Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 сiчня 2020, 10:26
23446
3

Пора на вихід. 7 гравців, яким взимку треба змінити клуб

Sport.ua - про топ-гравців, на яких не розраховують в нинішніх клубах

| Оновлено 10 сiчня 2020, 10:26
23446
3
Пора на вихід. 7 гравців, яким взимку треба змінити клуб
ФК Тоттенхем. Крістіан Еріксен

Початок січня - це не лише радісна пора новорічних свят, але і час відкриття зимового трансферного вікна у футбольній Європі, коли клуби намагаються як підібрати декілька кадрів для посилення складу, так і розвантажити зарплатну відомість, розпрощавшись з парою-трійкою  гравців.

Як правило, за ситуації, коли клуб і гравець готові без зусиль розпрощатися один з одним, проблема полягають або в недостатньому професіоналізмі конкретного футболіста, або в напруженості його стосунків з тренерським штабом. Обидві ситуації - досить часте явище в сучасному футболі і прийдешнє трансферне вікно, здається, стане одним з найгучніших в плані саме таких «трансферів для розвантаження». Вашій увазі - семеро футболістів, що бажають покинути свої нинішні клуби вже поточної зими.

Олів’є ЖИРУ, «Челсі»

Здається, француз так і не зміг отримати всього того, на що розраховував після переходу з «Арсеналу» до «Челсі». «Синя банда» під керівництвом Френка Лемпарда вибрала дещо інший вектор розвитку, зробивши ставку на лондонську молодь, яка продовжує вести клуб до нових перемог.

Місце Жиру в стартовому складі «пенсіонерів» було відразу ж поставлене під сумнів приходом Теммі Абрахама – молодого вихованця «синіх», чиї претензії на основу були тут же трансформовані в цілу серію вдалих поєдинків. Француз же частенько і зовсім залишається за межами заявки лондонців, що явно не до вподоби гравцеві, який регулярно викликається до національної збірної. Жиру бажає бачити у своїх рядах міланський «Інтер» і особисто Антоніо Конте, вже знайомий з футболістом якраз по грі в стані «синіх».

Иван РАКІТІЧ, «Барселона»

У поточному сезоні хорват далеко не завжди потрапляє в стартові одинадцять «синьо-гранатових», регулярно поступаючись своїм місцем молодому  Френкі де Йонгу. Звичайно, в цьому є своя логіка: нідерландець  куди перспективніше за 31-річного Ракітіча і, як видно, вже практично адаптувався до стилю гри «Барселони». А те, що де Йонг був куплений за переконливі 75 мільйонів євро, тільки додає йому переваги в плані потрапляння до основи.

Тепер Іван частенько говорить про бажання покинути Каталонію, а футбольні гранди вже вишикувалися в чергу, щоб дістати зіркового хорвата. Предметний інтерес до Ракітіча проявляють «Інтер», «Ювентус» і «Манчестер Юнайтед».

Крістіан ЕРІКСЕН, «Тоттенхем»

Контракт Еріксена з «шпорами» закінчується вже найближчого літа, а якщо враховувати бажання самого данця залишити Лондон, то можна практично не сумніватися, що Крістіан покине «Тоттенхем» при першій зручній нагоді. Такий розвиток подій вигідний і самому клубу. Деніел Леві явно не має наміру відпускати одну з головних зірок своєї команди безкоштовно, а пропозиції про новий багатомільйонний контракт, як видно, Еріксена вже не цікавлять.

На данця претендує цілий розсип топ-клубів Європи, серед яких значаться: «Інтер», «Баварія», «Ювентус» і «Барселона». Також в Еріксені, як і раніше, зацікавлений мадридський «Реал». Якщо приймати до уваги, що цінник на гравця буде лише в районі 50 мільйонів євро, то можна з упевненістю сказати, що боротьба за 27-річного данця обіцяє бути дуже гострою.

ІСКО, «Реал»

Іско практично не має ігрової практики в поточному сезоні, що може стати вагомою причиною для того, щоб покинути столицю Іспанії вже цієїзими. Іспанець із завидною регулярністю залишається на лавці запасних, а Зідан, у свою чергу, більше довіряє молодому, але вкрай перспективному Феде Вальверде, який буквально закохав у свою гру як наставника, так і мадридських фанатів.

