Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 22 сiчня 2020, 21:07
22322
42

Australian Open. Ястремська програла Возняцкі

Українка поступилася екс-першій ракетці світу в двох сетах, ведучи в кожній партії з двома брейками

| Оновлено 22 сiчня 2020, 21:07
22322
42
Australian Open. Ястремська програла Возняцкі
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремская
Друга ракетка України Даяна Ястремська (№21 WTA) залишає одиночний розряд Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.
 
У матчі другого кола 19-річна українка у двох сетах поступилася екс-першій ракетці світу Каролін Возняцкі з Данії (№36 WTA).
 
Australian Open. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Каролін Возняцкі (Данія) - 5:7, 5:7
 
Початок першого сету був вражаючим. Возняцкі взяла свою подачу, після чого Даяна виграла п'ять геймів поспіль. У Ястремської все виходило, м'ячі лягали в корт і здавалося, що в цьому матчі її чекає така ж швидка перемога, як і в першому поєдинку на турнірі.
 
Але в один момент щось зламалося. Мабуть, українка повірила в перемогу трохи завчасно, чого робити не варто було. Ястремська почала помилятися і це додало сил датчанці. Возняцкі почала віддавати на корті себе всю, збільшивши тиск на суперницю. Даяна, як то кажуть, «попливла» вигравши лише 2 очки в наступних чотирьох геймах. Рахунок зрівнявся, доля партії вирішувалася в заключних геймах, які як під копірку завершувалися невимушеними помилками Ястремської, що мала до цього і прихований сетбол на прийомі, і геймбол на подачі.
 
Статистика досить цікава. Програти сет, маючи 23 віннерси - це ще потрібно постаратися.
 
 
Другий сет знову почався з двох брейків від Даяни. У Возняцкі пропала перша подача і за це вона швидко була покарана. Але втримати перевагу знову не вдалося. Стабільності в грі Ястремської особливо не додалося, а супердосвідчена суперниця, що відчула запах перемоги, здаватися не збиралася.
 
Датчанці вдалося зрівнятися на чотирьох, після чого обидві тенісистки мали шанси, а кожен гейм проходив у запеклій боротьбі. За рахунку 4:5 Ястремська викликала на корт фізіотерапевта, її турбувало ліве стегно. Під час медичного тайм-ауту показали статистику, яка чітко показала, що швидкість першої подачі українки в другому сеті впала на 20 км/год. Можливо, крім стегна були й інші проблеми, про які ми дізнаємося пізніше.
 
Як би там не було, але після цього Даяні вдалося відіграти три матчболи на своїй подачі і ще два - на прийомі. Лише з шостого разу українка пробила в аут, подарувавши Возняцкі ювілейний десятий вихід до третього раунду Australian Open. Нагадаємо, після турніру в Мельбурні Каролін збирається завершити кар'єру.
 
Сьогодні на корті більшу частину часу ми побачили Ястремську зразка минулого року, і навіть при цьому у неї були величезні шанси на перемогу. Тепер видно, наскільки відсутність спілкування з Сашею Баїном під час матчів позначається на результаті. Є комфортна впевненість, що один коучинг в першому сеті приніс би Даяні перемогу в матчі, але на турнірах Великого Шолома подібна практика заборонена. Не забуваємо, що Даяні всього 19 років, і у неї все попереду.
 
Відзначимо, що Ястремська після завершення австралійського мейджора втратить як мінімум три позиції в світовому рейтингу.
 
У третьому колі Возняцкі зіграє проти Онс Жабер з Тунісу (№78 WTA).
 
Даяна продовжить боротьбу в парному розряді в дуеті з Фанні Штоллар.
 
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Провальний трансфер. Дуелунд залишить Динамо остаточно та безкоштовно
Футбол | 19 квітня 2024, 19:48 18
Провальний трансфер. Дуелунд залишить Динамо остаточно та безкоштовно

Міккель продовжить виступи у складі «Орхуса»

Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:48 2
Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті

Українка увійшла до четвірки найсильніших на найпрестижнішому турнірі категорії WTA 500

