Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 06 липня 2021, 22:23
8138
9

Польща – Україна. Прогноз та анонс на матч Олімпійської кваліфікації

Поразка позбавить нашу збірну всіх шансів на перемогу в турнірі

| Оновлено 06 липня 2021, 22:23
8138
9
Польща – Україна. Прогноз та анонс на матч Олімпійської кваліфікації
uhl.ua

Поєдинок Польща - Україна відбудеться в п’ятницю, 7 лютого, в Нур-Султані. Початок поєдинку об 11.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після розгромної поразки від збірної Казахстану, нашим хокеїстам належить зіграти проти поляків, які бадьоро почали Олімпійську кваліфікацію і сповнені рішучості поборотися за вихід на головний старт чотириріччя.

У своєму першому поєдинку на турнірі в Нур-Султані поляки розгромили збірну Нідерландів - 8:0 і на даний момент очолюють турнірну таблицю, випереджаючи казахів за різницею забитих і пропущених шайб. Варто відзначити, що в грі проти Нідерландів поляки відмінно реалізовували чисельну перевагу. Так, перші чотири шайби з восьми були закинуті в більшості, а всього Польща реалізувала чотири з семи вилучень суперника. Поляки повністю переграли свого опонента, за весь матч по воротах нідерландців було завдано 51 кидка, тоді як суперники відповіли лише шістьма кидками по воротах «біло-червоних».

Ростер на турнір збірна Польщі привезла досить міцний і досвідчений. З двадцяти одного гравця вісімнадцять представляють польський чемпіонат, два гравці грають в Чехії і ще один - у другій німецькій лізі. У команді присутні такі досвідчені захисники, як Патрік Вайда (на рахунку більше ста матчів за збірну Польщі) і Бартош Чіура, а в атаці виступають досить якісні за польськими мірками Даміан Капіца, Мартін Колуш, Філіп Коморські. У складі поляків немає зірок європейського хокею, але вирішувати свої локальні завдання (як, наприклад, вихід до фінального раунду Олімпійської кваліфікації) такому підбору виконавців цілком під силу.

Не залишилися осторонь поляки і від процесу натуралізації. Після того, як досвідчені польські голкіпери Пшемислав Одробни та Рафал Радзішевські під впливом віку перестали показувати надійну гру, на перші ролі на воротарському посту вийшов натуралізований американець Джон Мюррей. Тридцятидвохрічний голкіпер вперше приміряв джерсі збірної Польщі в сезоні 2016/17 і з тих пір на його рахунку понад два десятки ігор за збірну наших західних сусідів.

Очолює польську збірну молодий (тридцять дев'ять років) фінський тренер Томек Валтонен, який, до речі, з'явився на світ саме в Польщі. Роботу в національній команді Польщі Валтонен поєднує з посадою головного тренера в одному з клубів польського чемпіонату - «ММКС-Подхалє» з Нови-Тарга.

Якщо брати безпосередньо Олімпійські ігри, то збірна Польщі буде найтитулованішим учасником нашої четвірки. У минулому столітті поляки були регулярним учасником Олімпіад і взяли участь в тринадцяти турнірах. А найкращим результатом для поляків стало четверте місце на Олімпіаді 1932 року (правда, там брали участь лише чотири команди). Але ситуація різко змінилася в дев'яностих роках минулого століття, коли в хокейній світовій сім'ї з'явилося багато нових міцних збірних. Починаючи з 1994 року, збірна Польщі ніяк не може кваліфікуватися на Олімпійські ігри.

Гра проти поляків стане для нашої збірної останнім шансом вклинитися в реальну боротьбу за путівку в наступний раунд кваліфікації. Звичайно, збірна Польщі виглядає не так потужно, як наш перший суперник, але і в матчі з ними ми будемо в ролі аутсайдерів, що і підтверджують букмекерські котирування. Розраховуємо, що у п’ятницю андердог кине виклик фавориту.

7 лютого

Польща – Україна

Казахстан – Нідерланди

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Польщі.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
поразка в 4-5 шайб при найкращих розкладах
4ever
Поляки отимеют ,но может не так больно 5:1 например
suforza1921
Перемога поляків 6:2
brothers_skill_found
буде 1:0
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил