Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 листопада 2022, 02:40
31834
1

Джервонта Девіс прийшов у вагу Ломаченка і відразу пройде серйозний тест

Лев Кравців – про потенційно самого грошового суперника для Ломаченка

| Оновлено 29 листопада 2022, 02:40
31834
1
Джервонта Девіс прийшов у вагу Ломаченка і відразу пройде серйозний тест
Boxing Scene

Американець Девіс – вічний антагоніст Василя Ломаченка. У них постійна локальна війна, в якій Джервонта і його промоутер Флойд Мейвезер то з'являються із заявами, то пропадають, ніби їх і не було. Але все йде до того, що поєдинок Джервонта - Ломаченко відбудеться. Залишилося розібратися з декількома питаннями.

Звідки взялася конфронтація Ломаченка та Девіса?

З моменту приходу в професійний бокс Василь постійно говорив, що хоче битися за титули і робити історію. Йому це вдалося майже відразу. У першому ж бою він став інтернаціональним чемпіоном за версією WBO, в другому не вийшло взяти пояс в поєдинку проти Салідо, але вже в третьому був переможений Гері Расселл, і відтоді Василь не розлучається з чемпіонським званням.

У другу напівлегку вагу українець перебрався 11 червня 2016. У першому ж бою в новій категорії Василь нокаутував Романа Мартінеса в п'ятому раунді. Швидше за все, цей нокаут - кращий від Ломаченка на даний момент. Наступні два роки Вася був чемпіоном і бив усіх у цій категорії.

14 січня 2017 року Джервонта стає чемпіоном у цій же категорії, перемігши майбутнього опонента Ломаченка – Хосе Педрасу технічним нокаутом у сьомому раунді. І ось увесь 2017 рік команди перекидають м'яч на половину поля одна одної, то закликаючи боксувати, то кажучи, що ще рано.

Про те, що рано, найбільше говорив промоутер Девіса Флойд – Мейвезер. «Грошовий» прекрасно розумів, що ризикувати своїм головним боксером, випускаючи його на топового Ломаченка у його рідній ваговій категорії – безглуздо. Не тому що Джервонта поганий, а потім що він був ще зовсім молодий і не готовий до випробувань такого калібру.

Тому, як тільки розмови розгоралися серйозно, Флойд зупиняв їх фразою про те, що Джервонта і Лома обов'язково зустрінуться, але пізніше, коли це буде доречно. Доречно, мабуть, тільки для команди Мейвезера, оскільки Ломаченко пішов у іншу вагу, розуміючи, що тут поєдинок за титул він не отримає.

Флойд ще кілька разів висловився у бік українця із загальною тематикою того, що Василь старіє, та і вже занадто старий для його підопічного, але випускати того на Ломаченка все одно не ризикнув. Українець не відповідав і нещодавно пояснив, чому: «це не по-пацанськи: викликати на бій боксера, який не в твоїй вазі».

І що Джервонта робив далі?

Девіс не нудьгував. Захистив титул кілька разів, вигравши усі бої достроково, потім втратив титул IBF з причин, не пов'язаних з поразкою, але взяв титул WBA Super, і продовжив захисти. В основному, суперників Джервонта вимикав, але і рівень опозиції викликає великі запитання.

Ну ось Уго Руїс вам говорить про щось, крім того, що це боксер, якого Джервонта наглухо вирубив на старті бою? Або, може, Рікардо Нуньєз? Перераховувати можна довго, але факт залишається фактом - Девіс не зустрічається із слабкими боксерами, але і не виходить в ринг проти топів або біля того. Середній рівень суперників: вище за середняка.

