Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Major League Soccer
| Оновлено 01 лютого 2022, 14:41
24844
3

Топ-10 трансферів зими-2020

Sport.ua підсумовує закриття футбольного трансферного вікна

| Оновлено 01 лютого 2022, 14:41
24844
3
Топ-10 трансферів зими-2020
twitter.com/Inter

В останній день січня трансферне вікно в провідних футбольних лігах континенту зачинилося. Користуючись нагодою, Sport.ua зібрав десятку «най-най», на наш погляд, переходів, що відбулися в цей «юріїв день». При формуванні нашого списку ми враховували не тільки і не стільки дорожнечу трансферу (хоча куди ж і без неї), але і його «звучання». Тому в нашому топі - найбільш знакові, найрезонансніші переходи зими-2020.

10. Франсишку Трінкау. З «Браги» в «Барселону» (31 млн євро)

Через серйозну травму Луїса Суареса «Барселона» офіційно оголосила про своє бажання вийти на трансферний ринок у пошуках заміни Луісіто. Довгий час каталонському клубу приписували інтерес до відомих форвардів - ​​як іспанських, так і з інших топ-ліг. Але в підсумку чемпіони Іспанії підписали молоде дарування з Португалії - 20-річного нападника Трінкау. Але, що цікаво, нинішній сезон футболіст дограє в чемпіонаті Португалії, а до свого нового клубу приєднається вже в новому сезоні. Контракт з португальцем, якого називають «новим Роналду» (причому не тільки за зовнішню схожість, а й за вміння штампувати голи), підписаний до 2025 року, а його відступні - 500 (!) мільйонів євро. Для «Браги» ця угода стала рекордною в історії.

9. Рейньер Жезус. З «Фламенго» в «Реал» М (30 млн євро)

Головний трансфер нинішньої зими для «Мадрида» - прихід чергового бразильського вундеркінда. У «Фламенго» мадридці придбали атакуючого півзахисника Рейньера. Зовсім недавно йому виповнилося 18 років. Однак, незважаючи на свій юний вік, Рейньер в минулому сезоні відіграв в 15 поєдинках за першу команду «Фламенго», в яких забив шість м'ячів і віддав два асисти. Подейкують, що цього хлопця «вершкові» купили, відразу погодившись на всі фінансові запити бразильського клубу - аби він не дістався конкурентам. Точніше, головному конкуренту - «Барсі». Після того, як «Реал» втратив Неймара, Флорентіно Перес вважає за краще дути не тільки на молоко, але і на воду. На новому місці Рейньер буде спочатку грати за другу команду - «Кастілью», а там як складеться. Контракт з юним півзахисником підписаний на шість з половиною років.

8. Александер Нюбель. З «Шальке» - в «Баварію» (вільний агент)

На перший погляд, цей трансфер навряд чи заслуговує виявитися в підсумковій десятці. Але це тільки на перший погляд. Справа в тому, що «Баварії» дістався безкоштовно кращий молодий голкіпер Німеччини. Нюбелю 23 роки, він є (був) капітаном команди з Гельзенкірхена. «Шальке» хотів перепідписати свою головну зірку, так як контракт голкіпера закінчувався влітку 2020-го, але Александер відмовився. Все просто: футболіста запросила сама «Баварія», запропонувавши п'ятирічну угоду. У Мюнхені Нюбеля вважають заміною старіючому Нойєру, який, до речі, теж прийшов з «Шальке». Заради «Баварії» Александер пішов не тільки на істотне зниження зарплати, а й на конфлікт з керівництвом «Шальке»: воротар приєднається до баварської команди влітку, причому за нього чемпіони Німеччини не заплатять і цента; а до цього він повинен відпрацювати контракт з «гірниками» до кінця.


twitter.com/DieRotenBullen

7. Дані Ольмо. З «Динамо» З - в «Лейпциг» (25 млн євро)

Одним із головних одкровень в грі чемпіонів Хорватії - загребського «Динамо» - стала гра атакуючого півзахисника Дані Ольмо. Вихованець «Барселони» виступав за динамівців з 2014 року, але лише в минулому році його гра змусила звернути на себе увагу сильних світу цього. Подейкували, що іспанця хотіла повернути «Барса». Був інтерес до цього півзахисника і на Туманному Альбіоні. Та й наш «Шахтар», за чутками, хотів його ангажувати. Але в підсумку Ольмо пристав на пропозицію «Лейпцига». Контракт з одним з нинішніх лідерів Бундесліги Дані підписав на чотири з половиною роки.

6. Деян Кулусевскі. З «Аталанти» - в «Ювентус» (35 млн євро)

Зліт «Парми» в Серії А - команда в нинішньому сезоні показує видовищну гру і претендує на єврокубки - пов'язують з впевненою грою півзахисника Деяна Кулусевскі. Його контракт належав «Аталанті», в команді з Парми він грав в оренді. Бергамаски були не проти повернути цього атакуючого флангового півзахисника собі в новому сезоні (ще б пак: у поточному чемпіонаті Італії Деян один з кращих асистентів), але не змогли встояти перед пропозицією «старої синьйори». Туринці запропонували за 19-річного шведа македонського походження не тільки 35 мільйонів євро, але ще й дев'ять мільйонів в якості бонусів.

