Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 16 сiчня 2020, 01:07
17423
30

Лунін в Ов'єдо: ближче до ігрової практики, далі від Реалу

Sport.ua - про новий виток кар'єри найперспективнішого українського голкіпера

| Оновлено 16 сiчня 2020, 01:07
17423
30
Лунін в Ов'єдо: ближче до ігрової практики, далі від Реалу
ФК Ов'єдо. Андрій Лунін (зліва)
Все ще юний український голкіпер Андрій Лунін, який належить «Реалу», перейшов з «Вальядоліда» до «Ов'єдо». На правах оренди, до кінця нинішнього сезону. Саме «Ов'єдо» виявився тим колективом, який зміг офіційно гарантувати українцеві статус футболіста основного складу. Напевно, саме цей факт і схилив вектор вибору на користь одного з аутсайдерів Сегунди. З чуток, в послугах Луніна ще була зацікавлена ​​«Альмерія», але там статус основного нашому чемпіону світу серед 20-річних не гарантували. Нібито хотіли бачити кіпера і в складі дебютанта УПЛ «Дніпра-1», де, вочевидь, він би мав «залізне» місце в основі. Але, схоже, цей варіант Луніна не влаштував.
 
Що стосується відмови «дніпрянам», то в зв'язку з цим логіку Луніна зрозуміти просто. Причому не тільки зрозуміти, а й прийняти. Звичайно ж, хотілося б, щоб гравець такого рівня грав в чемпіонаті України, тим самим піднімаючи хоч трішки вище планку цього самого чемпіонату. Але, з точки зору особистих амбіцій і перспектив, повернення в Дніпро для Луніна було б явним кроком назад. Адже не виключено, що «Дніпро-1» у весняній частині змагань буде грати в «нижній» шістці. Отже, можливості проявити себе, звернути на себе увагу з далекого Мадрида практично не буде. Краще вже залишитися в Іспанії. І спробувати довести свою профпридатність на місці, під боком у «вершкових».
 
Так що з точки зору подальших перспектив Лунін вчинив правильно, залишившись в Іспанії. Підкуповує і його бажання грати, а не гріти лавку. У минулому сезоні в оренді в «Леганесі» український воротар провів лише сім матчів у всіх турнірах, сезон нинішній в «Вальядоліді» на тих же умовах вийшов ще гіршим - лише два поєдинки, та й ті в Кубку країни. Тільки дев'ять матчів на клубному рівні за такий тривалий період для воротаря - мізерно малий відрізок. Тим більше, для воротаря, який все ще претендує на ангажемент в «Мадриді» і на поїздку зі збірною України на Євро-2020.
 
***
 
Зараз вже недоцільно «копати глибоко» з приводу - чому ж у Луніна досі практично не було ігрової практики. Все на поверхні. Напевно тому, що й тренер «Леганесу» Пеллегріно, й наставник «Вальядоліда» Гонсалес, не кажучи вже про керманича «Реала» Зідана, на позиції першого номера своїх команд бачили інших виконавців. Зокрема, Серхіо Гонсалес продовжував ставити на основного кіпера команди Масіпа навіть тоді, коли той відверто «лажав». І в цьому немає нічого дивного, як, напевно, не було і упередженого ставлення тренера до українця: просто тренер довіряє іншому. Щось подібне в минулому сезоні спостерігалося і в «Леганесі».
 
