Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 сiчня 2020, 04:05
18928
73

ТАЙСОН: «Я не подумав! Діти не повинні бачити мій середній палець»

Бразильський хавбек «Шахтаря» повідомив, що не буде продовжувати контракт

| Оновлено 13 сiчня 2020, 04:05
18928
73
ТАЙСОН: «Я не подумав! Діти не повинні бачити мій середній палець»
Футбол 1/2. Реакція Тайсона на расизм
Бразильський півзахисник «Шахтаря» Тайсон в інтерв'ю бразильським ЗМІ згадав неприємний інцидент, пов'язаний з расизмом, який стався восени в поєдинку з київським «Динамо» в Харкові. Хавбек також повідомив, що не буде продовжувати свій контракт з донецьким клубом:
 
«У мене був дуже важкий час. Я думав, що такого ніколи не буде в моєму житті. Багато людей проходять через це щодня. Ви заходите в магазин, і люди погано ставляться до вас за те, що ви чорний, за те, що ви такий як є. Я непогано ставлюся до України. До речі, до мене теж дуже добре ставляться.
 
Я пробув в Україні протягом десяти років. Я вже хотів піти, але клуб мене не відпустив. Тому я відчуваю, що я їм дуже подобаюся. Але, на жаль, це був найважчий час у моєму житті. Сподіваюся, через це ніхто більше не пройде. Ми просто хочемо бути такими ж як всі. Я просто хочу, щоб люди припинили всіх ділити на чорне і біле. Ми всі однакові!
 
Для мене рік був чудовим. За мене проголосували як за найкращого гравця країни, я отримав приз від світового кумира Андрія Шевченка. Я сподіваюся, що люди припинять ці расистські речі, тому що вони ні до чого не приводять.
 
Я ніколи не проходив через це, але бачив, як мій приятель зіткнувся з подібним. Коли я грав в «Металісті», сенегальський захисник Папа Гуйє щодня проходив через це і ніколи не реагував. Це було правильно. Але в той день я повинен був зробити це, тому що звук був дуже гучним на трибунах.
 
Фанати імітували звуків мавпи, і перше, що я зробив, – відреагував, тому що мені більше нічого було робити. Я побачив м'яч і пнув його, зробив жест середнім пальцем. Але потім вибачився, бо на це дивляться багато дітей. Діти повинні бачити, як Тайсон посміхається, грає з м'ячем і робить те, що мені подобається робити. Але це вже сталося. Я не подумав тоді. Я повинен був захищати себе, і спосіб захистити себе був саме таким. І я сподіваюся не пройти через це знову.
 
Я зайшов в роздягальню і подумав про себе: думаю, що прийшов час їхати додому і бути поруч з моїми мамою, татом і братами. Я думаю, що зараз саме час повернутися. Я виконаю свій контракт в цьому році. У мене були пропозиції в минулому році. «Мілан» запропонував 30 мільйонів євро, але вони не відпустили мене. У мене були пропозиції з інших клубів, і «Шахтар» мене не відпускав. Але я не можу скаржитися, тому що це клуб, який завжди ставився до мене добре.
 
Мені нема чого поганого сказати про президента, тому що він завжди мені допомагав, як і одноклубники, і тренер. Але я вже сказав їм, що в цьому році я не буду продовжувати контракт. Історія закінчиться в цьому році, і я повертаюся в свій дім, до своєї 12-річної дочки, так як її майже не бачу. У мене не було можливості відсвяткувати її день народження. Тому мені пора трохи зосередитися на своїй сім'ї».
 

 

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 73
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vosTOCHniy
Не совсем понимаю каким боком Украина и ее история соприкасается с расизмом ?
Зачем нести сюда эту выдуманную как для нас проблему ?
В страны своих проблем хватает, а еще этот плачущий факатель решил на себе внимание сосредоточить.
Не отпустили тебя в Милан, и начинаешь искать какую бы то пакость сделать
DICTATOR_UA
поплакала і знов...
Billy Milligan
Почему какой то заезжий гастер позволяет себе оскорблять хохлов своими инсинуациями о расизме? Разве это мы держали в рабстве чернокожих? Разве наше государство когда нибудь поддерживало какую то расовую сегрегацию? Когда это унижение закончится и эту трепетную "душу" пинком под сраку выкинут из страны?
Виталий Павленко
Нужно ко всем относиться сдержанно , я вот тоже кому не нравлюсь может,надо это учитывать.
Alex86 1
''Милан предложил 30 миллионов евро, но они не отпустили меня.'' Да ладно, за такую сумму шахта бы дрогнула учитывая все обстоятельства, может там без 0 цифра была?
"Но затем извинился, потому что на это смотрят многие дети." А что он и правда извинился? Когда, где, перед кем (может пропустил и правда)
И в довесок уже на Гуйе съехал, что обидели, а то что тут живет с десяток лет и все ок сказать не захотел?
BekXan
10 лет пробыл а в каждом слове ведёшь себя как униженная баба ,ударение на расизм.Хочешь уйти?Вали !Только не нада вести себя самого униженного чернокожего.Нафиг твои сопли кому нада.
garik_trinity
Ох и слизняки эти бразильцы (в большинстве своем).
DSH88
Ну хочется человеку в припасы на родину , отпустите он и так был украшением нашего чемпа . Что в МХ что в ШД. Хай уже едет
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
WladWest
Правильно, чумазенький, езжай к маме.
axylinam
Тайсон опять гонит в Украине практически нет бытового расизма,что Тайсона в магазины не пускали,обслуживать отказывались,в ночные клубы не пускали,может письку сосать отказывались,из за того,что он чёрный и так далее,украинцы очень толерантная и доброжелательная нация и этим все пользуются,то что происходит на стадионах это всё ерунда и эта мерзкопротивная блондинистая гнида это знает
DKTheBest2
Видать Ахметов сказал, что если будет выпендриваться, то оставшуюся часть контракта отработает шахтером в забое.
Alex86 1
Тугодум однако
Sunrise
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dimando560
А самый большой расист - это Дарвин, который сказал, что все люди произошли от обезьяны )))
Саша Антошевский
Петух он в Бразилии петух!что то извинений я не слышал от этого ноунейма!Вы бы лучше свою Дауньбас арену вернули,как вы тут распинаетесь,что вас убогих обижают.Малахольные бразильцы😂😂😂
seregka1991
Крот переходит на личности в масштабах страны. Просто гниль. Закрыть двери и удачи.
orkidea
Ну, скорее не интеллекта, а нравственного воспитания и выбора фразеологических оборотов, что и является признаком высокой культуры и интеллекта.
Evgene Boykinyuk
Ну не плачь малыш, заработал мильоны долларов украинского населения, в том числе и украинских детей, скоро уедешь кормить бразильких детей нашими деньгами, которые у наших детей своровали.
LuisNazario
Сколько дебилов на сайте!!!