Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 04 лютого 2020, 17:20
4844
2

В Англії стартував Світовий Гран-прі: Селбі вилетів в перший день

У Челтнемі розпочали боротьбу 32 найкращих на даний момент снукеристи

| Оновлено 04 лютого 2020, 17:20
4844
2
В Англії стартував Світовий Гран-прі: Селбі вилетів в перший день

Англійський Челтнем приймає Світовий Гран-прі - 11-й рейтинговий турнір сезону. У цьому місті турнір проводиться вдруге, і рік тому тут свій черговий титул завоював Джадд Трамп, котрий у фіналі обіграв Алістера Картера (10:6).

Цього разу призовий фонд склав 380 тис. фунтів. 100 тис. отримає переможець, 40 - фіналіст. І навіть ті, хто вилетять в першому раунді, отримають по 5 тис. фунтів, щоправда, ці гроші не підуть в залік рейтингу. Бонус за найбільшу серію на турнірі - 10 тис. Фунтів. Матчі 1/16 і 1/8 фіналу зіграють до 4-х перемог, чвертьфінали - до 5-ти, півфінали - до 6-ти. Фінал відбудеться 9 лютого і пройде у форматі до 10-ти перемог.

Відзначимо також, що Гран-прі є першим з трьох турнірів серії Coral Cup. Кращий гравець за підсумками серії отримає власне «Кораловий кубок», а також бонус у 100 тис. фунтів. На відміну від інших серій, в Coral Cup діє своя система кваліфікації. По-перше, сюди запрошуються гравці за результатами річного рейтингу. По-друге, їх кількість зменшується: на Гран-прі з'їхалися 32 кращих, в Чемпіонаті гравців візьмуть участь 16, а за перемогу на Tour Championship посперечаються тільки 8 найкращих гравців року.

З цим пов'язано і те, наприклад, що Ніл Роберстон на Гран-прі отримав тільки п'ятий номер посіву. Хоча завдяки успішним виступам на двох останніх турнірах (перемога і вихід у фінал) австралієць в понеділок вийшов на 2-е місце в світовому табелі про ранги. Додамо, що вперше в кар'єрі на Гран-прі пробилися Скотт Дональдсон і Курт Мафлін, причому норвежець отримав відразу №19 при посіві.

Ну а самим цікавим з цієї точки зору стає матч 1/16 фіналу між Кайреном Вілсоном і Джеком Лісовським. Кайрен у річному рейтингу зараз на 16-й позиції, Джек - на 17-й. Тож переможець очної зустрічі може забезпечити собі місце на Чемпіонаті гравців, а той, хто програє, гарантовано туди не потрапить. Ну і пару слів про Ронні О'Саллівана. У минулому році він виграв і Чемпіонат, і Tour Championship, але зараз знаходиться лише на 22-й позиції в річному рейтингу. Тому для повторення успіху йому доведеться якнайдалі пройти по турнірній сітці на цьому тижні, а значить, ми повинні побачити як ніколи мотивованого Ронні.

Це підтвердив і перший же матч О'Саллівана на турнірі. Його суперник, Девід Гілберт, помітно хвилювався і дозволив Ронні на відстань фрейма підійти до перемоги - 1:3. Однак потім заспокоївся, видав серію в 69 очок, а в 6-й партії оформив сенчурі і зрівняв рахунок. Чим, схоже, тільки розпалив «Ракету». Ронні в вирішальному фреймі оформив 1036-й сенчурі в кар'єрі і став першим учасником 1/8 фіналу - 4:3!

 

За схожим сценарієм розвивався і матч Стівен Магуайр - Том Форд. Форд поступався 1:3, після чого Магуайр почав нервувати і дозволив супернику зрівняти рахунок - 3:3, при цьому всі партії завершилися з півсотенними серіями. А у вирішальному фреймі виграв Том - 4:3.

Ще один матч став повторенням недавнього півфіналу European Masters. Тоді Чжоу Юелун обіграв Гарі Вілсона з рахунком 6:5. Цього разу Вілсон взяв переконливий реванш - 4:1, оформивши три півсотенні серії.

Марк Селбі і Сяо Годун провели чудову зустріч. Після 4-х партій рахунок був 2:2, причому в активі англійця було 2 сенчурі, китайця - 1 плюс спроба зробити максимум (серія обірвалася на 12-й червоній)! Потім був обмін брейками «+70» - і рахунок став 3:3. У вирішальному фреймі Марк поступався 27:37, коли отримав шанс переломити хід гри. На жаль, він впустив биток, і Сяо довів справу до перемоги - 4:3.

 

Решта поєдинків 1/16 фіналу відбудуться 4-5 лютого.

1/16 фіналу:
Джадд Трамп  – Лі Хань  
Кайрен Вілсон  – Джек Лісовськи  
Джон Хіггінс  – Стюарт Бінем  
Янь Бінтао  – Чжао Сіньтун  
Ніл Робертсон  – Майкл Холт  
Марк Вільямс  – Баррі Хокінс  
Джо Перрі  – Алі Картер  
Дин Цзюньхуей  – Скотт Дональдсон  
Марк Селбі  – Сяо Годун  – 3:4
Грем Дотт  – Курт Мафлін 
Девід Гілберт  – Ронні О'Салліван  – 3:4
Марк Аллен  – Лян Веньбо  
Тепчайя Ун-Нух  – Метью Селт  
Стівен Магуайр  – Том Форд  – 3:4
Чжоу Юелун  – Гарі Вілсон  – 1:4
Шон Мерфі  – Метью Стівенс  

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 22
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрій Резнік
Снукер нон-стоп. Рони реально отскочил, когда Гилберт на победной серии сделал дикий промах. А Селби проиграл заслужено, несмотря на сенчури, уж больно много ошибался.