Мабуть, Девіс втомився бити усіх в другій напівлегкій, а на інших чемпіонів або рано ще, або інші причини якісь - незрозуміло. Не можна адже сказати, що там немає хороших боксерів. Навіть навпаки - Ломаченко збирався спускатися назад, якщо взяв би усі пояси в легкій вазі, тому що там є з ким виходити в ринг. Мігель Берчельт, Тевін Фармер, Лео Санта Круз, Оскар Вальдес, Гері Расселла при бажанні можна було б покликати, і він набрав би парочку кілограм. Тобто, конкуренція там здорова, і її вистачає. Але Девіс вирішив інакше.

Boxing Scene. Флойд Мейвезер і Джервонта Девіс

Джервонта зібрав усі свої речі і переїхав до легкої категорії до великих хлопців. Напевно, щоб довести свою крутизну. Ну, або ще з якоїсь іншої причини - незрозуміло. Швидше за все, просто триматися у рамках другої напівлегкої було вже не під силу - Девіс не самий худий за своєю статурою і явно не тримає себе у рамках між поєдинками.

Тепер його поєдинок проти Ломи став ближчим, але треба, щоб обоє пройшли два важливі поєдинки.

І що, вони дійсно зустрінуться?

В першу чергу, Джервонта 28 грудня зустрічається з Юріоркісом Гамбоа. Кубинським ветераном, якого вже кілька разів усі поховали, а він все ніяк не піде. Хоча, причин для кінця кар'єри не так вже і багато. Та і записали в однозначні фаворити Девіса рано.

За усю кар'єру у Гамбоа всього дві поразки - від неймовірного і в три рази більшого Теренса Кроуфорда і Робінсона Кастельяноса. Обидва рази - достроково. Кроуфорд був просто кращим і виграв технічним нокаутом. Кастельянос теж був набагато кращим: відправляв Юріоркіса в нокдаун, а після сьомого раунду кубинець відмовився продовжувати бій.

Звучить не дуже, звичайно, ось тільки той бій відбувся два роки тому, а усі подальші поєдинки Гамбоа виграв. Причому, рівень опозиції цілком солідний: у Джейсона Соси (екс-суперник Ломаченка) виграв за очками, у Мігеля Бельтрана-молодшого - теж за очками, а у Романа Мартінеса (екс-суперник Ломаченка і колишній чемпіон світу) - нокаутом.

Безумовно, навіть перейшовши в нову вагу, Джервонта - фаворит. Він молодше за свого майбутнього суперника на тринадцять років, він свіжіший, а ще і з потужнішим ударом. Останній раз Девіс вигравав за очками 8 жовтня 2014 року. Після цього нокаути йшли за технічними нокаутами.

Ніхто не знає, як Девіс почуватиме себе в одному рингу з досвідченим чемпіоном світу. Ніхто не знає, наскільки вмотивований і готовий Гамбоа. Якщо все добре - побачимо хороший бій і перевірку для американця. Якщо ні - черговий нокаут і плюс до впевненості у своїй невразливості Джервонті.

Ломаченку теж треба розібратися зі своїми справами. Після перемоги Лопеса над Коммі Василь сказав, що хоче зустрітися з Теофімо, а там, якщо все буде добре і він стане абсолютним чемпіоном - саме з Джервонтою. Девіс - самий грошовий і цікавий варіант для українця, і оскільки той сам завітав до нього в категорію, навіщо цей шанс упускати?

Цілком можливо, що вже наприкінці 2020 року ми побачимо поєдинок Василь Ломаченко - Джервонта Девіс за усі пояси в легкій категорії. Це було б приголомшливе шоу.

P.S. Поєдинок Джервонта Девіс - Юріоркіс Гамбоа відбудеться в ніч з суботи на неділю в Атланті.

Оцініть матеріал
(105)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів
Футбол | 26 квітня 2024, 01:05 1
Брайтон – Ман Сіті – 0:4. Як Де Брюйне вперше забив головою. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 29-го туру Англійської Прем'єр-ліги

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Taksiarh
Вот ведь хитрый Флойд, только запахло абсолютным чемпионом в легком весе, как он сразу свого балабола перевел сюда. Явно с прицелом выйти на победителя.