Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 20 сiчня 2020, 13:26
14060
1

Топ-5 найвидовищніших бійців UFC останнього десятиліття

Сергій Лебедєв — про найбільш яскравих бійців UFC 2010-х

| Оновлено 20 сiчня 2020, 13:26
14060
1
Топ-5 найвидовищніших бійців UFC останнього десятиліття
twitter.com/ufc. Дональд Серроне

За минуле десятиліття UFC став домівкою для багатьох дійсно захоплюючих бійців, і завдяки ним ми бачили величезну кількість приголомшливих поєдинків усередині восьмикутника. І деякі з таких бійців практично завжди гарантують наявність феєрверку кожного разу, коли вони ступають у клітку.

Sport.ua представляє п'ятірку таких бійців за минуле десятиліття (2010-2019).

5. Дієго Санчес

Санчес відразу зарекомендував себе видовищним бійцем з моменту першого виступу в UFC у 2005 році. До 2010 року він провів чимало феєричних боїв і продовжив їх штампувати далі.

Для «Кошмару» з Альбукерке це було важке десятиліття. Він стрибав по дивізіонах, виступаючи від напівлегкого до напівсереднього, і заробив за цей час невражаючий рекорд 8-9. Але для такого бійця, як Санчес, перемоги і поразки не мають особливого значення, головне - це те, що відбувається в клітці.

Його дикі бійки з Мартіном Кампманном, Джейком Елленбергером і Гілбертом Мелендесом вважаються одними з кращих за останнє десятиліття. Навіть у зрілому віці він продовжує радувати фанатів. У березні 2019 року 37-річний Санчес влаштував грандіозний і переможний для себе бій з Міккі Галлом. Дієго уклав новий контракт з UFC, так що і в 20-х він продовжить влаштовувати війни в октагоні.

4. Дастін Пор’є

Колишній тимчасовий чемпіон UFC в легкій вазі Пор’є дебютував в октагоні у січні 2011 року і відразу став улюбленцем фанатів. Ще будучи напівлегковаговиком, він влаштував класичні мордобої з «Корейським зомбі», Еріком Кохом і Кабом Свонсоном.

У 2015 році Пор’є перебрався до легкої ваги, але одна річ, що ніяк не змінилася, - його ультра-агресивний стиль в октагоні. За останні декілька років він перетворився на феноменального ударника, але його схильність до захоплюючих бійок збереглася. У 2018 році було небагато більш видовищних боїв, ніж його сутички з Джастіном Гетжі та Едді Альваресом.

3. Чон Чхан Сон

Незважаючи на пару довгих пауз - одна через обов'язкову військову повинність, інша через травму коліна - Чон Чхан Сон упродовж десятиліття був фаворитом у безлічі фанатів. І це пов'язано з тим, як він діє у восьмикутнику.

«Корейський зомбі» увірвався до свідомості фанатів у 2010 році, влаштувавши божевільний бій проти Леонарда Гарсії на WEC 48. Перебравшись наступного року до UFC, він не розчарував. Сон видав класичні бої проти Пор’є та Яіра Родрігеса, а також в його резюме є пам'ятні фініші, наприклад, сабмішн твістером Гарсії в їхньому реванші та 7-секундний нокаут Марка Хомініка.

2. Роббі Лоулер

Зараз, знаходячись на чорній смузі з трьох поразок у віці 37 років, Лоулер наближається до завершення своєї кар'єри, яка стартувала ще в 2001 році. Його несподіване чемпіонство UFC у напівсередній вазі в 2014-2016 роках зробило його легендою.

До UFC він повернувся в 2013 році після 9-річної перерви. «Безжальний» повністю виправдовував своє прізвисько. Він провів лише два захисти поясу, але обидва ці бої стали одними з найкращих в історії промоушену. Лоулер вийшов переможцем з титульних воєн з Рорі Макдональдом і Карлосом Кондитом в основному завдяки своїй стійкості і рішучості.

1. Дональд Серроне

Кожного разу, коли ви бачите ім'я «Ковбоя» в карді, ви розумієте, що на це варто подивитися. Боєць з Колорадо ніколи не приміряв чемпіонський пояс UFC, але за видовищністю всередині клітки йому, мабуть, немає рівних.

У UFC він дебютував у 2011 році і відтоді дуже часто виходив у клітку, провівши 33 поєдинки. Він рекордсмен промоушену за кількістю перемог (23), за кількістю дострокових перемог (16), за кількістю післяматчевих бонусів (18) і за кількістю нокдаунів, в які він відправляв своїх суперників (20).

Серроне брав участь у незабутніх битвах з такими хлопцями, як Мелвін Гиллард, Едді Альварес, Джим Міллер, Метт Браун, Роббі Лоулер і Тоні Фергюсон. Неважливо, виграв «Ковбой» або програв, він залишить в октагоні все, що у нього є.

Видовищним вийшов і останній бій Серроне. Правда, він поступився Макгрегору всього за 40 секунд і, схоже, ірландець поставив крапку в кар'єрі Дональда Серроне.

Оцініть матеріал
(96)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 9
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AlexElizarov
Возникают вопросы по поводу компетентности автора.