Та і стосовно попиту, то на Іско він також є. Зокрема, в послугах іспанця зацікавлений лондонський «Челсі», який нарешті пережив трансферний бан, що наздогнав клуб на початку минулого року. Френк Лемпард напевно розуміє, що його поки зовсім молодій і незміцнілій команді просто потрібні пара-трійка досвідчених футболістів, одним з яких цілком може стати 27-річний вихованець «Валенсії». Якщо ж говорити про цінник, то Іско обійдеться «синім» не більше, ніж в 50 мільйонів євро, що цілком по кишені клубу, який бореться за топ-4 АПЛ.

Адріен РАБЬО, «Ювентус»

Останній рік складається для француза найпоганішим чином. Мало того, що до переходу в «Юве» Рабьо був просто вимушений відмовитися від ігрової практики в ПСЖ, так і, вже влітку переїхавши в Турін під керівництво  Мауріціо Саррі, Адріена частіше можна побачити на лавці запасних, ніж за безпосередньою участю в черговій грі «Старої Синьйори». Такий далеко не найкращий стан справ для француза обумовлений дуже високою конкуренцією, яка існує в середній лінії «Юве», а значить, Рабьо і його агентові вже пора підшукувати варіанти для подальшого розвитку його кар'єри.

А такі варіанти, безумовно, є. Серед найбільш вірогідних претендентів на Рабьо значаться «Тоттенхем», де готуються розпрощатися з однією з головних зірок команди Крістіаном Еріксеном. До того ж, в Лондоні прекрасно знають про інтерес «Юве» до данця, що може зіграти вирішальну роль при переході Рабьо саме в клуб Деніела Леві.

Гарет БЕЙЛ, «Реал»

Бейл також цілком здатний покинути мадридський «Реал», навіть незважаючи на, начебто, підзгаслий конфлікт із Зінедіном Зіданом. Так, валлієць, нарешті, почав отримувати регулярну ігрову практику, але усі ми знаємо про його напруженість в стосунках як з французьким наставником «вершкових», так і з мадридськими фанатами. Та і його надмірна любов до гольфу явно не йде Гарету в плюс у плані футбольного вдосконалення.

Але у Бейла, безумовно, існують шляхи для відступу з  Мадрида, і відразу два з них лежать до Англії. Валлійця бажають бачити особисто Жозе Моурінью, а також Уле Гуннар Сульшер зі своїм «Манчестер Юнайтед». «Червоні дияволи» готуються до збільшення своєї атакуючої потужності, і Бейл може стати саме тією ланкою, якої не вистачає поточному «Юнайтед». Крім того, у Бейла, як і раніше, існує варіант із «піднебесним» продовженням кар'єри, але тут заковика полягає рівно в тому, що Китай вже не настільки безмежний у своїх фінансових можливостях, щоб заманювати європейських зірок першої величини. Виною тому стеля зарплат, введена Китайською Суперлігою.

Едінсон КАВАНІ, «ПСЖ»

Кавані провів у Парижі вже більше шести років, за цей час ставши справжньою легендою французького гегемона. Але у всього є свій кінець і кар'єра уругвайця в ПСЖ також близька до свого завершення. У команду був запрошений Мауро Ікарді, а Кавані, повернувшись після отриманої травми, поступово був відправлений на другий план головним тренером парижан Томасом Тухелем. Аргентинець проявив себе з найкращого боку, сформувавши нове паризьке тріо разом із Мбаппе і Неймаром.

За інформацією деяких ЗМІ, уругваєць вже погодив трирічний контракт з мадридським «Атлетико», проте доки не зовсім ясно, чи станеться його перехід в стан «матрацників» вже поточної зими, або ж іспанці дочекаються літа, коли, цілком можливо, зможуть дістати Кавані в якості вільного агента, не заплативши ані копійки.

Ілля ПАНАЄВ

Оцініть матеріал
(101)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією
Футбол | 20 квітня 2024, 00:43 1
Реал після гри з Ман Сіті підготував для Луніна контракт з важливою опцією

В українського воротаря наразі чинна угода до 2025 року

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
slo_nik2008
7.....да в одном Динамо человек 20 насчитать можно