутньому.

Денис Берінчик завжди був десь поруч з Усиком і Ломаченком. Гвоздик був ближче за всіх через давню дружбу, а відразу за ними - Денис. Здавалося, що ось-ось він увірветься в чемпіонські ігри, ось-ось у нього вийде. Були перемоги, були яскраві виходи, але не було головного - шансів.

Здається, у Дениса залишилося не так багато часу. Рік - максимум два - і йому самому набридне возитися в цих боях, які не приносять нічого. Багато що потрібно вирішити в 2020 році.

Чому не було титульних поєдинків раніше?

Денис дебютував у професійному боксі трохи пізніше за Ломаченка, Усика та Гвоздика, затримавшись у напівпрофесіоналах на рік. За словами самого Дениса, у нього були варіанти і з Америкою, і з іншими промоутерськими компаніями, а не тільки з К2, але він вирішив залишитися в Україні.

Почалося все відмінно. В дебютний рік Берінчик провів три поєдинки: примусив здатися суперника, переміг технічним нокаутом і одноголосним рішенням суддів. Повний набір. А потім почалися тривалі перерви. У 2016 році Денис вийшов у ринг в квітні, а потім аж в листопаді. У 2017 році - у вересні (майже через рік після попереднього бою) і в грудні, а потім знову через півроку - в червні вже 2018 року. І знову через півроку - в грудні того ж року.

І якби ж то суперники були складні, поєдинки дуже грошові, а боксерові потрібно було відпочивати. Так ні ж. Сам Берінчик розповідав, мовляв так довго простоював, аж відкрив кілька невеликих кав'ярень по Києву, які приносили йому більше, ніж бокс. А також про те, що пропонував Олександру Красюку викупити свій контракт, тому що він не розуміє, чому так довго сидить без поєдинків і чому промоутерська компанія тільки обіцяє, але не робить.

З одного боку, К2 можна зрозуміти. Їхня головна зірка, яка тоді зробила різкий прорив - Олександр Усик - ішов до титулу абсолютного чемпіона, завойовував нові ринки, а Олександр Красюк говорив про те, що Усик може завоювати і весь світ своєю харизмою. З іншого, робота промоутера - організувати просування всім своїм бійцям, а не зациклюватися на одному і не бачити більше нічого.

Так, Денис не збирав Палац Спорту так, як Усик. Але Олександр - це трохи інший рівень. Щоб він зібрав Палац Спорту, йому потрібно просто проявитися. А ось Дениса потрібно просувати, показувати і пояснювати людям, чому шоу, яке він робить - це цікаво. У цьому теж полягає робота промоутера.

У підсумку, після довгого спілкування, Красюк і Берінчик, схоже, знайшли точки дотику і Олександр став висловлюватися про українця, як про майбутнього чемпіона, навіть говорячи про поєдинок із Ломаченком. Тон промоутера був цікавим. У Дениса все попереду, йому ще потрібно зібрати Палац Спорту - і все в подібному тоні.

Коли 31-річному легковаговикові проходити шлях до повного Палацу спорту - загадка, яку може розгадати тільки Красюк.

І як тепер справи?

За 2019 рік Денис зробив великий крок уперед. Він став інтернаціональним чемпіоном за версією WBO. Цей титул, виграний в поєдинку проти Росаки Крістобаля, минулого року Берінчик захистив двічі: переміг двох дуже міцноголових суперників - Ніхіто Аракаву і Патріціо Лопеса Морено.

Завдяки цьому, українець спочатку увійшов до топ-15 рейтингу WBO, а зараз і зовсім перебуває в топ-5. Вище нього тільки Роман Андрєєв, Еммануель Тагое, Лі Селбі і чемпіон, Василь Ломаченко. З одного боку, до чемпіонського бою рукою подати. З іншого, потрібно ще зробити декілька вкрай важливих речей, які поки не дуже проглядаються в політиці компанії Дениса.

Що потрібно зробити, щоб поборотися за титул?

Важливо розуміти, що Василю Ломаченку бій з Берінчиком абсолютно нецікавий. Він може бути актуальним, тільки якщо Денис стане обов'язковим претендентом, а Лома вирішить, що хоче битися довго і захищати пояси, при цьому не втративши їх у поєдинку з Теофімо Лопесом.

