Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 19 сiчня 2020, 22:00
3329
0

Михайло БРОДСЬКИЙ: «Кейсі Шепард буде натуралізований для збірної України»

Президент ФБУ розповів про проблеми збірної і завдання на 2020 рік

| Оновлено 19 сiчня 2020, 22:00
3329
0
Михайло БРОДСЬКИЙ: «Кейсі Шепард буде натуралізований для збірної України»
ФБУ. Михайло Бродський
Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський розповів про проблеми збірної України та задачі на 2020 рік:
 
«Зараз клуби з Євроліги не відпускають гравців у збірну. Але ми на контакті із клубами, у нас є людина, яка над цим працює, веде перемовини. До речі, вчора сказали, що турки не хочуть відпускати Мішулу, по Геруну домовились, що він приїде на одну гру, а Пустового Барселона вже не відпускає, хоча ми досі ведемо перемовини. По Липовому начебто все добре.
 
Також було прийняте рішення спробувати зібрати у Багатскіса в Київ-Баскеті українців, які відповідають вимогам і хочуть грати за збірну України. Ми зробили все, щоб привезти в Україну Богдана Близнюка, який мені дуже подобається. Є Сергій Павлов, якого ми повернули з Литви, залишили Петрова, зробили багато, щоб грав Крутоус, у якого була криза, а зараз він підіймається, Пустозвонов є, Коренюка привезли. Ми це зробили для того, щоб був вибір, конкуренція і якщо хтось не приїде, щоб у нас були свої гравці для збірної.
 
Лукашова Прометей повернув до України, і це взагалі у нас єдиний плеймейкер, у збірній іншого у нас нема. Ми зараз хочемо створити спеціальний приз дитячим тренерам, які підготують хороших перших номерів. Це буде бонус від Федерації – 2-3 тисячі доларів.
 
Щодо натуралізованого гравця, то обирає тут лише одна людина – головний тренер. Поки що Багатскіс зупинився на кандидатурі Кейсі Шеферда, який дав згоду підписати контракт із Київ-Баскетом на наступний рік і грати в національній збірній. Є і інші конкуренти – це Мессі, Петерсон. Мені більше Мессі подобається, але Багатскіс говорить, що Шеферд кращий. Тож тренер прийняв рішення, ми готуємо документи. В усіх країнах грають американці на позиціях плеймейкерів». 
 
Плани на 2020 рік? По-перше я хотів би, щоб збулася моя мрія, і жіноча команда 3х3 потрапила на Олімпійські ігри, де гратимуть 8 команд. Ми будемо брати участь у кваліфікаційному турнірі, в якому гратимуть ще 20 збірних – тут нам потрібно потрапити до топ-3. Ми маємо шанс, і я думаю, що ми це зробимо. Маю надію.
 
Далі я хотів би, щоб наші молодіжні команди з Дивізіонів В перейшли до Дивізіонів А. Є надія, що у декількох вікових категоріях нам вдасться цього досягти. Також потрібно, щоб чоловіча та жіноча національні збірні потрапили на чемпіонат Європи. Будуть і чемпіонати світу з баскетболу 3х3. Ну і, знову ж таки, зали та інфраструктура, а це не тільки для баскетболу, а й для інших видів спорту». 
 
Джерело ФБУ
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 0
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.