Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 лютого 2020, 13:48
17339
8

Топ-10 боксерів, які опинилися у в'язниці за серйозні злочини

Сергій Лебедєв – про боксерів, які опинилися за гратами

| Оновлено 04 лютого 2020, 13:48
17339
8
Топ-10 боксерів, які опинилися у в'язниці за серйозні злочини
Boxing Scene

Бокс - це повноконтактний вид спорту, насильство і біль тут є нормальним явищем. Ймовірно, саме тому боксери частіше за інших спортсменів потрапляють до різного роду скандалів, пов'язаних із порушенням закону.

Випадків, коли заарештовували боксерів - незліченна кількість. Sport.ua згадав історії 10 відомих боксерів, які опинилися у в'язниці за скоєння дійсно тяжких злочинів.

10. Тоні АЙАЛА-молодший

Легендарний тренер Анджело Данді вважав, що його підопічний Тоні Айяла в майбутньому може стати одним з найвеличніших в історії боксу. Але Тоні пішов іншим шляхом. У 1983 році за місяць до свого 20-річчя він забрався у будинок шкільної вчительки і згвалтував її. До цього у Айяли вже були два епізоди з нападами сексуального характеру, але йому вдавалося відбутися лише випробувальним терміном. Але за згвалтування він був засуджений до 35 років в'язниці, з яких відбув 16.

Вийшовши на свободу в 1999 році, Айяла відновив боксерську кар'єру, проте в 2000-му він знову забрався у будинок жінки, але та дала йому відсіч, вистріливши в плече. Боксер відсидів недовгий термін, а в 2004 році він отримав 10 років ув’язнення за водіння без прав, перевищення швидкості, а також зберігання порнографії та героїну. У 2014-му він звільнився і наступного року помер від передозування наркотиками.

9. Сонні ЛІСТОН

До того, як стати професійним боксером, Лістон у юні роки 19 разів був заарештований за різні злочини, починаючи від озброєного пограбування до нападу на поліцейського. У 1950 році 20-річного Лістона засудили до п'яти років ув'язнення за звинуваченням у пограбуванні бензоколонки. Але через два роки він був умовно-достроково звільнений. Саме у в'язниці він почав займатися боксом.

8. Бернард ХОПКІНС

Хопкінс також виявив свою пристрасть до боксу у в'язниці. У віці 17 років його засудили до 18 років позбавлення волі, звинувативши в десяти злочинах, у тому числі, озброєному грабежі. Але через 5 років, у 1988 році, Хопкінс вийшов на волю і вирішив зав'язати з минулим. Для цього він вибрав бокс.

7. Едвін ВАЛЕРО

Перебуваючи на самому піку, страшний панчер з Венесуели Едвін Валеро, який встановив рекорд, нокаутувавши в першому раунді перших 18 суперників, був заарештований за підозрою у вбивстві своєї дружини Кароліни. Під час утримання під вартою він нібито визнав свою провину, а пізніше було встановлено, що боксер раніше бив свою дружину. Наступного дня Валеро був знайдений повішеним у своїй тюремній камері.

6. Карлос МОНСОН

Легендарний аргентинський середньоваговик Монсон у 1988 році побив, задушив, а потім викинув з балкона свою дружину, уругвайську модель Алісію Муньїс. Боксер визнав свою провину і був засуджений до 11 років ув'язнення.

У 1995 році Монсон, повертаючись у в'язницю після проведених з дітьми вихідних, попав у ДТП, в результаті боксер та один з його пасажирів загинули.

5. Айк ІБЕАБУЧІ

У 1997 році один з головних проспектів суперважкої ваги того часу «Президент» Ібеабучі отримав 120 днів ув’язнення за викрадення 15-річного сина своєї колишньої дівчини, якого посадив у машину і на ній влетів у бетонний стовп, внаслідок чого підліток отримав каліцтва.

Двома роками пізніше Ібеабучі був звинувачений в сексуальному насильстві і нанесенні тілесних ушкоджень трьом дівчинам. Спершу він пройде примусове психіатричне лікування, а пізніше отримає 20-річний тюремний термін. У 2015 році Айк достроково вийшов на волю.

4. Карлос БАЛЬДОМІР

Колишній чемпіон світу в напівсередній вазі Бальдомир в 2016 році був заарештований, а пізніше засуджений на 20 років за сексуальне насильство над власною донькою. Боксер почав насилувати доньку в 2008 році, коли тій було усього лише 7 років.

3. Двайт Мухаммед КАВІ

У 80-ті роки Каві був грізною силою в крузервейті, його 15-раундова битва проти Евандера Холіфілда в 1986 вважається найкращим боєм в історії дивізіону. Але усього цього могло і не бути, не потрап Двайт у в'язницю. У 1973-му його засудили до п'яти років в'язниці за озброєне пограбування. У в'язниці він набув зайняття всього його життя, вийшовши на волю, Каві почав тренуватися в залі Джо Фрейзера і став професіоналом.

2. Кліффорд ЕТЬЕН

«Чорний носоріг» Етьєн у 2005 році завершив спортивну кар'єру. Причиною тому стало звинувачення в грабежі, викраденні автомобіля, викраденні людей і стрільбі у поліцейських. Боксер пограбував касу, і, щоб утекти з місця злочину, викрав автомобіль разом із сім'єю, що знаходилася в ньому. Але сховатися від поліції йому не вдалося, і тоді він вирішив відстрілюватися. Етьєн сукупно отримав термін в 160 років, хоча згодом йому скоротили його до 105 років.

1. Майк ТАЙСОН

У 1991 році Майка Тайсона, що знаходився на піку слави, звинуватили у згвалтуванні «Міс Род-Айленд», яка за власним бажанням прийшла до готельного номеру боксера. Тайсон був засуджений до шести років ув'язнення і подальших чотирьох років умовно, але «Залізний» Майк вийшов на волю після відбуття усього лише трьох років, провівши потім не один великий бій.

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Практически одни негры в этом списке,попахивает расизмом,плакса Тайсон захлебнётся от слёз,если прочитает эту статейку
Lancelot
Ще б до цього списку додав покійного Джоні Тапіа
zac1310
Если анализировать этот список, то здесь трое, которые благодаря боксу вышли в люди, шестеро - загубили свою карьеру из-за своих тараканов, а один Майк Тайсон
Который благодаря боксу (и своим тараканам) сначала стал из пацифиста- хлюпика драчуном-уличным бандитом, потом, благодаря Великому тренеру-педагогу Великим Чемпионом, потом, уже без тренера, с помощью достопамятного прахиндея Дона Кинга и опять же своих тараканов загремел в тюрьму, смог собраться и вернуться в ринг, но увы, опять великим чемпионом не стал...