Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 лютого 2020, 01:06
3053
0

КАРЬЮС: «Цуренко потрібно перетерпіти складний період, результати прийдуть»

Тренер української тенісистки розповів Sport.ua про співпрацю з Лесею

| Оновлено 05 лютого 2020, 01:06
3053
0
КАРЬЮС: «Цуренко потрібно перетерпіти складний період, результати прийдуть»
БТУ. Сільвер Карьюс і Леся Цуренко

Естонський фахівець Сільвер Карьюс, тренер української тенісистки Лесі Цуренко, розповів про співпрацю з колишньою 23-ю ракеткою світу, яка після довгої відсутності, пов'язаної з травмою кисті, намагається повернути втрачені позиції в світовому рейтингу:

– Сільвер, хто став ініціатором вашої співпраці?
– Я знаю Цуренко досить давно, колись тренував її хорошу подругу Ксенію Первак. З Лесею ми часто не спілкувалися, але я був в курсі її успіхів. Взагалі, все вийшло випадково. Я у неї щось запитав, слово за слово, результат ви самі знаєте.

– Леся – досить емоційна тенісистка. Наскільки важко з нею працювати?
– Простих дівчат у тенісі немає, у всіх є свій характер. Потрібно до кожного підбирати ключі. Звичайно, це нелегко, але це моя робота. Всі ми люди, і повинні налагодити нормальний робочий процес.

– На вигляд ви дуже спокійний і розважливий, або іноді теж буваєте жорстким?
– Звичайно, буваю. Якщо негативні емоції накопичуються, то їм має бути вихід. Всі підготовчі тренування у нас пройшли, і зараз нервувати або психувати немає сенсу, це марно.

– Що ви можете сказати про перших двох матчах Цуренко в 2020 році?
– У Китаї вона дуже добре виглядала проти Мертенс, але у Лесі перед цим не було ігрової практики. В цілому, вона грала відмінно. І хоча рахунок був 3:6, 3:6, гра була набагато ближчою. Мертенс – дуже неприємний суперник високого рівня, ні в чому не можу дорікнути Цуренко.

– Головне питання по матчу проти Барті: австралійка стала краще грати після програного першого сету, чи українка знизила оберти?
– Леся трохи змінила швидкість гри, а Барті – додала. Саме тому підсумковий результат був таким. Якби Цуренко продовжила грати як в першому сеті і витримала пару геймів, можливо, результат був би іншим. Але Барті стала грати впевненіше і змінила малюнок гри. Як би там не було, але я вважаю, що Леся на правильному шляху. Потрібно перетерпіти цей період, і результати прийдуть.

– До чого прагнете найближчим часом?
– Для початку Лесі потрібно бути здоровою. Результат все одно буде, адже грає вона дуже добре. Сам результат не є конкретною метою.

– Уже розроблена стратегія до Ролан Гаррос?
– Звичайно, постараємося встигнути набрати достатньо очок, щоб грати в основній сітці. Ще раз повторюся, що для мене важливий сам процес, результат – не головне. Наприклад, ми не можемо контролювати суперників. Можемо зіграти дуже добре, але програти поєдинок сильнішій опонентці. Хіба це погано? Якщо суперник краще, то ми ж не можемо стрибнути вище голови. Що вміємо, то на корті і залишимо.

Володимир КЛЕПАЧ із Таллінна

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.