Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
|
4737
0

Герта – Шальке. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини

«Шальке» пройде випробування командою Юргена Клінсманна після фіаско в Мюнхені

Герта – Шальке. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини
twitter.com/herthabsc

У п'ятницю, 31-го січня, двадцятий тур німецької Бундесліги відкриє поєдинок, в якому берлінська «Герта» прийматиме гельзенкірхенський «Шальке». Зустріч відбудеться в Берліні на «Олімпіаштадіоні» та розпочнеться о 21:30 за київським часом.

Берлінський колектив в поточному сезоні не виправдовує надії своїх шанувальників, адже «Герта» облаштувалася в другій половині турнірної таблиці Бундесліги і всього на п'ять очок віддалилася від небезпечної зони. Втім, результати помітно покращилися з приходом в команду Юргена Клінсманна. Сталося це в кінці листопада минулого року після чотириматчевої програшної серії «біло-блакитних». З новим наставником «стара дама» вже здобула три перемоги: стільки ж, скільки в попередніх дванадцяти матчах чемпіонату до приходу в команду екс-коуча збірної США. У минулому турі «Герта» проявила характер і вирвала гостьову перемогу у «Вольфсбурга» (2:1).

Свої амбіції і намір виправити турнірну ситуацію берлінський клуб вже наочно продемонстрував в зимове трансферне вікно. Напередодні майбутнього протистояння з «Шальке» в Берлін з Мілана перебрався поляк Кшиштоф Пьонтек, який наробив багато шуму в минулому сезоні. «Найважливішим моментом стала наполегливість, з якою «Герта» хотіла мене придбати. Я хочу забити якомога більше голів за берлінський клуб і допомогти команді піднятися в турнірній таблиці. Гарний початок в новій лізі дуже важливий для мене. У наступному сезоні сподіваюся, що ми зможемо претендувати на вихід в єврокубки», - сказав форвард після підписання контракту. Крім того, «Герта» викупила у «Ліона» опорного півзахисника Люку Тусара. Правда, до кінця сезону футболіст продовжить грати за «ткачів» на правах оренди.

«Шальке» в турнірній таблиці займає шосту позицію. Після показників минулого сезону такий результат можна вважати успіхом, але від гельзенкірхенців небезпідставно чекають більшого. І потенціал «кобальтових» сумнівів не викликає, ось тільки стабільності їм не вистачає. Останні дві зустрічі команди Давида Вагнера - яскраве тому підтвердження. Гельзенкірхенці вдома впевнено обіграли менхенгладбахську «Боруссію», а потім зазнали принизливого ​​фіаско в протистоянні з «Баварією» - 0:5. Теза про те, що мюнхенці зараз на куражі виносять своїх суперників, навряд чи може служити виправданням для «гірників».

У ворота «Шальке», напевне, повинен повернутися Александр Нюбель, який відсидів чотирьохматчеву дискваліфікацію після вилучення в середині грудня. Тим більше, що другий голкіпер «кобальтових» Маркус Шуберт отримав пошкодження. Також не зможе допомогти «Шальке» в майбутній зустрічі захисник Джонджо Кенні. Зате Озан Кабак і Матія Настасіч, з приводу яких були побоювання, зможуть взяти участь в поєдинку.

Перед майбутнім матчем наставник «Шальке» Давид Вагнер зазначив, що «Герта» грає в досить прагматичний футбол. «Це не та команда, яка багато володіє м'ячем. Ми знаємо, до чого потрібно готуватися, але нам немає діла до опонентів. Ми повинні грати в футбол так добре, як ми вміємо», - заявив фахівець.

І наостанок цікавий статистичний факт: лише один з восьми крайніх очних поєдинків «Герти» та «Шальке» був завершений з обміном голами.

Орієнтовні склади:

«Герта»: Ярштайн - Платтенхардт, Торунаріга, Штарк, Клунтер - Аскасібар, Шелбред - Ділросун, Груїч, Вольф - Лукебакіо.

«Шальке»: Нюбель - Очипка, Настасіч, Кабак, Маккенні - Сердар, Маскарель, Каліуджурі - Аріт - Грегорич, Раман.

31 січня, п'ятниця

«Герта» — «Шальке»
Берлін. «Олімпіаштадіон». 21:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
 Арбітр: Саша Штегеманн
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.