Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 05 сiчня 2020, 10:11
17179
23

Чому Златан Ібрагімович не вирішить проблем Мілану

Буде весело. Але «россонері» це не врятує

| Оновлено 05 сiчня 2020, 10:11
17179
23
Чому Златан Ібрагімович не вирішить проблем Мілану
Твіттер Мілана. Златан Ібрагімович

Оглядач Sport.ua – про повернення 38-річного Златана Ібрагімовича в «Мілан».

У нього вже є пам'ятник - в Мальме. Правда, вандали статую великого і жахливого Ібрагімовича на його історичній Батьківщині трохи зіпсували, підрихтувавши ніс і кінцівки. На те у фанів були вельми вагомі причини. Але зараз не про це. Повернувшись в «Мілан», Златан теж став своєрідним пам'ятником самому собі. На «Сан-Сіро» ще пам'ятають Златана восьмирічної давності. Того самого, який брав з «Міланом» останнє для клубу скудетто. Швед покинув Мілан в 2012-му, маючи в послужному списку 56 м'ячів в 85 матчах. Його запам'ятали саме таким - молодим, красивим, забивним та харизматичним.

Зараз таких форвардів в «Мілані» немає. Тому в другий день січня в аеропорту Мілана Златана зустрічав натовп уболівальників і шанувальників. Загалом, тих, у кого дуже хороша пам'ять. Вони, ці тіффозі одного з найпопулярніших клубів Італії (та й усього світу, чого вже там), живуть минулим. Славним минулим. І в цю їх парадигму якомога краще вписалося повернення кумира десятирічної давності. Немов благодать зійшла з небес. Немов пам'ятник живий вийшов з приватного літака - Златан Ібрагімович повернувся!

 

 

Тільки не здумайте до цієї статуї торкатися - позолота обов'язково залишиться у вас на руках. Це все до того, що за золотистим фасадом цього пам'ятника, цієї події не вдасться заховати все те головотяпство, жлобство і нігілізм, які перетворили колись топ-клуб на посміховисько для команд а-ля «Аталанта». Ібрагімович не вирішить проблем «Мілану». Причому, що показово, не вирішить проблеми навіть в атаці. І не тому, що не хоче. Просто не зможе в силу певних, часто об'єктивних індивідуальних причин. А ще й тому, що в нинішньому «Мілані» - справжній єралаш.

***

На жаль, але повернення Златана на «Сан-Сіро» в його колишній/нинішній команді видають як головну подію трансферного вікна, як головні ліки від усіх бід. Мовляв, ось приїде пан, пан нас порятує. Та й сам «пан» вторить в такт. У своєму першому інтерв'ю, ще в аеропорту, Ібра як завжди безапеляційно заявив, що «я буду битися з усіх сил, щоб перевернути хід цього сезону, і ми зробимо все, щоб добитися наших цілей». Молодець, звичайно. Так тримати. Тільки от не з цього треба було починати в «Мілані», зовсім не з цього. У клубі управлінська криза: ясно, як божий день, що колишні легенди клубу (Мальдіні, Бобан співтовариші) не справляються зі своїми обов'язками. 

Твіттер Мілана

«Мілану» кров з носу потрібен толковий менеджер. Такий, яким був не так давно Галліані. Якщо врахувати, що за чотирьох ніяких гравців атакуючої ланки - Пентека, Боріні, Пакету і Леао - клуб порівняно недавно виклав понад 100 мільйонів євро, стало бути, гроші в засіках на Міланелло водяться. Просто їх потрібно правильно вкладати. А ще краще - витратити їх на топ-менеджера. Такі в Італії напевно є. Може, в тій же «Аталанті» пошукати.

Ще одна ахіллесова п'ята клубу - тренерське крісло. Казна чому так довго терпіли Гаттузо. Не інакше, як за «міланське серце». Потім для чогось закликали Джампаоло, якому не дали розбігтися, а на зміну прийшов такий же збитий льотчик Піолі. Ну от не вірю я, що в такий клуб не можна було знайти розумного, молодого наставника. Чому молодого - та перш за все тому, що клуб озвучив курс на омолодження. Ну, логічним кроком було б запросити на тренерське місце і фахівця відповідного. Типу Нагельсманна. Але підписують того, хто і «Кальярі» не потрібен. До речі, а як поєднується з омолодженням запрошення 38-річного шведа?

Ну і, нарешті, сам нинішній «Мілан» - це напої міцніше, слова коротші. Подейкують, що після 0:5 від бергамасків ледь не півскладу «россонері» до ранку зависали в розважальних нічних закладах. Причому страшно не тільки це, а скоріше те, що відсотків вісімдесят нинішнього складу «Мілана» не відповідають статусу цієї команди. Це не я сказав, а Антоніо Кассано. Йому-то якраз можна вірити.

І ось в цей, даруйте, тотальний бедлам приходить з клеймом месії майже сорокарічний футболіст, який повинен за помахом чарівної палички навести порядок в команді, повернути глядачів на «Сан-Сіро», а сам «Мілан» - в Лігу чемпіонів. Правда?! Ви всі в це дійсно вірите?!

