Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 28 сiчня 2020, 19:42
1561
0

Клубу уболівальників «Металіста 1925» виповнилося три роки

Як вболівальники допомагають розвиватися футбольному клубу, будучи з ним єдиним організмом

| Оновлено 28 сiчня 2020, 19:42
1561
0
Клубу уболівальників «Металіста 1925» виповнилося три роки

Три роки тому, в кінці січня 2017 року, відбулася знакова подія в історії клубу «Металіст 1925», засновники оголосили про створення клубу уболівальників. Метою створення Клубу Вболівальників було бажання засновників долучити шанувальників команди до реальної участі в житті клубу. Щоб уболівальник, прийшовши на стадіон, розумів, що грає, в тому числі і його команда, за яку він не просто вболіває, а ще й є учасником процесу становлення і розвитку команди. Причому вступити в клуб уболівальників можуть не тільки харків'яни, але й ті з шанувальників команди, хто живе поза Харковом, але любить команду, вболіває за неї і готовий їй допомогти. На сьогоднішній день в клубі вболівальників понад 600 осіб, в їх числі є і ті, хто проживає за межами Харкова і України. Працює активно шість комісій за різними напрямками діяльності харківського клубу - правова, медична, технічна, спортивна, стратегічного розвитку та по комунікації з уболівальниками. Кожен, хто вступає в клуб вболівальників може вибрати статус свого членства (передбачено кілька категорій залежно від суми членських внесків) і форму участі, тобто обирає одну з комісій, в якій він би хотів брати участь. Для членів КВ передбачені різні пільги, як-то знижка на покупку атрибутики, знижка на організовувані клубом поїздки на виїзні матчі команди і інші. Але найголовніше, вболівальники залучені до виконання завдань, що стоять перед клубом «Металіст 1925», і плоди їхньої роботи вже можна побачити.

    Ще давно Альбер Камю сказав одну мудру фразу: «Рано чи пізно настає час, коли потрібно вибирати між спогляданням і дією». Той час, коли вболівальники були пасивними, вже проходить. Зараз багато клубів в Європі залучають своїх фанів до участі у фінансуванні команди, в рішенні різних завдань поза футбольним полем. Події останніх років в українському футболі показують, що олігархічна модель управління клубом себе зжила, і прийшов час жити за коштами. І саме участь тисяч уболівальників у фінансуванні та управлінні допоможе уникнути тих проблем, від яких на сьогоднішній день страждає більшість українських професійних клубів. Саме в харківському клубі вболівальники одними з перших в Україні, завдяки участі в КВ, отримали можливість безпосередньо брати участь в управлінні футбольним клубом. Перерахуємо лише невелику частину тих справ, в яких брали участь уболівальники клубу за ці три роки.

Вболівальники самостійно впровадили в експлуатацію на офіційному сайті клубу повнофункціональну систему онлайн продажу квитків і абонементів. Ті з шанувальників команди, які мають досвід в дизайнерському мистецтві, допомогли клубу створити логотип. Цей професійно зроблений логотип отримав високу оцінку у всіх фахівців, і був з натхненням прийнятий усіма уболівальниками команди. У Клубі Вболівальників працюють над дизайном афіш на матч, допомагають їх поширенню на підприємствах і в вузах міста. Правова комісія допомогла у вирішенні юридичних питань. Спільно з уболівальниками клуб розробив і прийняв Стратегію клубу на найближчі три роки. Голова комісії з комунікації з уболівальниками Андрій Куликов увійшов до складу Наглядової Ради ТОВ «Металіст 1925». Істотна допомога від шанувальників команди надана в розробці клубної атрибутики. При цьому найважливіше, що гроші від уболівальників перераховуються на окремий рахунок і на засіданнях комісій вони самі вирішують, на що їх витратити. Ось на які потреби команди після засіданнях різних комісії і прийнятих там рішень витратили зібрані кошти вболівальники клубу:

- екіпірування та спортінвентар для команди;

- медичні препарати;

- реєстрація торгового знаку;

- покупка ліцензійної музики;

- премії кращим гравцям матчів.

Вболівальники проводять навесні суботники на території УТБ, де команда готується до матчів чемпіонату. Члени КБ беруть участь в міських змаганнях з футболу в так званій «Металіст-лізі 1925». А ще команда КВ проводить товариські матчі проти гравців, тренерів і керівництва «Металіст 1925». Такі товариські футбольні матчі завжди проходять у приємній та дружній атмосфері, обидві команди намагаються не стільки грати на результат, скільки отримувати від футболу задоволення.

Варто сказати і про тісне спілкуванні керівництва клубу і уболівальників не тільки в розв'язанні завдань загальної життєдіяльності, але ще і в спортивній складовій відчувається реальна допомога від членів спортивної комісії КВ. Вони допомагають тренерському штабу в пошуку необхідної інформації по потенційним новачкам, які приїхали на перегляд. Клуб «Металіст 1925» сподівається на подальше зростання числа членів клубу уболівальників і їх активну участь в життєдіяльності народної команди.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 51
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.