Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Dota 2
| Оновлено 13 сiчня 2020, 19:17
2070
0

Nigma, зробивши два камбеки в фіналі, виграла WePlay! Bukovel Minor 2020

Огляд турніру WePlay! Bukovel Minor 2020 року, який проходив з 9 по 12 січня в Буковелі

| Оновлено 13 сiчня 2020, 19:17
2070
0
Nigma, зробивши два камбеки в фіналі, виграла WePlay! Bukovel Minor 2020
Твіттер

Досвід - це той фактор, який не можна ігнорувати в будь-якому змаганні, особливо, якщо мова йде про гранд-фінал турніру, в якому бере участь команда топ-рівня.

Зробивши два неймовірних камбеки по ходу фантастичного фіналу, Nigma обіграла Royal Never Give Up з рахунком 3-1 і стала чемпіоном WePlay! Bukovel Minor 2020 по Dota 2! Команда Куро KuroKy Салехі Тахасомі отримає $72 тис., 140 очок Dota Pro Circuit і, що найважливіше, слот на DreamLeague Leipzig Major.

 

 

Nigma почали турнір дуже нестабільно: вихід з групи в верхню сітку з другого місця і поразка в першому раунді від Royal Never Give Up змусили багатьох сумніватися в шансах команди KuroKy на титул. Але пройшло менше доби з тих пір і хлопці розібралися, що пішло не так. Виправивши помилки в драфті, Nigma впевнено пройшла по нижній сітці, обігравши Gambit Esports і Geek Fam іноді навіть не найочевиднішими піками.

А ось RNG домінували впродовж усього змагання, віддавши суперникам лише дві карти на шляху до гранд-фіналу, перед яким і аналітики, і букмекери віддавали їм перевагу.

На першій карті фіналу Nigma вибрали дуже темповий драфт з Алхіміком для Miracle-, на підтримку якого був пікнут Huskar для w33. Спочатку план європейської команди працював, перевага в золоті росла, але вдалі дії керрі RNG Monet і мідлейнера Setsu, які виграли пару бійок в мідгеймі, привели до того, що до 30-й хвилині перевага по золоту для команди Алхіміка становила всього 3K а це означало, що темп був втрачений. Надалі Royal Never Give Up легко перевернули гру і взяли гору на першій карті.

На другій карті Nigma домінували до 25-ї хвилини завдяки впевненій грі Miracle- на Phantom Lancer, але RNG знову змогли переломити хід зустрічі, довівши свою перевагу до 16к золота на 50-й хвилині. Але лише одна помилка Queen Of Pain Setsu, який помер без можливості викупу, дозволила хлопцям з Nigma забрати Рошана і зробити знаменний камбек на карті. Гра тривала до 80-ї хвилини, але вже під контролем команди KuroKy. Рахунок став 1:1. Варто також відзначити, що на цій карті вперше на професійній сцені з Dota 2 випали нейтральні предмети 5-го рівня.

Третя карта ознаменувалася розгромною перемогою для Nigma. Їм вдалося нейтралізувати Setsu на Storm Spirit. При цьому Miracle- провів чергову успішну гру на Phantom Lancer, а w33, в свою чергу, на Drow Ranger, що дозволило екс-гравцям Team Liquid заробити матч-поінт: 2:1.

На четвертій карті RNG взяли Spectre для Monet і Queen Of Pain для Setsu і їхня ставка виправдалася: добре відстоявши лінії, китайський колектив вирвався вперед на неймовірні 40к золота, повністю переграючи противника. Але далі сталося неймовірне: вже ламаючи другу сторону на хайграунді противника, гравці RNG дали можливість GH на Earthshaker видати ехослем і оформити тім-вайп для Nigma.

До честі хлопців з Китаю, вони перебудувалися і знову перефармлювали опонентів, повернувши перевагу в 40K золота, але частина викупів вже була витрачена і новий невдалий візит на хайграунд Nigma дозволив в підсумку вбити Monet на Spectre без байбека і зламати будівлю Royal Never Give Up.

Будучи всього в декількох кліках від поразки на цій карті, програючи по ходу більшості карт гранд-фіналу, потрапивши в нижню сітку турніру, маючи всього кілька днів тренувань перед майнором, команда KuroKy, як і на переможному The International, змогла повернутися в турнір і заслужено стати чемпіоном. Тепер, коли побоювання скептиків розвіяні, у Nigma є шанс довести свою спроможність у боротьбі з найкращими командами світу на DreamLeague Leipzig Major.

А колективу Royal Never Give Up хочеться побажати удачі в подальших кваліфікаціях на мейджор, адже ця команда точно заслуговує грати на найвищому рівні. Вони також зробили своєрідний камбек, адже після дуже успішного домашнього The International команда, здавалося, розвалюється на очах, поступаючись тір-2 і тір-3 опонентам на внутрішній сцені. Але хлопці повернулися, показуючи неймовірну гру: вони вже вийшли до плей-оф Китайської Про Ліги і з такою грою безсумнівно зможуть претендувати на слот на наступний мейджор.

Також хотілося б привітати організаторів турніру, студію WePlay!, з успішним проведенням чудової події. Вперше на високому рівні був організований україномовний каст всіх матчів, що без сумніву стало плюсом для місцевого глядача. Атмосфера на турнірі була вище усіляких похвал, - відзначають і глядачі, і коментатори події, а глядачеві не довелося нудьгувати в перервах між матчами.

З нетерпінням чекаємо наступного івенту від студії - WePlay! ToW: Mad Moon з призовим фондом $300 тис., який пройде з 19 по 23 лютого.

Любіть доту і побачимося в наших звітах на DreamLeague Leipzig Major!

Павло БОБРИК

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Global Esports Tour Rio. Monte поступилися OG і вилетіли з турніру
Кіберспорт | 20 квітня 2024, 06:50 0
Global Esports Tour Rio. Monte поступилися OG і вилетіли з турніру

Українська команда залишила турнір Global Esports Tour Rio

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.