***

Тепер про самого винуватця торжества. Так, Златан - дійсно культовий футболіст. Або, скоріше, ми всі з вами його таким зробили, таким його бачимо. А хіба може бути культовим гравець, що має в своєму активі із серйозних трофеїв (чи то пак, міжнародних) один тільки Кубок УЄФА (хай вибачить мене Даріо Срна та іже з ним)? У перший прихід в «Мілан» Ібра був дійсно хорошим. Але ж це було майже десять років тому! Де гарантія, що він повернеться на колишній рівень? Що, Шева повернувся на свій колишній пік після повернення з «Челсі»? А Андрій був неабияк молодшим за нинішнього Златана.

Додайте до всього і розрив зв'язок, який вибив Ібрагімовича надовго з гри під час перебування футболістом «МанЮнайтед». Що не кажіть, але такі травми довго дають про себе знати. Тим більше, в такому похилому футбольному віці. І так, якщо ви все ще вважаєте, що Златан був королем в МЛС, то смію вас глибоко розчарувати. Ні, в «Лос-Анджелесі» він забивав часто, але його «Гелаксі» фінішував на восьмому місці в минулому чемпіонаті. А тут же конкуренція крутішою буде - все-таки Італія ще залишається топ-чемпіонатом. У Серії А Златану доведеться значно важче і складніше, ніж в чемпіонатах Франції чи США. Та й приклад Роналду красномовний. Так то - Роналду і «Юве», а тут...

Твіттер Мілана

Останній аргумент з приводу - нинішні партнери Ібри. Коли Златан вперше ступив у цю воду, тобто в «Мілан», в якості підношувачів снарядів у нього були Пірло, Амброзіні, Гаттузо, Зеєдорф, Неста, Тьягу Сілва. З такими партнерами навіть Буратіно заграв би. А в «Мілані» зразка 2020 року колежанами шведа будуть Круніч, Кессіє, Калабрія, Бенассер та іже з ними... При всій повазі, Златан не зможе тягнути цю лямку самотужки. Він не зможе оживити цього велета. Тому що велетень цей, «Мілан» чи то пак, практично мертвий.

Однак те, що швед буде намагатися «впихнути те, що не можна впихнути», навіть не обговорюється. Він приїхав додому - сам так сказав, значить, зволікати не буде. Буде лізти зі шкіри геть. Однозначно.

Значить, буде цікаво. Але, на жаль, не більше того.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maxim_kravets
Я вас конечно разочарую, но и Мальдини, и Бобан уверенно твердили, что берут Ибру не сколько ради игры , а ради того , что бы он помог сплотить команду и поднять моральный дух. Про медийку и говорить не стоит, 1.5 миллиона подписчиков только в инстаграме за 2 дня. Главным трансфером этой зимы для клуба определенно будет Тодибо, что повлечет за собой переход Милана на схему 3-5-2 для которой игроки и покупались.
shoko
В статье анализируется приход Златана.как напа,который должен затащить. А я думаю,что Златана пригласили как харизматичную легенду и чувака.который пользуется авторитетом у тиффози.Он должен собрать весь этот сброд и гонять по раздевалке и тренировочному полю,пока они не захотят играть в футбол.и если Златан кого-то привселюдно придаст анафеме за недостаточную отдачу на поле .То поверьте тиффози так этого игрока зачмырят,что мало не покажется. Так что Златан как игрок,не факт что затащит,а вот Златан как встряска - уверен.
Ibracadabra
В принципе все верно, но хоть какой-то интерес к Милану на какое-то время вернётся)
JohnNeuman
Златан затащит. Это как раз тот случай когда дед лучше молодых будет выглядеть.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
steelmaker
У Милана столько проблем, что их и средневековый Король Артур бы не решил, не то что какой-то псевдовикинг Златан
Муґунот Уух
"последнее для клуба скудетто"(с)
а слово "скудетто" разве не мужского рода?
Crassus1
Где-то это уже было
Пошел по стопам Бекхэма
Michael Savchyn
він для створення належної атмосфери в колективі
Олег Олег
решит и еще как!это точно! им нужен бульдозер,а он такой есть!
JohnNeuman
Еще когда Роналду был в Манчестере, а Златан в Интере, это были игроки одного порядка, но за счет скорости и физических кондиций Роналду обогнал Златана. Это к тому что его таланты не привязаны к возрастным изменениям, поэтому ему ничего не мешает столько забивать и в 40 лет.
Саша Яковенко
Два дня назад пришли новости из Малмё, что памятник свалили.
Показали в новостях как тот лежит на боку.
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Ключка
он уже стар.. да он умеет многое.. но ,что не говори а он приехал еще подзаработать..ведь не с ним то решать поставленные задачи-если они таковы есть.. но он мастер своего дела,хотя года берут своё..
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Хорошая статья получилась,Милан получит финансовую выгоду-акции на пару центов вырастут,футболок много продадут,в спортивном плане Милан кроме веселья ничего не получит
tank72063
Шеву берите(как игрока)...а так ,надолго
Вова Чертрогатый
Волынить будет Кварцяный