Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 29 сiчня 2020, 18:34
15352
117

Шахтар вперше поступився на зборах у Туреччині

Сербський «Пролетер» зумів обіграти донеччан в контрольному поєдинку

| Оновлено 29 сiчня 2020, 18:34
15352
117
Шахтар вперше поступився на зборах у Туреччині
ФК Шахтар

Чинний чемпіон України завершує першу частину зимових тренувальних зборів, які донеччани проводять за заняттями на полях турецького Белека, в той час як контрольні поєдинки вважає за краще проводити, переважно, в Антальї, на полях «Regnum Sports Center».

Свій третій за рахунком товариський матч донецький «Шахтар» зіграв проти сусідів за містом свого минулого спаринг-партнера, сербської «Войводини» з Нови-Сада, «Пролетер», який, на відміну від принципового опонента, у поточному розіграші сербського національної першості веде боротьбу лише в рамках другої половини турнірної таблиці.

Спочатку, підопічні португальського фахівця не ставили до свого розкладу цю зустріч. Вона з'явилася лише з тієї точки зору, що кількість футболістів «Шахтаря», яким в терміновому порядку необхідно було отримати ігрову практику, виявилося занадто великою. Звідси пішов і настільки експериментальний склад донеччан у цій зустрічі. Черговий шанс показати себе отримали Владислав Вакула і Ігор Кирюханцев і, забігаючи на перед, зауважимо, що більш орієнтованому на атаку футболістові з цієї пари вдалося зробити більш приємне враження по ходу поєдинку.

«Гірники» атакували дуже стримано, хоча і зуміли впоратися із запропонованим суперниками тиском від стартових хвилин. У тривалому розіграші м'яча зовсім загубилася гострота випадів, проте банальна відсутність злагодженості в діях сильно заважала «Шахтарю» підійти до чужих володінь. Ось і були помітні в першу чергу лише індивідуальності. Тете підривав фланг ривками і якісним дриблінгом, але не мав успіху під час завершення своїх спроб. Пара в центрі поля Бондаренко – Маркос Антоніо зуміла зацементувати свою зону з точки зору оборони, однак не мала вектора в розвитку наступів.

Якісно працював Маркіньос Сіпріано на своєму фланзі, хоча було помітно вказівку тренерського штабу змістити акцент на протилежну половину поля – аж надто мало інформації було отримано про гру Кірюханцева після гри проти «Войводини». Однак найбільш неприємним моментом стало пошкодження у Сергія Кривцова, який завершив виступ ще до перерви.

Замість Кривцова в центр оборони було кинуто Матвієнка, але вже на початку другої половини «Шахтар» примудрився пропустити зовсім необов'язковий м'яч в свої ворота. Ніхто не став зустрічати ривок Радіновича з лівого флангу в центральну зону перед штрафним, і серб досить впевнено пробивав в лівий нижній кут воріт Трубіна, що вийшов у другому таймі на заміну. Анатолій, хоча й бачив політ м'яча у повному обсязі, але не зміг зреагувати на загрозу.

Однак не в пропущеному голі полягала головна проблема донеччан. Команда Каштру не змогла зібратися з думками в атаці, і як підсумок, ворота «Пролетера» не були в облозі в достатній мірі. Ні Сікану, ні Фернандо, ні Дентіньо, так і не вдалося створити щось на вістрі нападу, від чого поразка була неминучою. Та й «основу» Каштру вирішив приберегти. Можливо, до наступного ранку, коли «Шахтар» має зіграти проти чеського «Словацько» в ще більш ранній часовий слот – на 9:00 можна заводити будильники. А поки що, найближчий резерв донеччан виявився нездатним обіграти навіть команду з нижньої частини турнірної таблиці першості Сербії.

Товариський матч.

Шахтар – Пролетер – 0:1


 Радіновіч, 50

Шахтар: Шевченко (Трубін, 46) – Сіпріано, Муравський, Кривцов (Матвієнко, 45), Кірюханцев – Маркос Антонио, Бондаренко – Вакула (Мудрик, 46), Дентіньо, Тете – Сікан (Фернандо, 62).

Пролетер: Петріч – Кавчевіч, Андрєєвіч, Пінто, Танасін – Пеїч, Йовановіч – Новаковіч, Радіновіч, Марьяновіч – Рушевіч.

Стадіон: «Regnum Sports Center» (Анталія, Туреччина)

ШАХТАР-ПРОЛЕТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 5
«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Михайлів розповів, чи справді він планує відродити ФК Львів
Футбол | 29 березня 2024, 14:53 1
Михайлів розповів, чи справді він планує відродити ФК Львів

Функціонер вважає, що рано про щось говорити

Коментарі 117
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Anna Remezovskaya
Как же так, гранд наш и не смог?
axylinam
Блин-футбольный карлик отодрал Шахтёр,такие команды нужно с хоккейным счётом обыгрывать-позор
Дід Піхто
Смеялись ржавые над Динамо, а сами сели сели в такую галошу Вечный пидор 12 куда то пропал Не хочет прокомментировать игру своего великого шлака?
sahka1981
kvlad200760, 29.01.2020 17:12
Ще раз тобі повторюю не юли, я сам читав той пост, якщо не помиляюся він був адресований jekаfunny, нормальна людина без комплексів не буде писати в три години ночі негативні пости...
Ти нагадуєш шкідливого кота, який гадить кругом по хаті (як ти на сторінках про ДК), а потім робить круглі очі, мовля доведіть що це я...
sahka1981
kvlad200760 он же ВВВ и т.д.
Зачем ты юлишь? Это же ты постоянно практически под каждой веткой про ДК несешь желчную чушь, даже в три часа ночи (!!) этой хренью страдаешь, малахольный "знаток" контрактов с правами выкупа...
Shevchenka2019
Без допомоги суддів і на маєш...)
Cityzen83
Шахтер – ПролетеЛ– 0:1
Bolshoi
К матчу с Бенфикой практически готовы.
SportsMan
Какое у команды говорящее название
"Как вы яхту назовете, так она и поплывет". На дно турнирной таблицы. Правда, Шахтеру это не помогло
sahka1981
kvlad200760, 29.01.2020 16:39
Що ж там доводити, як люди з тебе сміялися???
zzg77
На Шахтёр оказывало психологическое давление название команды соперников, поэтому он и ПРОЛЕТЕЛ!!!
Bolshoi
Пролетер, Пролетер, что ж ты чпокнул Шахтёр.
JulikoB
Кстати, у сербов на поле половина состава не основные игроки.
Так кому вы проиграли, кроты?
mb_cdi
Пролетел ШАХТЕР , а не ПРОЛЕТЕР
sahka1981
kvlad200760, 29.01.2020 16:22
"А про желч з приводу Динамо,то ти збрехав." - це навіть коментувати не має ніякої потреби...
"А що,написати пост в 3 години ночі це злочин???"- звісно не злочин, в три години ночі писати негативний комент про ДК, скоріше діагноз...
sahka1981
jekаfunny, 29.01.2020 15:14
Ты его на ветку про "Фламенго попрощался с защитником, которого Арсенал хотел вместо Матвиенко" перенаправь, пусть "расскажет" людям про права с выкупом и т.д. а то непонятно как его Арсенал выкупать будет...
BaZia
Мне кажется что молодежи стоит больше стараться и оправдовать дающие им шансы.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nicksaf
А какая разница: проиграли, выиграли, им где-то играть и что-то доказывать. У них чемпионство куплено. А Бенфика, а что Бенфика, опять ШД пролетят с крупным счётом.