Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс в Україні
| Оновлено 30 сiчня 2020, 13:15
6908
9

Винороб з ракеткою. Сергій Стаховський презентував власне вино

34-річний тенісист виробляє вино в Закарпатті

| Оновлено 30 сiчня 2020, 13:15
6908
9
Винороб з ракеткою. Сергій Стаховський презентував власне вино
Твіттер. Сергій Стаховський

Перша ракетка України Сергій Стаховський, який в березні в Запоріжжі виступить за збірну України в матчі Кубка Девіса проти Тайваню, презентував власне вино.

Ідея виробляти вино зародилася у нашого тенісиста на південному заході Франції, в виноробному регіоні Бордо.

«Я грав на клубному чемпіонаті Франції, який проходив в Бордо. Тоді я вино не пив взагалі, але на мене дивилися як на ненормального українця (посміхається). Тому я здався. Можна сказати, що концепцію виноробства мені прищепили в Бордо, - зізнався Стаховський. - Я об'їхав багато різних виноробств в Бордо - маленьких, великих, середніх - і мені припала до душі культура виробництва вина. Сподобалося, наскільки скрупульозно вони до цього ставляться, як оберігають виноградники».

Виноградники тенісиста знаходяться в Україні - в Закарпатті.

«У 2015 році у мене з'явилася можливість взяти в оренду на 10 років 25 гектарів землі в Закарпатті, в Берегівському районі. І з цього моменту ми цим займаємося. Перший урожай повіз на виставку в Бордо в 2017 році, але тоді я зрозумів, що вінтажа у нас немає. Зараз у нас виходить вінтаж 2018 року - і він набагато кращий. Червоне вино у нас 10 місяців настоюється в дубових бочках. Нам дуже подобається, французи мене похвалили».

На стартовому етапі вино Сергія Стаховського буде проводитися на виробничих потужностях відомого виробника.

«Мені пощастило: останні роки виробництво вина в Україні трохи скоротилося, а завод будувався під великі виробничі потужності. Ми домовилися, що у нас буде повністю автономна лінійка - свої цистерни, свій склад. Тому не можу сказати, що цей проект дуже дорогий. Але, коли я дивлюся в майбутнє, розумію, що потрібні будуть великі інвестиції».

Природно, що вино, яке виробляє тенісист, має тенісну тематику. Червоне вино називається Ace by Stakhovsky, а біле W by Stakhovsky. «Ace - тут все зрозуміло, - говорить Сергій. А W можна розшифрувати по-різному. Це може бути і Win, і White, і Wimbledon - що кому більше до душі. Я, чесно кажучи, хотів, щоб моє прізвище було маленькими буквами десь внизу, але маркетологи наполягли: «А як же воно продаватися буде? За якість я не переживаю, а по реалізації - подивимося».

На даному етапі Сергій не розглядає виробництво вина як головний вид своєї діяльності. При цьому 34-річний тенісист раніше говорив, що нинішній сезон може стати одним з останніх для нього. Багато буде залежати від результатів, які Сергій покаже на турнірах ATP.

«Поки я ще граю в теніс, але в майбутньому хотілося б, щоб ця справа приносила якийсь дохід». Продаватися вино буде в Україні, Словаччині, Угорщині, Австрії і Бордо. «З точки зору логістики це нам зручно і доставка не зробить дорожчим вартість пляшки вина». В Україні вино буде продаватися в одному з найбільших винних магазинів. За словами Стаховського, ціна має бути близько 240 гривень за пляшку.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 14:20 25
Світоліна програла першій ракетці Іспанії на великому турнірі в Мадриді

Еліна вп'яте поспіль поступилася у стартовому матчі на Madrid Open

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 2
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
hakkinen
Чего накинулись? Правильный поступок.
Вот у меня, например, такое же количество выигранных Вимбледонов, как и у Стаховского. А самогон замечательный получается.
ares10
Все правильно. В Україні рідко хто відкриває свою справу навіть ті хто має можливість а потім дивуються що бюджет малий податки платити нікому
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Не лучший вариант вкладывает денег, конкуренция в этой области сумасшедшая, из тысячи новичков выплывает один... Да еще и в Украине, правильно тут написали перечень организаций, которые сядут ему на хвост.
axylinam
Если вино будет таким же, как теннисист Стаховский,то можно и обанкротиться