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Ну це аля Страсбург-2019, після 5-ти матчів до шлему важко на щось серйозне розраховувати на більш важливому шлемі з енергозатратним тенісом Даяни. Даяні побажання добре відпочити і достойно зіграти за збірну.
Andres
Програла собі
idfxrf1982
Да нормально она играет! Просто не её день, при таком стиле игры или все или ничего....
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SportsMan
Ёперный балет! Ну как так можно? Решающий гейм - и сразу же в первом розыгрыше метровый аут! Потом двойная ошибка. А концовка это вообще! С таким трудом сравнивать счет (19 ударов в розыгрыше, когда последний раз сравняла счет), чтоб потом два раза без борьбы с пары ударов опять запустить метровый аут. И в решающем розыгрыше тоже аут. Может не такой большой, но все равно.
Сложилось впечатление, что Ястремской надо бросать парную категорию. Там ведь играют по всей ширине площадки, и потому бьют под внешнюю линию. У Ястремской постоянно туда мяч и летел сегодня, как будто она пару играет. Может, если бы играла только одиночку, то был бы четко поставленный удар по линии, а не то туда надо бить, то сюда, поэтому и бьет постоянно куда попало.
axylinam
Возняки втянула Ястремскую в свою игру,,плюс мандраж Ястремской, и сегодня Возняки могла перебегать кого угодно,Ястремской нужен хороший психолог
Петр Наконечный
Наші спортсмени це звичайна вата.Виграють-молодці, програють-ну і грець з ними.Ніякої ейфорії по ним не має.
dudigo78
Цілком очікувано. Ще перед матчем писав, що Даяна буде виступати на турнірі до першої серйозної суперниці. Хоч Возняцкі зараз і не назвеш сильною тенісисткою, але і такого її рівня перебивання мяча через сітку вистарчило для перемоги
Uria Lug
5-1, 3- 0 и проиграть? А когда тогда выигрывать?
captain2009
Що сказати - звичайно, дуже прикра поразка у Даяни сьогодні сталася. Так, періодично вона грала чудово, демонструвала дуже якісну гру. Але проти неї грала не якийсь там ноунейм, а все ж гравець високого класу, з величезним досвідом. Всі розмови про те, що вона вже не така, як раніше - це лише розмови. Це останній турнір для Каро, думаю, що вона до нього дуже добре підготувалася, щоб достойно завершити кар'єру. Стадіон сьогодні був на боці Вознякі - це факт.
Досвід полько-датчанки і зіграв вирішальну роль у цьому матчі - вона розуміла, що треба своїми напівгорками, напівсвічками сбивати ритм, щось робити проти Ястремської. Я б не став так уж жорстко дорікати Даяні, хоч вона сама й не втримала свою перевагу. Це її тільки шостий турнир Гренд Слем, не кожного дня вона грає таки матчі, не кожного разу доводиться грати під тиском. Думаю, що згодом вона цим психологічним премудростям навчиться. Особисто мене порадувало те, що Даяна все більше тримає мяч у розіграшах, готуючи свої атаки, також моментами Ястремська почала використовувати слайси, що також принесло декілька очок. Є, над чим працювати, а результат роботи Бажина побачимо к середині сезону.
NM16071
Оболом. Не сподівалася такого. А ще й Еліна не в найкращій формі. Якось зразу охота дивтися АО відпала. Печаль, одним словом.
vital
Жаль що Даяна в обох сетах вела з подвійним брейком і програла їх.
Я ще в першому сеті за рахунку 5-2, чи 5-3 звернув увагу що Даяна била себе по лівому стегні, з больовими відчуттями спиралася на ракетку, після розиграшу. Вона банально перестала доходити до м'яча для зручного удара і почала бити абизвідки. Важко сказати втома, м'яз потягнула, чи що, але я б не став все списувати на те що юна українка просто посипалася. Може, голова хотіла, а тіло вже "відмовлялось". Якщо б все було лише в психології, то не було б 5-ти відіграних матчболів у українки.
Maximus13
Валидол😣
Ва Са
Якби там не було , але програти суперниці , яку замучив ревматоїдний артрит , ще треба постаратись . Це хвороба суглобів , яка викликає нестерпний біль при кожному русі . Як Возняцкі взагалі ще виходить на корт незрозуміло . Гра її вже далеко не та що була раніше , що б тут хто не говорив . Однoзначно !! Але навіть з такою грою вона ще й примудряється вигравати .
Не розумію - як можна набити за гру , увага ! - 47 невимушених помилок .? Не завжди виходить стільки наклепати навіть у 3х сетових поєдинках , а тут лише в двох сетах .!! До того ж , до 7 го гейма , після якого гра Даяни зламалася , цих помилок майже небуло . Що трапилось ,, травма . ? Так Даяна рухалась по корту майже однаково всю гру . Вона просто перестала попадати в корт і все . Прийому м'яча не стало , швидкість подачі знизилась . Це щось з області психології , іншого пояснення цьoму провалу , я не бачу .Психологічна нестійкість , ось головна вада Даяни . На жаль . І з цим треба щось робити в першу чергу ,, інакше - біда .. От цьому - психологічної стійкості , їй треба повчитись якраз у Возняцкі .
Michael Savchyn
звісно, що програла, бо ведучи 5:1, профукати сет на 5:7, то ще треба мати ті мізки...
якщо не зробить висновки з цього,то можна класти хрест
Мосій Шило
Ту-ту додому,нещастя ти, наше! Це якийся жах!
Angel Ledesma
Главное, что Даяне только 20 лет. Если Байину удастся достучаться и разнообразить ее игру, то уже в этом году в первые 10 попадет. Иначе есть риск закончить на турнирах в Ташкенте и Акапулько, вроде Остапенко. Даяна из-за недостатка физики пытается скорее "задавить" соперницу 2-3 ударом, "тушуя". Сколько бы не писали, что у Свитолиной унылый скучный теннис, она изматывает соперника и в плане выносливости ей нет конкурентов в ВТА. Возняцки логично заканчивает карьеру. Нет ни скорости уже, ни подачи...Не знаю, чего ее причисляют к "большим" спортсменам. Один раз выиграла Австралию, чего-то запредельного не показывала в плане игры.
Vladdal
Почитал... угробили чат, эспёрды хреновы.
Кирилл Бондаренко
Холодец,безхребетный.
Александр Ад
Дивився вже не перший раз гру Даяни,склалось враження,шо вона в решаючі моменті думає не про теніс а вибачте за крамольну думку, про хлопців(природний інстинкт никуди не поденешь).На фоне Возняцьки,котра сражалась за кожний розіграш,особливо було замітно.як Ястремська слила остані 2 розіграша в 1 сете.і спокійно пошла відпочивати.Не пріпустимо Даяні с ії амбіціямі, відучі в рахунку 5-1, віддавать сет.Не навчів ще Бажин,що при рахунку 1-1 и 5-5 треба грати по-різному!Побажаю нам вболівальникам ні втрачаті надій,на більш успішну гру наших спортсменок в майбутнему.