Що стосується «Реала», то там інша історія. Зовсім інша. Спочатку здавалося, що Зідан просто ігнорив Луніна із суто банальної причини: через необхідність вибрати «другого зайвого» з пари воротарів Андрій Лунін - Люка Зідан (син Зінедіна Зідана). Однак, в нинішньому сезоні в заявці «Мадрида» не виявилося ні «чужого» Андрія, ні рідного Люки. Вибір Зідана на воротарської позиції наступний: Куртуа, Ареоля, Альтубе. Перші двоє - відомі і досвідчені голкіпери, але до критичного віку їм ще грати і грати. Третій - 19-річний страж воріт другої «вершкової» команди, який, за відгуками іспанських ЗМІ, з точки зору таланту не поступиться ні Луніну, ні Зідану-молодшому. І так, щоб розставити всі крапки над «і» - не заради користі, а заради її, справедливості: Люка Зідан теж не «пальцем роблений». Він чемпіон Європи серед 17-річних, старший за Луніна лише на один рік. Чого вже, він ще і син головного тренера. Якщо судити з усіх цих «дзвіниць», то шансів у Луніна стати зараз хоча б третім за ієрархією голкіпером «Реала» - нуль цілих, нуль десятих. До речі, Люка теж не став третім: його тато спровадив в оренду в «Сантандер». Так що, напевно, серйозно розраховувати на потрапляння хоча б до стартового протоколу «Мадрида» у Луніна зараз немає навіть найменшого шансу. Тому що конкуренція божевільна. Ну, на те він і «Реал».
 
Але сподіватися на краще Андрій, звісно ж, повинен. Він молодий, амбітний, дисциплінований. Та й контракт з «вершковими» у нього дійсний до кінця сезону 2024 року. За ці чотири роки може всяке статися, не тільки ж погане, але і хороше для Луніна.
 
Однак, Андрію потрібно повністю усвідомлювати, куди саме він прийшов. 17-е місце у другому за силою іспанському дивізіоні, відставання від зони вильоту - лише одне очко: ось реалії його нової команди. Не потрібно мати розуму аж понад голову, щоб розуміти, що оборона «Ов'єдо» зараз не відрізняється особливою надійністю. Андрію гарантують місце в основі, і це добре, але гарантувати йому відсутність елементарних прорахунків в захисті команди ніхто за визначенням не зможе. Коли так, то роботи буде багато, це не обговорюється, і, швидше за все, Лунін теж буде помилятися: тривалий простій не може не позначитися. І ось у цій «медалі» є тільки дві сторони. Або Лунін своєю надійною і феєричною грою змусить всіх себе ще раз поважати (в першу чергу на «Сантьяго Бернабеу»), або після можливих серйозних ляпів він втратить упевненість в собі, а з нею і місце в основі.
 
Тобто, можемо констатувати, що Лунін вибрав дуже ризиковий і слизький шлях. Адже одна справа - сидіти на лавці в благополучному «Вальядоліді», нарікаючи на долю і отримуючи заохочення у вигляді обов'язкового виклику від Андрія Шевченка, і зовсім інше - намагатися розгрібати завали в похмурому закутку, не виключаючи варіант пропасти під цими руїнами.
 
Але це його вибір. Смію сподіватися - цілком усвідомлений. І якщо 20-річний голкіпер зможе з честю вийти з цього становища, вже цього літа у нього в кар'єрі може з'явитися хтось більш солідний. Навряд чи «Мадрид», але хороший середняк Примери цілком може бути. Та й Євро від Луніна в такому випадку нікуди не дінеться. Але от якщо Андрій провалиться в «Ов'єдо», то подальших варіантів у нього буде небагато.
 
І перехід в «Дніпро-1» в такому випадку може здатися рятувальним кругом.
 
