Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Шахи
| Оновлено 26 грудня 2021, 09:26
7546
11

Український шахіст Ельянов припинив виступи за збірну України

Причина такого рішення гросмейстера - конфлікт з Федерацією шахів України

| Оновлено 26 грудня 2021, 09:26
7546
11
Український шахіст Ельянов припинив виступи за збірну України
Twitter. Павло Ельянов

Дворазовий переможець Всесвітніх шахових Олімпіад Павло Ельянов заявив, що більше не буде виступати за збірну України.

Причиною цього рішення став конфлікт з Федерацією шахів України. Вісім провідних шахістів України у відкритому листі звернулися до громадськості з вимогою замінити головного тренера чоловічої збірної України Олександра Сулипу на Володимира Баклана.

«Як мінімум, ця історія почалася в серпні 2018 року, а, як максимум, вона сягає в далеке минуле, коли капітаном був ще Володимир Борисович Тукмаков.

Написано, що ми вимагаємо зміни тренера, але, насправді, ми вже нічого не вимагаємо. Позиція Федерації абсолютно ясна, і вона неконструктивна абсолютно. Ніхто ніяких компромісів не запропонував, ситуація залишилася, як вона є, і Федерація не хоче ніяк розв'язувати це питання з провідними гравцями.

Я хотів би зробити заяву, що на даний момент припиняю будь-які взаємини з Федерацією шахів України. Звичайно, грати за збірну не буду і, в принципі, не налаштований під прапором України виступати більше. Навіть в індивідуальних змаганнях», - сказав Ельянов.

Відзначимо, що чоловіча збірна України з шахів стала віце-чемпіоном командного чемпіонату Європи, який проходив в Батумі. Павло Ельянов за збірну України на турнірі не виступав.

Сергій Циба Джерело: XSport
Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Socca: курс на Кубок Європи 2024
Інші види | 18 квітня 2024, 11:20 0
Socca: курс на Кубок Європи 2024

Кубок Європи 2024 з соккеру (Socca) розіграють 22 команди

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Зардунов
Мы еще не знаем точно причину конфликта, то это не повод менять родина. Мне тоже не нравится начальник и бы бы хотел поменять его на другого начальника. Но у меня в голову не приходило менять свою Родину на другую. Хотя для многих пока Украина не родина. Пройдет еще время, чтобы по настоящему родилась украинская нация
turist86
Шкода, що у збірній якісь конфлікти. З іншого боку, навіть без Ельянова стали віце-чемпіонами Європи, тобто не все так погано.
tima fialko
Ну ,коли ти "в принципі"не хочеш грати під украінським прапором,то до чого тут дебільне керівництво федераціі?Пі...дуй Паша,чим швидше,тим краще-не мучайся в Украіні.Цікаво,де спливеш...
axylinam
Такое ощущение,что в Украине нет ни одной нормальной федерации,одни дрязги и скандалы,зато эти чинушы раскатывают на дорогих иномарках с гос номерами,сидят в роскошных кабинетах и в командировки катаются с жёнами и подругами за государственные деньги,ни в одной стране Европы нет таких скандалов как у нас кучу спортсменов ,несущих золотые яйца подарили другим странам
andrumaxx
Ну привіт і пока. Їдь і не вертайся. Щоб тобою тут і не пахло
0509991171
а потому что всё погрязло в коррупции
gorila
Разбрасываться хорошими спортсменами нельзя. И не дело некоторым радикальным болельщикам так легко осуждать шахматиста ,не разобравшись со всеми материалами. Может в федерации такая же коррупция ,как и во всей стране. А эта идиотская фраза " чемодан ,вокзал Россия, Польша, Чехия и т.д...." оставит страну вообще без населения, кроме шароварных патриотов. Надо дорожить гражданами Украины, нас и так уже мало осталось.
son
Настоящий патриот это тот патриот , который с любой конфликтной ситуации может найти обоюдное согласие, набраться сил и терпеть и достойно представлять Украину, если все 8 человек уволятся новых набирут интерестно?
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
son
Любые конфликты надо решать переговорами, иначе так дело не пойдет, это как в футболе, когда в команде конфликт то все игра не клеится, надо создать благоприятную атмосферу!!Вспомните Динамо времен Лобановского))
Dirkochelo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил