Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 06 липня 2021, 22:11
9757
9

Україна – Чехія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи

Нашій збірній необхідна перемога над суперником в два м'ячі і успіх австрійців

| Оновлено 06 липня 2021, 22:11
9757
9
Україна – Чехія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Європи
men2020.ehf-euro.com

Поєдинок Україна – Чехія відбудеться у вівторок, 14 січня, у Відні. Початок зустрічі о 21:30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Перед останнім туром у групі В склалася дуже цікава турнірна ситуація - жодна з команд ще не забезпечила собі вихід в наступний етап змагань і в той же час всі чотири колективи зберігають шанси на підсумковий успіх.

Звичайно, всіх шанувальників українського гандболу найбільше цікавлять шанси на вихід в наступний раунд збірної України. Вони, прямо скажемо, не найбільші в порівнянні з іншими командами в групі, але і суто теоретичними їх також назвати не можна. Для виходу наших гандболістів в наступний раунд необхідний одночасний збіг двох умов: перемога австрійців в першому матчі дня над командою Північної Македонії та вікторія України над збірною Чехії з різницею в два м'ячі мінімум. В такому випадку у трьох збірних (Україна, Північна Македонія і Чехія) буде по два очки і в закрутці, де буде рахуватися різниця м'ячів між цими трьома командами, на другому місці опиниться збірна України.

Слід зауважити, що на майданчик Україна і Чехія виходитимуть після закінчення матчу між австрійцями та македонцями. Відповідно, наша збірна буде знати, чи грає вона лише за престиж і за третє місце в групі або ж може вигризти у суперників путівку в наступний раунд.

Збірна Чехії стартувала на чемпіонаті з поразки від Австрії - 29:32. У тій грі справжнім катом підопічних Яна Філіпа став вже добре знайомий нам Нікола Білик. Австрієць з українським корінням закинув у ворота суперників 12 м'ячів з 32 загальнокомандних. У другому матчі на турнірі чехи обіграли збірну Північної Македонії - 27:25.

За підсумками двох ігор найрезультативнішими гравцями у складі чехів є розігруючий польської «Вісли Плоцьк» Онджей Здрахала і правий напівсередній угорського «Пік Сегеда» Станіслав Кашпарек. На рахунку обох гандболістів по десять закинутих м'ячів. Також варто відзначити голкіпера польського «Гурніка» Мартіна Галю, який в поєдинку проти Північної Македонії був визнаний найкращим гравцем матчу.

Євро-2020 з гандболу: розклад і результати матчів

Серед гравців збірної України найкращим снайпером на даний момент є лівий напівсередній «Мотора» Станіслав Жуков, який десять разів розписався у воротах суперників. По дев'ять закинутих м'ячів у лівого напівсереднього Владислава Остроушка і правого крайнього Артема Козакевича.

Зовсім нещодавно українці і чехи зустрічалися між собою в офіційних поєдинках. У відборі на чемпіонат Європи-2018 дві збірні опинилися в одній групі і обмінялися домашніми перемогами. У першому поєдинку в Сумах з рахунком – 26:23 сильнішою виявилася наша збірна, а через три дні в Зліні перемогу святкували чехи – 32:25.

Поєдинок проти збірної Чехії обіцяє стати моментом істини для нашої збірної. Від успішного чемпіонату Європи до невдало проведеного турніру нашу команду відділяє одна можлива перемога (знову ж, не забуваємо про необхідність успіху австрійців в матчі з македонцями). Але навіть у разі небажаного завершення першого матчу третього ігрового дня в групі В, українці просто зобов'язані зіграти свій поєдинок на максимумі. Адже успіх в матчі з Чехією може стати першою перемогою у фінальних стадіях континентальних першостей з 2006 року. Дуже не хотілося б чекати її ще два роки мінімум.

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна – Чехія.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Зробити ставку

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Ничиї

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1.Австрія

2

2

0

0

66:59

+7

4

2. Чехія

2

1

0

1

56:57

-1

2

3. Північна Македонія

2

1

0

1

51:51

-1

2

4.Україна

2

0

0

2

55:60

-5

0

Чемпіонат Європи-2020. Група В.

14 січня

Австрія – Північна Македонія

Україна – Чехія

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Велоспорт. Хуан Педро Лопес виграв Тур Альп
Інші види | 19 квітня 2024, 16:55 0
Велоспорт. Хуан Педро Лопес виграв Тур Альп

На заключному етапі найсильнішим був Орельєн Паре-Пентр

«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ
Футбол | 19 квітня 2024, 18:28 113
«Таке повторитися не повинно». Пушич оцінив перемогу Шахтаря у матчі УПЛ

Наставник незадоволений тим, що команда пропустила у більшості

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ARTA LC
Австрийцы везут македонцам уже + 11 в начале второго тайма... Дело в наших руках!!!
ARTA LC
ура +4 как и с нами...
ARTA LC
Я не понимаю, что там происходит, но Македония на последней минуте сократила разрыв до - 4... причем 7 мячей за 3 минуты влетело в ворота Австрии
Андрей Саламаха
Всі проблеми у психології!
tima fialko
Що здивувало,те як австійці легко,швидко забивали нам м"ячі.Украінцям на гол треба було вдвічі-втричі більше часу.Оборона-слабке місце збірноі.
mt1036
Играть потрибно учится
axylinam
С нашим везением-шансы нулевые