Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 01 лютого 2020, 17:15
11702
7

Сербія – Україна. Прогноз і анонс на матч еліт-раунду кваліфікації ЧС-2020

Непрості серби на шляху до мундіалю

| Оновлено 01 лютого 2020, 17:15
11702
7
Сербія – Україна. Прогноз і анонс на матч еліт-раунду кваліфікації ЧС-2020
АФУ

У суботу, 1-го лютого, збірна України стартує в елітному раунді кваліфікації на чемпіонат світу 2020 го року. Першим суперником нашої команди стане збірна Сербії, яка прийматиме матчі групи В. Зустріч відбудеться в місті Ніш на арені «Спортхолл», початок - о 17:30 за київським часом.

Трохи пройдемося по регламенту змагань. Переможці кожної з чотирьох груп елітного раунду безпосередньо потраплять на чемпіонат світу. Команди, що зайняли в групах другі місця, вийдуть до плей-оф, в якому будуть розіграні ще дві путівки на мундіаль. Стикові матчі заплановані на 9-е та 12-е квітня цього року. Протистояння буде двоматчевим. У разі участі в плей-оф збірна України зустрінеться з представником групи А (Португалія, Італія, Фінляндія, Білорусь) і перший поєдинок проведе вдома, а повторний матч - в гостях. Ну, а сама фінальна стадія світової першості відбудеться в Литві з 12-го вересня по 4-те жовтня 2020-го.

Як бачимо зі складу групи А, зустріч в плей-оф з її представником (будь-то Португалія або Італія, які, швидше за все, і виявляться на перших двох позиціях свого квартету) вкрай небажана. Але шлях до мундіалю для збірної України виходить дуже непростим. Адже протистояти «синьо-жовтим» будуть семиразовий чемпіон Європи та чинний віце-чемпіон світу збірна Іспанії, міцна команда Сербії, яка, до того ж, отримає перевагу у вигляді домашніх трибун, а також непередбачуваний андердог, збірна Франції.

Про іспанців і французів у нас ще буде час поговорити, а поки зосередимося на нашому найближчому супернику - збірній Сербії. Матч з господарями майданчика бачиться чи не ключовим для команди Олександра Косенка. Звичайно, всі ми сподіваємося на боротьбу України з Іспанією за пряму путівку на чемпіонат світу, але вихід в плей-оф з такої складної групи також катастрофою не стане. І Сербія в цьому контексті - наш головний конкурент.

Наша національна збірна досить часто перетиналася з сербами на паркеті, і деякі дуелі українські уболівальники згадують з гіркотою. Наприклад, на Євро-2016, який проходив саме в Сербії, господарі майданчика здолали «синьо-жовтих» у 1/4 фіналу. Історичну для себе перемогу «орли» вирвали на останній хвилині основного часу - 2:1. У півфіналі і матчі за 3-е місце серби програли, але четверта позиція на великому форумі є найкращим для них результатом. У фінальну стадію світової першості Сербія зуміла пробитися лише один раз. У 2012-му «орли» з першого місця групи вийшли в 1/8 фіналу, де поступилися Аргентині - 1:2.

Підписуйтеся на канал >>> SPORT.UA в YOUTUBE

В рамках підготовки до елітного раунду серби провели два товариських матчі з командою Польщі, здобувши перемогу (5:3) і зазнавши поразки (1:4). Перед суботнім протистоянням головний тренер збірної Сербії Горан Іванчич віддав належне українській команді, але заявив про надії на сприятливий для його підопічних результат. «Перша гра завжди дуже важлива. Україна - незручний і дуже дисциплінований суперник. Нам буде нелегко, але я думаю, що ми впораємося з цим завданням. У нас молода команда, і я вірю, що нам є що показати. Я очікую, що команда віддасть сто відсотків своїх можливостей, а для якого результату цього буде досить, ми побачимо», - сказав фахівець.

Перед стартом команди Олександра Косенка в еліт-раунді в мережі запустили флешмоб: українські функціонери, фахівці та представники команд звернулися до «синьо-жовтих» зі словами підтримки та побажаннями вдало пройти по турнірній дистанції. Будемо сподіватися, що теплі слова надихнуть наших футзалістів, і вони поїдуть на світову першість. Адже з 2004-го року збірна України жодного разу не пропускала фінальні стадії чемпіонатів світу, а найкращим нашим результатом на мундіалях є вихід до чвертьфіналу (2012-й рік).

1 лютого, субота

Сербія — Україна
Ніш. «Спортхолл». 17:30
ТБ-трансляція на телеканалі «XSPORT»
СЕРБІЯ – УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітри: Кастилью, Дуарте, Сантуш (всі - Португалія)
Прогноз Sport.ua — 2:3
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер чоловічої збірної України з біатлону покине свій пост
Біатлон | 28 березня 2024, 19:55 9
Тренер чоловічої збірної України з біатлону покине свій пост

Контракт із Юраєм Санітрою не буде продовжено

Наполі став володарем Кубка Італії з футзалу
Футзал | 25 березня 2024, 14:36 0
Наполі став володарем Кубка Італії з футзалу

Неаполітанці вперше виграли цей трофей

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
А тем временем в группе А (на которую мы можем выйти в плей-офф) уже сыграли два тура, и там всё складывается куда интереснее, чем ожидалось.
Финляндия ухитрилась раздобыть ничью 2:2 с обоими фаворитами квартета!
Причём португальцы вчера при гигантском преимуществе (25-5 по ударам в створ) чудом спаслись, забив оба мяча в последние 2 минуты! Да и белорусов они еле-еле дожали (2:1). Италия с сябрами проблем не испытала – 5:3.
То есть, если в 3-м туре финны одолеют наших соседей, а гранды не раскатают ничейку 3:3 или крупнее – то в плей-офф нежданно-негаданно отправятся земляки Литманена и Пукки.
-------------------------------------------------------------------------
В группе С также отыграли по два матча, и там тоже всё очень интересно. Россия во 2-м туре внезапно продула Азербайджану 3:4 и если сегодня не обыграет Хорватию на её площадке – пролетит мимо ЧМ. Начало в 21:00 – это тоже рекомендуется к просмотру.
Baresi
В 1996 сборная Украины вышла в полуфинал чемпионата мира.