Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Художня гімнастика
| Оновлено 12 липня 2023, 17:40
10943
0

Художні гімнастки везуть із США рекордну кількість медалей

Прекрасний виступ українських гімнасток

| Оновлено 12 липня 2023, 17:40
10943
0
Художні гімнастки везуть із США рекордну кількість медалей

Для українських художніх гімнасток сезон розпочався вдало. З цьогорічного Міжнародного турніру LA Lights у Лос-Анджелесі вони повертаються з рекордною кількістю нагород. Спортсменки завоювали 18 медалей, з них 6 – золоті. Нам вдалося поспілкуватися з українською командою ще до її повернення до України.

Іріша Блохіна, старший тренер Національної збірної команди України з художньої гімнастики:

«Українські гімнастки їздять на LA Lights уже близько 20 років. Для нас це традиційний початок сезону. Деякі країни і спортсменки не наважуються туди їхати, адже це додатковий стрес у період, коли готуються нові програми. Нас турнір у Лос-Анджелесі тільки загартовує. За результатами старту я безмежно пишаюся нашою командою. Дівчата продемонстрували неймовірний ріст над собою. У попередні роки на LA Lights ми не мали стільки медалей.

На початку сезону всі хочуть якнайшвидше побачити нові програми. Але цей рік олімпійський і він настільки відповідальний, що підходити до цього треба дуже зважено. Вікторія Онопрієнко виступала зі старою програмою, нова ще у процесі підготовки. Влада Нікольченко уже продемонструвала нову програму, дві вправи для неї ми значно ускладнили. Ще не все вийшло так, як би хотілося, але ми продовжимо працювати.

Цього року від України виступили дві юніорки – Меланія Тур (2005 р.н.) і наша найменша "юніорочка" Ніколь Савіна (2007 р.н). Для Ніколь це перша участь на турнірі в Лос-Анджелесі, вона одразу завоювала два срібла і дві бронзи.

Ми значно ускладнили програми для усіх гімнасток, це правда. Адже вони, по-перше, здатні виконувати найскладніші елементи. А по-друге, рік олімпійський і ми ставимо собі за мету досягти високих результатів. Ще є над чим працювати, тож повертаємось із Лос-Анджелеса – і одразу до залу».

Лідер збірної Влада Нікольченко представила дві нові програми – з обручем та булавами. Результати турніру для неї: золото (багатоборство, м'яч), срібло (булави), бронза (обруч, стрічка).

«У турнірі LA-Lights я взяла участь вже вчетверте. Три роки поспіль мені не вдавалося виграти багатоборство. На цей раз досягла такої мети. Вправи з булавами і стрічкою треба удосконалювати. Зараз після повернення будемо доопрацьовувати все, що не вийшло. У мене дуже ускладнилася програма. Розумію, що чим ближче до Олімпіади, тим підготовка ставатиме важчою. Але готова до того, щоб посилювати програму ще більше», - розповіла вона.

Вікторія Онопрієнко на турнірі у США здобула срібло (обруч, стрічка) та бронзу (булави):

«Я виступала зі старою програмою, але тренери сильно ускладнили її. Не до кінця собою задоволена, допустила помилки у вправі з м'ячем. На цьому турнірі найбільшим суперником для себе стала я сама. Готова до того, щоб ускладнювати програму ще більше і підвищувати оцінку за складність предмета (D3-D4). Після прильоту до Києва одразу приступаємо до тренувань».

Дебютантка на сеньйорському килимі Ніколь Красюк здобула золоту медаль у вправі зі стрічкою. Найвищий бал від суддів вона отримала за виступ під українську народну музику:

«Для мене участь у турнірі La Lights стала першою. І це перший рік, коли я перейшла з юніорів у сеньйори. Звичайно, я рада, що здобула перемогу у вправах зі стрічкою. З цим предметом у мене стара програма, хоча й ускладнена. У всіх інших вправах мені поставили нові програми, тому роботи іще – непочатий край».

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Тур Романдії. Подвійний успіх Годона
Інші види | 24 квітня 2024, 18:36 0
Тур Романдії. Подвійний успіх Годона

Француз виграв перший етап і очолив загальний залік

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.