Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 16 жовтня 2021, 03:42
5576
1

Світовий Гран-прі: О'Салліван пробився до чвертьфіналу

В Англії дограли всі матчі 1/16 фіналу

| Оновлено 16 жовтня 2021, 03:42
5576
1
Світовий Гран-прі: О'Салліван пробився до чвертьфіналу

У Челтнемі триває рейтинговий турнір - Світовий Гран-прі. У середу, 5 лютого, учасники дограли останні матчі 1/16 фіналу і деякі зустрічі 1/8.

Останньою несподіванкою першого раунду став результат китайського дербі. Янь Бінтао поступився Чжао Сіньтуну. Чжао почав з місця в кар'єр, в трьох стартових партіях дозволивши супернику набирати не більше 6-ти очок. А сам оформив сотенну і півсотеннв серії - 3:0. Бінтао скоротив відставання завдяки двом брейкам «+70», але потім Сіньтун набрав 77 очок за підхід і виграв матч - 4:2.

Джон Хіггінс повів в матчі зі Стюартом Бінемом - 2:0. Той зрівняв рахунок, однак потім два фрейми знову залишилися за Хіггінсом - 4:2. Відзначимо, що при цьому Джон зробив дві півсотенні серії, а Бінем - три! Перемога стала дуже важливою для Хіггінса, який зараз займає 9-е місце в річному рейтингу, але сподівається потрапити на Tour Championship, в якому беруть участь 8 найкращих снукеристів.

Схожа ситуація була і в поєдинку Кайрен Вілсон - Джек Лісовський. Кайрен - №16 річного рейтингу, Джек - 17. Тому той, хто програв, позбавлявся шансів на участь в Чемпіонаті гравців, куди потраплять 16 найкращих. Ним став Лісовський, хоча і виграв дві перші партії. Мало того, він теж оформив 3 півсотенних брейка, а Кайрен - лише 2. Але підсумкова перемога залишилася за Вілсоном - 4:3.

Ну а останнім учасником 1/8 фіналу став Марк Вільямс, який обіграв Баррі Хокінса. Суперники обмінялися півсотенними серіями, в третьому фреймі пішли на ре-рек (погодилися почати партію заново). Після чого ініціатива перейшла до Марка, і він довів справу до перемоги - 4:2. До слова, в суботу у Вільямса сталося загострення подагри, тому він грав в спеціальному взутті. Тим ціннішою є перемога!

А першим гравцем, який вийшов до чвертьфіналу, став Грем Дотт. Він легко обіграв Сяо Годуна, хоча зробив тільки одну півсотенну серію - 4:0.

У наступному раунді йому доведеться нелегко - він вийшов на Ронні О'Саллівана. Чий поєдинок з Лянем Веньбо вийшов з розряду трилера. Хоча здавалося, що інтриги не буде - Ронні в двох перших партіях не схибив жодного разу, зробив 2 сенчурі і повів в рахунку 2:0. Китаєць, проте, зрівняв рахунок. Свій третій фрейм О'Салліван знову виграв з сотенною серією, і знову Веньбо не дозволив англійцеві завершити матч - 3:3. У вирішальній партії Лянь вів у рахунку 32:0, але допустив помилку. Помилився і Ронні, хоча повів уже він (52:32): залишив у лузі останній червоний. Отримав ще й штрафні очки, коли не зміг з першого разу вийти з снукера. Але зачепився за єдиний шанс і на останньому рожевому вирвав перемогу - 67:48!

Ще два матчі 1/8 фіналу були цікаві тим, що в них зустрічалися гравці, які в першому раунді здобули перемоги над суперниками, що були вище в рейтингу. А оскільки всі вони знаходяться в самій нижній частині турнірної таблиці, то один снукерист з цієї четвірки стане півфіналістом Гран-прі! Що само по собі є сюрпризом.

Важко сказати, хто вийде в 1/2 фіналу. Том Форд (№23 посіву) обіграв Метью Селта з рахунком 4:2, зробивши 3 півсотенних брейки, а його суперник - два. Гарі Вілсон (№18) програв перший фрейм Метью Стивенсу, але потім взяв 4 партії поспіль також з трьома півсотенними серіями - 4:1. Тож зустріч Форда і Вілсона обіцяє стати непередбачуваною.

Решта поєдинків 1/8 фіналу будуть зіграні у четвер, 6 лютого.

1/16 фіналу:
Джадд Трамп  – Лі Хань  – 4:1
Кайрен Вілсон  – Джек Лісовськи  – 4:3
Джон Хіггінс  – Стюарт Бінем  – 4:2
Янь Бінтао  – Чжао Сіньтун  – 2:4
Ніл Робертсон  – Майкл Холт  – 4:3 
Марк Вільямс  – Баррі Хокінс  – 4:2
Джо Перрі  – Алі Картер  – 4:2 
Дин Цзюньхуей  – Скотт Дональдсон  – 0:4
Марк Селбі  – Сяо Годун  – 3:4
Грем Дотт  – Курт Мафлін  – 4:1
Девід Гілберт  – Ронні О'Салліван  – 3:4
Марк Аллен  – Лянь Веньбо  – 2:4
Тепчайя Ун-Нух  – Метью Селт  – 3:4
Стівен Магуайр  – Том Форд  – 3:4
Чжоу Юелун  – Гарі Вілсон  – 1:4
Шон Мерфі  – Метью Стівенс  – 3:4

1/8 фіналу:
Джадд Трамп  – Кайрен Вілсон   
Джон Хіггінс  – Чжао Сіньтун  
Ніл Робертсон  – Марк Вільямс   
Джо Перрі  – Скотт Дональдсон  
Сяо Годун  – Грем Дотт  – 0:4
Ронні О'Салліван  – Лянь Веньбо  – 4:3
Метью Селт  – Том Форд  – 2:4
Гарі Вілсон  – Метью Стівенс  – 4:1

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка
Футбол | 25 квітня 2024, 03:55 2
Коуч Евертона оцінив матч із Ліверпулем та прокоментував травму Миколенка

Шон Дайч та «Евертон» обіграли підопічних Юргена Клоппа 2:0 в АПЛ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashamar
Ой, валідольна була гра! Шостий фрейм китаєць провів дуже впевнено. Якби не перехвилювався, виграв би матч. Бо Ронні мазав там, де зазвичай забиває із заплющеними очима.