Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 27 сiчня 2020, 12:19
3400
0

Баварія – Шальке. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини

Гельзенкірхенці спробують зупинити «Баварію», яка зловила кураж

| Оновлено 27 сiчня 2020, 12:19
3400
0
Баварія – Шальке. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини
ФК Баварія

Шлях «Баварії» по турнірній дистанції чемпіонату Німеччини в нинішньому сезоні досить схожий з перипетіями попередньої першості. Тоді мюнхенці також спочатку демонстрували непереконливу гру, а потім на крейсерській швидкості дісталися до чергового чемпіонства. Хто прийде першим до фінішу поточного розіграшу Бундесліги, сказати поки складно, але «червоні» знову піднеслися після провальної першої частини турніру.

Нерви у керівництва мюнхенського клубу не витримали вже в листопаді після 1:5 від франкфуртського «Айнтрахта». Ніко Ковач був відправлений у відставку, а «Баварію» з приставкою «в.о.» очолив Ханс-Дітер Флік. Ще на початку грудня німецький гранд перебував на сьомому місці, але потім понеслася. «Червоні» видали чьотирьохматчеву переможну серію із загальною різницею забитих-пропущених 15:2, і перед 19-м туром опинилися вже на другій позиції (від лідируючого «Лейпцига» мюнхенців тепер відділяє лише чотири очки).

Спробує перервати вдалу серію чемпіона гельзенкірхенський «Шальке», який з жовтня зазнав лише однієї поразки і всього на три очки відстає від мюнхенського клубу. До протистояння на «Альянц-Арені» «кобальтові» підходять в гарному настрої: новий рік команда Давида Вагнера почала з перемоги над непростим суперником - менхенгладбахською «Боруссією». Відзначимо дебют в цьому поєдинку орендованого у «Аугсбурга» австрійця Міхаеля Грегоріча, який відразу відзначився результативним ударом. А в майбутньому поєдинку за «Баварію» може дебютувати правий захисник Альваро Одріосола, якого цього тижня мюнхенці орендували у мадридського «Реала».

В останні роки «гірники» постійно поступаються «Баварії»: в дев'яти матчах «Шальке» лише раз зумів відстояти нічию. Відбулася ця подія також взимку - на початку лютого 2017-го на «Альянц-Арені». Тоді гравцем гельзенкірхенського клубу був ще українець Євген Коноплянка, який в згаданому поєдинку на поле так і не з'явився, спостерігаючи за подіями з лави запасних. У минулому чемпіонаті «червоні» двічі обіграли суперників - 3:1 та 3:0.

Матч проти гладбахців через пошкодження був змушений пропустити один з ключових виконавців «Шальке» Амін Аріт. Марокканець раніше провів усі матчі поточного сезону в складі своєї команди, забивши шість голів. І шанувальники «кобальтових» дуже сподіваються, що Аріт відновиться до поєдинку в Мюнхені. Тренерському штабу «гірників» належить також вирішувати непросту проблему з нейтралізації форвардів мюнхенців Томаса Мюллера та Роберта Левандовскі. Тиждень тому Мюллер встановив рекорд Бундесліги, забиваючи в національному чемпіонаті 12 років поспіль (з 2009 по 2020 рік). Він став першим, кому підкорилося подібне досягнення. Ну а Левандовскі в поточному турнірі забив вже двадцять голів, разом з Тімо Вернером з «Лейпцига» очолюючи гонку бомбардирів.

Букмекери беззаперечним фаворитом матчу вважають «Баварію». Але гельзенкірхенці, без сумніву, мають свої види на майбутню зустріч. Чим завершиться центральне протистояння 19-го туру Бундесліги, дізнаємося в суботу ввечері.

Орієнтовні склади:

«Баварія»: Нойер - Павар, Боатенг, Алаба, Девіс - Горецька, Алькантара - Мюллер, Коутіньйо, Перішич - Левандовскі.

«Шальке»: Шуберт - Кенні, Кабак, Настасіч, Ощипка - Маскарель - Даніель Каліджурі, Шепф - Сердар - Грегоріч, Раман.

25 січня, субота

«Баварія» — «Шальке»
Мюнхен. Стадіон «Альянц-Арена». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
 Арбітр: Мануель Грефе
Прогноз Sport.ua — 2:0
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Дніпрі-1 відреагували на інформацію про інтерес до Сватка з боку MLS
Футбол | 19 березня 2024, 08:45 0
У Дніпрі-1 відреагували на інформацію про інтерес до Сватка з боку MLS

В'ячеслав Фрідман заявив, що дніпровський клуб поки що не розглядає цієї пропозиції

Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна
Футбол | 19 березня 2024, 00:31 7
Де дивитись онлайн матч відбору до Євро-2024 Боснія і Герцеговина – Україна

21 березня о 21:45 відбудеться півфінал плей-офф кваліфікації Євро-2024

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.