Валерій ВАСИЛЕНКО
Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 06:23 0
Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
max.khoduk
Идеальный вариант на данном этапе карьеры.
Убежден у Андрея всё получится!
И мы всё, болельщики, будем этому рады.
VadyaMetal
Что бы Лунин не делал и где бы не числился и выступал, - его задача на ближайшее будущее стать вратарем № 1 в Сборной, коим был для нее Шовковский и Пятов является сейчас на многие годы, ибо были и остаются лучшими, и у него есть для этого все шансы. Пятов близок к пенсии, поэтому задача Андрея, находясь в любой команде мира, не давать тренерскому штабу Национальной Сборной и капли сомнения в его таланте и способностях. Уверен, если Лунин будет хладнокровно развиваться, не сбавлять оборотов на тренировках и матчах, держать серьезные амбиции и ставить для себя самые высокие планки и цели не смотря на трудности в карьере, желая достичь высот, славы, трофеев и признания ( а деньги придут само собой) - он много раз заставит нас своими делами на поле "сміятись, радіти і плакати" , ибо: "Козацькому роду - нема переводу!"
Alex86 1
Да все нормас, в реале все равно на сегодня пост № 1 занят, а выходить когда-некогда уже видим какое счастье. Попривыкнет, заиграет и пойдет куда-то в нормальный клуб, пусть даже не в сливочный но первым, все ж лучше чем за спиной у именитых воротников сидеть пол карьеры. Главное только что б не лажал, а то как вспомню что тот же коваль в Испании вытворять начал, да вояж бойко никакой и тд и тп
Kevko
Шансов в Реале в ближайшие годы практически нет.
Аренда вратарей - всегда проблема. Их как правило берут на подстраховку.
Мы не знаем, какие амбиции у Андрея. Возможно он не прочь и дальше находиться в Испании в Реале и быть на третьих ролях. Возможно ему хочется совсем другого.
Если амбиции есть, то в Реале их реализовать нельзя
Evgene Boykinyuk
вообще от Шевченко сильно тоже зависит будущее Лунина, основной вратарь предтоп-сборной не сможет сидеть в запасе какого-нибудь Леганеса, это психологически не даст гл. тренеру держать игрока такого калибра и репутации в запасе.
DKTheBest2
Ну если и сейчас будет на лавке сидеть, то надо смачно плюнуть в сторону Реала с его комбинациями и валить из Испании как можно раньше и куда подальше.
Philip J. Fry
почитал твиттер вальядолида, испанские фаны пишут что тренер, мягко говоря, дурак из-за того, что не давал такому талантливому игроку шансов.
odiniznashih
И никак не дальше от Реала - его новая команда называется Реал Овьедо.
Сегодня в 23.00 по Киеву можно посмотреть игру с Альмерией, одним из лидеров, через 3 дня тоже с командой из верхов.
sanitarium
Вот только непонятно одно зачем его вообще брал Реал, если изначально понимал, что Лунин в этом веке за них играть не будет?
Юра Вареник
Удачи
LeXXX костюк
Эхх, Андрей.( Похоже, не ту стезю ты выбрал, подписывая контракт со сливочными. Эти 4 года оставшегося контракта с Реалом, могут пройти в вот таких клубах как Овьедо, а дальше перспектива тоже туманная. Разве что за сборную будешь уверенно отстаивать рамку, а там, глядишь, еще один "Реал" нарисуется(сарказм), но лучше бы я был не прав.
acfred
все в порядке, после Реала это не после ЧУКры, молод все впереди, дай Бог, в среднюю команды Испании Примеры перспектива точно есть, а пока так
BekXan
Всё понимаю нужна игровая пратика и т.д.Но стоп какая игровая практика на дне?Лунину пора задуматься куда он спускается за игровой практикой и бегать по говно командам.Иначе так до 30 будет бегать а игровой практики так и не увидит.
brothers_skill_found
Підпис фото : © ФК Овьедо. Андрей Лунин (слева)
Ви що стібетесь ?
Це ж і так зрозуміло, що він зліва!!!
Продовжуєте робити з читачів дурнів!!!
Saar
Вопрос к людям с критическим мышлением: разве классного вратаря кидают по арендам, в тем более в такую команду, как Овьедо, тем более в Сегунду!????? Нет. А менеджеры и агенты Лунина , если бы уверены были в классе и амбициях Лунина, согласились бы на такую сделку!?? Нет. В аренду бы -да, но клуб с ответственным классом и точно не в Сегунду. Вообщем, ничего в Лунине особого неи. Овьедо-это подтверждает.
dar veter
Овье́до — город в Испании, административный центр автономного сообщества Астурия.
Это же ганьба! Украина против автономий и федераций. Лучше уж тогда в Зарю назад...
А тут 17-е место среди 22-х в Сегунде