Берінчик нецікавий не тільки Ломаченку, а й багатьом іншим бійцям з верхівки рейтингу. Суперники Дениса теж не радують. Аракава був міцним, Морено - величезним і дубоголовим, але це занадто далеко від топ-рівня. Ці бійці навіть не з топ-15, про який титул може йти мова?

Денису пізно йти до повного Палацу спорту. Взагалі дивно, що ми говоримо про боксера, який повністю сформувався і відбувся, як про 25-річного проспекта, який ось-ось вистрілить. В Україні на Дениса підуть, тільки якщо він поїде за кордон і почне розривати там, а потім повернеться. Ну, або якщо поєдинок із Ломаченком привезе до Києва. А поки суперник оголошується за кілька тижнів до бою, чекати інтересу фанатів точно не варто.

Щоб дістатися до титулу, насправді, багато чого не потрібно. Їдеш до Великобританії, перемагаєш там Лі Селбі (бажано, нокаутом) - і ти майже точно номер один в рейтингу, який просто чекає, поки чемпіона примусять захищати пояс. До речі, це працює з будь-ким із головної п'ятірки рейтингу WBO, просто Селбі потенційно найбільш грошовий.

Можна вибрати когось і з іншого рейтингу, тільки з найвищої його частини. Перемоги над великими іменами завжди приносять підвищення в рейтингах і більше шансів поборотися за титул. Б'ючи всяких аракав, далеко не заїдеш ані в плані просування, ані в питанні боротьби за титул.

Зараз ми говоримо навіть не про потенційний поєдинок Ломаченко - Берінчик. У нього віриться слабко, тому що у Василя свої плани. Він збирається битися з Теофімо Лопесом, а якщо там все буде добре, то з Джервонтою Девісом. Тому як мінімум в 2020 році українець буде зайнятий.

І саме тому для Берінчика важливо цього року стати обов'язковим претендентом на пояс, попутно завоювавши якийсь інший, не української аудиторії, щоб стати ще й комерційно більш вигідним, ніж зараз.

Якщо вийде - залишиться чекати рішення Ломаченка. Або він піде з боксу і тоді можна буде битися за пояс. Або відмовиться від поясів і піде з категорії - та ж ситуація. Або він погодиться, і ми побачимо мегафайт двох українців в Україні.

Це, звичайно, звучить, як казка, але, щоб її наблизити хоча б на невелику відстань, Денису Берінчику потрібно вмикатися вже у 2020 році. Чим пізніше він це зробить, тим менше буде шансів досягти того, заради чого перехід у професіонали і починався.

Лев КРАВЦІВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»
Футбол | 28 березня 2024, 15:15 18
Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»

Микита Швець розповів, як участь на чемпіонаті Європи збільшить вартість українських гравців

Хавбек збірної України назвав проблему команди перед Євро-2024
Футбол | 27 березня 2024, 18:32 0
Хавбек збірної України назвав проблему команди перед Євро-2024

Маліновський вважає, що треба перестати пропускати першими

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Что бы стать ОП нужно что бы Беринчиком кто то занимался. А на это как то не похоже. Как показывает практика что бы стать оп или подняться в верх рейтинга не обязательно были сильных соперников , можно вообще одних мешков побить и оказаться на вершине. Но нужен хороший менеджмент, промоутер. Что мешало Красюку запихнуть Беринчика в андеркарт боев Усика?
Al Zolo
нужно выходть на американский ринг-сидя в Броварах до пояса увы не дойти
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mb_cdi
Хороший парень Беринчик, трудяга, но с этим промоутером не видать ему чемпионского боя.
Ukraine_Kiev_Fan
Давайте на чистоту. Беринчика не сильно продвигают, потому что он не прогрессирует года три и по его нынешнему уровню можно явно сказать, что он чудом на 4-той строчке рейтинга. Ведь он даже не встречался с тем же Линаресом, который явно превзойдет Денчика и по скорости и в техническом плане. В общем если есть кто-то, кто в этом сомневается, то мне вас жаль. У к2 сейчас тот же Митрофанов перспективнее. Есть с кем работать, просто они поздно поняли, что с Дена звезду не слепить
Jenja
Красюк мутит воду и не двигает пацана, нужно уходить к другому промоутеру, потому что навсегда в Броварах останется