Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 16 сiчня 2020, 20:13
1438
0

Мастерс-2020: Вілсон і Бінем зробили крок до чвертьфіналу

У середу, 15 січня, відбулися заключні матчі першого раунду снукерного Мастерса

| Оновлено 16 сiчня 2020, 20:13
1438
0
Мастерс-2020: Вілсон і Бінем зробили крок до чвертьфіналу
The Masters 2020

У денній сесії зустрічалися двоє молодих гравців нового покоління Кайрен Вілсон і Джек Лісовськи. Обидва снукеріста вже давно довели свій талант, міцно закріпившись в топ-16, але також вони схожі у своїй нестабільності впродовж усього 2019 року. Кайрен в нинішньому сезоні всього один раз побував в півфіналі рейтингового турніру, а Джек одного разу дійшов до фіналу на Scottish Open в грудні, поступившись Селбі 6-9.

Початок матчу пройшов під диктовку Лісовськи: брейки 56 і 76 очок визначили рахунок 2-0 на його користь. Вілсон відіграв одну партію серією 66 очок. В останньому фреймі перед перервою Джек мав прекрасний шанс відновити перевагу. Справа дійшла до кольорових куль, і поганий вихід з синього привів до помилки на рожевому, що дозволила Кайрену зрівняти рахунок: 2-2.

Після паузи брейки 40, 68, 67 і 72 очки допомогли Воїну здобути перемогу 6-2. Таким чином, програючи 0-2 на початку матчу, Вілсон не дозволив супернику взяти жодної партії. Після гри переможець відзначив Джека Лісовськи, який прекрасно почав матч, а також висловив думку, що третій і четвертий фрейм стали поворотними моментами, які чинили тиск на суперника.

Відзначимо, що даний матч відзначився курйозним випадком: рефері матчу Бен Вільямс був ужалений осою, яку він прибирав зі столу в п'ятому фреймі.

 

 

У чвертьфіналі Мастерса Кайрен Вілсон зустрінеться зі Стюартом Бінемом, який з аналогічним рахунком 6-2 переграв Марка Уільямса.

Перед матчем букмекери віддавали перевагу 3-разовому чемпіону світу, і це не дивно, оскільки Марк займає другий рядок поточного рейтингу і вже в цьому сезоні побував у фіналі China Championship, правда, не зумів його виграти. Його суперник, навпаки, здав за результатами останнім часом. Крім того, Стюарт жахливо грає на Мастерсі: він провалив 8 з 9 дебютних матчів за свою кар'єру на цьому турнірі.

Але, за традицією цього року, черговий фаворит вилетів. Суперники напівсотеними брейками розділили між собою два стартових фрейми. А потім обмінялися і наступними партіями: рахунок став 2-2.

Після перерви Стюарт взяв гру під свій контроль: він був більш точним і серійним. Відзначимо його брейки 76, 86 і 54 очки, які встановили остаточний рахунок. Також варто згадати, що Марк мав шанси у всіх партіях після паузи, набравши в кожній від 20+ до 40+ очок, але допустив дуже багато помилок.

«Ми обидва почали матч неспішно. Але по ходу гри моя впевненість зростала і зростала. Благо, Марк не включився сьогодні, але для мене це все одно хороша перемога», - сказав Бінем. «Атмосфера була прекрасною і було багато людей. Арена з усіма цими змінами виглядає просто відмінною».

Тепер Стюарт сподівається повторити успіх 2016 року, коли він дійшов тут до півфіналу. І надії його небезпідставні, адже після вильоту абсолютно всіх головних фаворитів Мастерса, складно передбачити, у кого більше шансів на титул.

На даному етапі краще виглядають єдині з тих, хто взагалі раніше вигравав турнір: Джон Хіггінс і Шон Мерфі. Але також варто відзначити Кайра Вілсона, Девіда Гілберта, Стюарта Бінема, які показали високий рівень гри в першому раунді.

Павло БОБРИК

Розклад чвертьфіналів (до 6 перемог):

Четвер, 16 січня

15:00 - Шон Мерфі (Анг) - Джо Перрі (Анг)

21:00 - Джон Хіггінс (Шот) - Алі Картер (Анг)

П'ятниця, 17 січня

15:00 - Стівен Магуайр (Шот) - Девід Гілберт (Анг)

21:00 - Кайрен Вілсон (Анг) - Стюарт Бінем (Анг)

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 4
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.