Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 05 лютого 2020, 17:56
1909
0

Світовий Гран-прі: в першому раунді вилетіли Мерфі, Дін, Аллен

В Англії триває рейтинговий снукерний турнір

| Оновлено 05 лютого 2020, 17:56
1909
0
Світовий Гран-прі: в першому раунді вилетіли Мерфі, Дін, Аллен

У Челтнемі у вівторок, 4 лютого, відбулось декілька поєдинків 1/16 фіналу Світового Гран-прі, турніру, в якому беруть участь 32 кращих снукеристи за підсумками річного рейтингу.

Джо Перрі відразу ж захопив ініціативу в матчі з Алістером Картером і повів в рахунку 3:0, записавши в свій актив сенчурі. У четвертій партії оформив півсотенну серію, але програв. Алі скоротив рахунок до мінімуму - 3:2, однак - перемога Перрі з рахунком 4:2.

Грем Дотт легко впорався з дебютантом Гран-прі, Куртом Мафліном. Суперники оформили по 2 півсотенних брейки, але перемога залишилася за шотландцем - 4:1.

А ось другий дебютант турніру, Скотт Дональдсон, здивував. Схоже, він стає злим генієм для Діна Цзюньхуея (№4 посіву). Жереб зводить цих гравців на третьому турнірі поспіль. На European Masters китаєць поступився з рахунком 2:5, на German Masters - 4:5. А тепер і зовсім зазнав розгромної поразки. Він повів у першому фреймі, але Скотт за допомогою снукерів відіграв кілька очок, чим змусив Діна помітно нервувати. І взяв партію! Цзюнхуей почав помилятися в найпростіших ударах, і шотландець виграв і другу партію. А в третій вирвав перемогу на додатковому чорному - 3:0, і доля матчу була вирішена. У наступній партії Дональдсон набрав 81 очко за підхід - 4:0 на його користь.

Ніл Робертсон виграв 14-й з останніх 15-ти поєдинків на рейтингових турнірах (він поступився тільки Трампу в фіналі German Masters 2 лютого). Хоча перемога над Майклом Холтом далася австралійцю нелегко! Холта не збентежила серія Ніла в 78 очок в першому ж фреймі: на це він відповів брейками в 79 і 122 очки і повів 2:1. Робертсон продемонстрував серійність: два брейки «+60» дозволили йому вкотре вийти вперед. І знову Майкл зрівняв рахунок, і знову - з півсотенною серією. Однак вирішальна партія залишилася все-таки за Нілом, причому, як і всі попередні в цій зустрічі, виграна вона була за допомогою великої серії (79 очок) - 4:3 на користь Робертсона

.

 

Чинний переможець Гран-прі Джадд Трамп впевнено розпочав захист титулу. Він тільки в неділю виграв непростий матч у Робертсона, але не зазнав ніяких проблем з Лі Ханем. Причому поєдинок видався навіть більш «серійним», ніж попередній! Китаєць в першому ж фреймі оформив сенчурі. Після чого чемпіон світу дозволив набрати йому тільки 1 очко! Серії в 65, 100, 138 і 97 очок принесли Джадду перемогу з рахунком 4:1. Причому брейк в 138 залишається поки що найбільшим на турнірі.
 

 

Марк Аллен (6-й номер посіву) несподівано поступився Ляню Веньбо. Він взяв першу партію, але потім три фрейми поспіль залишилися за китайцем, причому Веньбо оформив сенчурі. Аллен, здавалося, відродив інтригу, набравши 130 очок за підхід - 2:3. Однак брейк Ляня в 62 очка приніс йому перемогу в матчі - 4:2.

Поєдинок Метью Стівенса і Шона Мерфі видався затяжним і впертим. Стівенс виграв першу партію, а потім 3 півсотенні серії дозволили Шону наблизитися до перемоги на відстань однієї партії - 3:1. Мало того, і в п'ятій він оформив брейк в 62 очка, але програв. Що стало переломним моментом зустрічі: Метью виграв ще два фрейми (сьомий тривав 44 хвилини!) і вийшов в 1/8 фіналу - 4:3.

Тепчайя Ун-Нух програв Метью Селту. Суперники обмінювалися фреймами, оформивши по одній сотенній серії. У підсумку до вирішальної партії підійшли за рахунку 3:3. У 7-му фреймі лідирував тайський спортсмен, але Селт сповна скористався шансом і здобув перемогу - 4:3.

Решта поєдинків 1/16 фіналу відбудуться в середу, 5 лютого.

1/16 фіналу:
Джадд Трамп  – Лі Хань  – 4:1
Кайрен Вілсон  – Джек Лісовськи  
Джон Хіггінс  – Стюарт Бінем  
Янь Бінтао  – Чжао Сіньтун  
Ніл Робертсон  – Майкл Холт  – 4:3 
Марк Вільямс  – Баррі Хокінс  
Джо Перрі  – Алі Картер  – 4:2 
Дин Цзюньхуей  – Скотт Дональдсон  – 0:4
Марк Селбі  – Сяо Годун  – 3:4
Грем Дотт  – Курт Мафлін  – 4:1
Девід Гілберт  – Ронні О'Салліван  – 3:4
Марк Аллен  – Лянь Веньбо  – 2:4
Тепчайя Ун-Нух  – Метью Селт  – 3:4
Стівен Магуайр  – Том Форд  – 3:4
Чжоу Юелун  – Гарі Вілсон  – 1:4
Шон Мерфі  – Метью Стівенс  – 3:4

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 32
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.