Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 сiчня 2020, 18:46
1871
0

Український альпініст Сипавін встановив світовий рекорд

Українець проплив на каяку в озері найвищого в світі вулкана

| Оновлено 13 сiчня 2020, 18:46
1871
0
Український альпініст Сипавін встановив світовий рекорд
24tv.ua. Валентин Сіпавін з колегами
Український альпініст з Харкова Валентин Сипавін встановив світовий рекорд. Він проплив на каяку в озері найвищого в світі вулкана Охос-дель-Саладо. Водойма розташована на висоті 6400 метрів.
 
Українець зустрів новий рік на висоті 6000 метрів. Рекорду не планував. Жартує, що просто піднімався на найвищий на планеті вулкан і готувався до складної весняної експедиції.
 
З австралійським мандрівником Даніелем Буллом, який вже має два світові рекорди, зустрівся раптово. Як виявилося, команда австралійця була непідготовлена ​​до сходження, тому мандрівник звернувся за допомогою до Валентина. Валентин йшов до озера вісім годин. З собою ніс 17-кілограмовий каяк, на якому пізніше і встановив рекорд.
 
Валентин Сипавін розповів: «Я розбив близько 60 метрів довжини, це такий вузький прохід. За умовами номінації в Книгу рекордів Гіннеса, потрібно було пропливти не менше одного кілометра. Це було таке плавання в каналі, який пробив у льоду. Скажімо, туди і назад я кілька разів плавав».
 
Український альпініст – віце-чемпіон світу з лазіння по льоду. На цей раз вдома його не було місяць. За цей час Валентин побачив вісім країн. Але відпочивати чоловік буде не довго. Альпініст знову побачить Еверест в квітні 2020 року. «Якщо експедиція успішно завершиться, я буду єдиним українцем, який підкорить Еверест чотири рази», – додав Валентин Сипавін.
 
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.