5. Кшиштоф Пьонтек. З «Мілана» - в «Герту» (27 млн ​​євро)

Польський нападник після приходу в «Мілан» клепав голи направо і наліво. Він швидко став головною надією «россонері» в атаці, його почали порівнювати з Андрієм Шевченком. Але в нинішньому сезоні приціл поляка явно збився. Власне, не вражав і весь «Мілан», але від Кшиштофа дійсно чекали більшого. В кінці минулого року поляк втратив місце в основі міланського клубу, а з приходом на «Сан-Сіро» Ібрагімовича і зовсім стало зрозуміло, що ігрового часу в найближчому майбутньому у Пьонтека стане ще менше. Тому не дивно, що форвард нагострив лижі на вихід. Дивно те, куди в підсумку він перебрався. На нього претендували клуби з Англії та Іспанії, але він вибрав німецьку «Герту». Може, наставник берлінців Клінсман, відомий в минулому голеадор, зможе вдихнути в цього бомбардира «друге життя»?

4. Златан Ібрагімович. З «Лос-Анджелес Гелаксі» - в «Мілан» (вільний агент)

«Я повернувся додому», - сказав після прильоту в Мілан Златан Ібрагімович. Знаменитий шведський нападник, який два останні сезони провів за океаном, забивши за «Гелаксі» 53 голи в 58 матчах, не приховував, що продовжувати контракт з клубом з Лос-Анджелеса не має наміру. Американську команду Златан покинув в статусі вільного агента, давши багату поживу для розмов щодо свого майбутнього клубу. А те, що цей клуб буде, можна було не сумніватися: незважаючи на похилий для форварда вік (38 років), Ібрагімович вішати бутси на цвях не збирався. Чутки сватали його і в Іспанію, і в Англію, але в підсумку він зробив свій вибір на користь «Мілана», за який виступав в сезонах 2010/2012. Контракт з нападником підписаний до кінця поточного сезону, з можливістю пролонгації. Дуже навіть може бути, що цей футболіст - саме той, хто потрібен колись великому клубу для поліпшення результатів і іміджу.

3. Бруну Фернандеш. Зі «Спортинга» - в «Манчестер Юнайтед» (55 млн євро)

Цього півзахисника «Юнайтед» обхожував протягом усього трансферного вікна. На португальця намагався претендувати і «Тоттенхем», але сам Бруну своїм пріоритетом вважав саме команду Сульшера. За словами футболіста, він давно вболіває за «дияволів». З тих пір, як там грав його кумир Кріштіану Роналду. Трансфер хавбека у свій час був під загрозою зриву, так як в гру спробувала втрутитися «Барселона», яка нібито обіцяла «Спортингу» золоті гори. Але інтерес чемпіонів Іспанії так і залишився на рівні чуток, і гравець збірної Португалії за серйозні 55 мільйонів перейшов на «Олд Траффорд». Примітно, що клуб з Лісабона за свого лідера отримає ще 25 мільйонів в якості бонусів.


twitter.com/BlackYellow

2. Ерлінг Холанд. З «Зальцбурга» - в «Боруссію» Д (20 млн євро)

Цей фактурний норвезький форвард австрійського «Зальцбурга» був одним із найбільш ласих шматків в нинішнє міжсезоння. Після того, як 19-річний нападник славно пошумів зі своїм вже колишнім клубом на груповому етапі Ліги чемпіонів, стало зрозуміло, що «Зальцбург» його не втримає. На Ерлінга претендували практично всі гранди континентального футболу, але найбільш наполегливими були клуби Бундесліги - «Лейпциг» та «Боруссія» з Дортмунда. Холанд з'їздив на оглядову екскурсію в обидва цих клуби, і в підсумку зупинив свій вибір на «Боруссії». За цей перехід «Зальцбург» отримав 20 мільйонів євро. Але фактично сума більше ніж в два рази, так як десять мільйонів було виплачено батькові форварда (за посередництво) і п'ятнадцять мільйонів - агенту гравця Райолі. Всі ці гроші коштували свічок, так як Холанд феєрично дебютував в Бундеслізі: п'ять голів у двох матчах.

1. Крістіан Еріксен. З «Тоттенхема – в «Інтер» (20 млн євро)

Навіть прихід в «Тоттенхем» «особливого» Моурінью не переконав одного з кращих півзахисників АПЛ останніх п'яти років Еріксена залишитися в команді. Данець все одно відмовився продовжувати контракт зі «шпорами». В першу чергу тому, що майже за сім років, проведених в «Тоттенхемі», частково втратив мотивацію. Йому був потрібен новий виклик. І такий він побачив в пропозиції «Реала». Крістіан і «Мадрид» уклали попередню угоду, і півзахисник повинен був перейти на «Сантьяго Бернабеу» цього літа в якості вільного агента, але тренер «вершкових» Зідан в останній момент заблокував цей перехід. Цим відразу ж скористався «Інтер», наставнику якого Конте завжди імпонувала гра Еріксена. У підсумку клуби швидко вдарили по руках, і 27-річний атакуючий півзахисник на чотири з половиною роки пов'язав свою кар'єру з міланським клубом. Можливо, саме такого гравця досі не вистачало «Інтеру», щоб нарешті зруйнувати чемпіонську гегемонію «Юве».

Оцініть матеріал
(102)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку
Футбол | 19 квітня 2024, 00:51 38
Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку

Французька команда виграла чвертьфінал ЛЄ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 1
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wladimir_skidan
20 клубу понятно, но 10 отцу посреднику + 15 агенту охереть от комиссионных. А потом агенты плачут о сорванных переходах))))))