Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 липня 2021, 22:20
3401
0

Мотор – БГК імені Мєшкова. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Тільки перемога залишить запоріжцям реальні шанси на плей-оф

| Оновлено 06 липня 2021, 22:20
3401
0
Мотор – БГК імені Мєшкова. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «БГК імені Мєшкова» відбудеться у неділю, 9 лютого, в Запоріжжі. Початок поединку в ПС «Юність» о 18.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

Після більш ніж двомісячної перерви поновлюються баталії в гандбольній Лізі чемпіонів. Свій перший матч після паузи запорізький «Мотор» проведе на домашньому майданчику проти чемпіона Білорусі - «БГК імені Мєшкова» і для збереження шансів на вихід з групи українські гандболісти зобов'язані перемагати в цьому поєдинку.

За підсумками торішніх баталій чемпіон України заробив всього лише чотири очки (домашня перемога і виїзна нічия з португальським «Порту», а також виїзний нічийний результат з німецьким «Кілем») і на даний момент відстає від зони плей-оф на п'ять пунктів. Основними суперниками, яких «Мотор» може вибити з лідируючої шістки, є вищезгаданий «Порту» і македонський «Вардар». З огляду на те, що в останніх чотирьох турах розігрується тільки вісім очок, запоріжцям необхідно в кожному поєдинку набирати залікові пункти і сподіватися на цілий ряд осічок від «Порту» і «Вардара». Поразка від білорусів залишить «Мотору» певні шанси на вихід в плей-оф (тим більше, що ще попереду запоріжців чекає матч з «Вардаром»), але вони будуть настільки мізерними, що сприймати їх всерйоз дуже важко.

Ліга чемпіонів. Група В.

1. «Кіль» (Німеччина) - 18 очок (11 ігор)
2. «Веспрем» (Угорщина) - 16 (11)
3. «Монпельє» (Франція) - 13 (11)
4. «Віве Кельце» (Польща) - 12 (11)
5. «Порту» (Португалія) - 10 (11)
6. «Вардар» (Північна Македонія) - 9 (11)
7. «Мотор» (Україна) - 4 (10)
8. «БГК імені Мєшкова» (Білорусь) - 4 (10)

В аналогічній ситуації перебувають і білоруси. В активі «БГК» така ж кількість набраних очок за дві домашні перемоги над «Мотором» і «Вардаром» і майже ідентичні турнірні розклади.

Матч першого кола між командами завершився перемогою «БГК» - 33:31. У тому поєдинку запоріжці лідирували більшу частину зустрічі, але потужно проведена білоруським клубом заключна частина другого тайму принесла перемогу підопічним іспанського тренера Рауля Алонсо. Найрезультативнішим гравцем поєдинку став розігруючий «Мотора» Айденас Малашинскас, який дев'ять разів вразив ворота суперника. У «БГК» лідером за закинутими м'ячами став французький лівий напівсередній Вільям Аккамбре, на рахунку якого шість результативних кидків.

Варто зазначити, що майбутній поєдинок з ймовірністю в 99,5% відсотків стане не останньою зустріччю команд в сезоні. У СЕХА-Лізі сітка плей-оф може звести команди на стадії чвертьфіналу. Правда, для цього білорусам треба буде пройти бар'єр у вигляді Пекінського Спортивного Університету, але всі любителі гандболу розуміють, що фаворит в цій дуелі більш ніж очевидний.

Під час зимової паузи «Мотор» зазнав істотних змін у складі. Команду покинуло двоє гравців - лівий напівсередній Станіслав Жуков і естонський правий напівсередній Денер Янімаа. Обидва гандболісти перейшли в московський «Спартак». Замість гравців, що пішли, був підписаний правий напівсередній Олексій Ганчев з запорізького «ЗТР», який терпить фінансове лихо. З огляду на те, що інший правий напівсередній «Мотора» Владислав Донцов продовжує перебувати в лазареті, новачкові команди належить максимально швидко влитися в колектив, щоб принести реальну користь своєму новому клубу.

Матч між українським і білоруським чемпіонами матиме колосальне турнірне значення для обох команд. Той, хто програє, втратить практично всі шанси на продовження лігочемпіонських баталій після групового турніру. Таким чином, сьогодні командам належить зіграти справжній «лобовий матч» і спробувати власноруч відчепити конкурента від боротьби за плей-оф. Виходячи з цього, запоріжцям необхідно кинути всі свої сили на досягнення переможного результату в майбутньому поєдинку.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.