Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 грудня 2019, 00:19
26579
21

Чому Володимир Кличко повинен стати найкращим боксером десятиріччя

Оглядач Sport.ua оцінює перспективи Кличка-молодшого отримати престижну нагороду

| Оновлено 26 грудня 2019, 00:19
26579
21
Чому Володимир Кличко повинен стати найкращим боксером десятиріччя
Boxing Scene. Володимир Кличко

Асоціація американських журналістів, що пишуть про бокс, - одна з найавторитетніших організацій у сучасному боксі. Їхні нагороди, більшою мірою, об'єктивні, а рейтинги сприймаються громадськістю, як правильні.

Цього року вони номінували на звання найкращого боксера десятиріччя українця Володимира Кличка. Окрім нього в списку:

- Флойд Мейвезер-молодший;

- Андре Ворд;

- Менні Пакьяо;

- Сауль Альварес.

Переможець буде названий 17 січня. Не факт, що Володимир візьме цю нагороду, але повинен би.

Що зробили інші кандидати за цей же період часу?

Сауль Альварес

Boxing Scene. Сауль Альварес і Флойд Мейвезер

З 2010-го Альварес невеликими кроками перехоплював звання самого високооплачуваного боксера в світі у Флойда Мейвезера. Правда, повністю перехопити вдалося лише тоді, коли американець пішов з рингу.

Насправді, світанок Альвареса стався пізніше. Десь з 2015-2016 років його стали сприймати, як наступника Флойда і майбутнього головного боксера планети. Коли б не Кроуфорд і Ломаченко, так воно і було б. У цей період він вигравав у Мігеля Котто, влаштовував битви з Головкіним, підіймався по категоріях і ставав чемпіоном світу в чотирьох категоріях.

Чи досить цього для отримання нагороди? Ні. По-перше, була поразка іншому представникові цього списку - Флойду Мейвезеру 14 вересня 2013-го. По-друге, прямо зараз Сауль дійсно запалює, заробляючи величезні суми від поєдинків під егідою DAZN, але на ціле десятиріччя його досягнення не розповсюджуються.

Андре Ворд

Boxing Scene. Андре Ворд

Якщо враховувати очікування і те, що вийшло з американця в результаті, він у ці десять років запалював просто неймовірно. На турнірі Super Six World Boxing Classic він став переможцем, будучи андердогом. Розібрався з Мікелем Кесслером і Артуром Абрахамом - двома лідерами своєї категорії загалом, і того турніру, зокрема.

Після цього додав собі до послужного списку таких людей, як Сакіо Біка, Карл Фроч, Чед Доусон, Салліван Баррера і Сергій Ковальов (двічі). Для Андре це були прекрасні десять років, тільки ось навіть перемагаючи, великої популярності він не набрав. Навіть будучи беззастережним лідером Р4Р, не став улюбленцем мільйонів.

Це були прекрасні десять років для нього, але нагороду навряд чи віддадуть Ворду.

Менні Пакьяо

До 2010-го Пакьяо був неймовірним. Він просто топтав усіх суперників, йшов по категоріях вгору і йому був не страшний ніхто. Після 2010-го почалися гойдалки, які, швидше за все, не дадуть йому стати кращим. Хоча він все одно зробив дуже багато.

2012 рік став страхітливим для Менні: дві поразки - спірна від Бредлі і жорстока від Маркеса. Потім було повернення, перемоги, знову поразка - від Флойда Мейвезера, знову спірні поразки, і ось нещодавно він у 41 рік виграв у чемпіона і відібрав пояс у вкрай конкурентній ваговій категорії.

Десятиріччя для Пакьяо вийшло різним: важким, цікавим, з купою випробувань. Але чи був він найкращим? Навряд чи.

Boxing Scene. Менні Пакьяо і Флойд Мейвезер

Флойд Мейвезер

Американця усі називають головним претендентом на це звання. Останні десять років були одними з кращих у кар'єрі Флойда. Хоча, десять - неправильно. Шість. З 2007-го по 2009-й Мейвезер відпочивав від боксу, після чого повернувся.

Спочатку була перемога над маленьким Хуаном Мануелем Маркесом, після чого понеслося: Мослі, Ортіс, Котто, Герреро, Альварес, двічі Майдана, Пакьяо і Берто. Флойд куражився, набив рекорд 49-0, повні кишені грошей і пішов у 2015-му. Знову через два роки повернувся, щоб розібратися з Макгрегором, і знову пішов, щоб пообіцяти повернутися в 2020 році.

Чи досить цього, щоб стати кращим? Цілком. Дві перемоги над учасниками цього ж списку, сотні мільйонів, зароблені в поєдинках, чистий рекорд і впевнені перемоги.

Чому повинен виграти Кличко?

Boxing Scene. Володимир Кличко і Ентони Джошуа

Володимир з 2010-го був непереможним. Зустрічався з усіма, хто представляв небезпеку: Пітер, Хей, Чемберс, Томпсон, Пулєв. І всіх перемагав. Іноді брутальними нокаутами. Велика частка перемог у цей період - нокаутами.

Він 23 рази захистив титул у найважчій ваговій категорії. Навіть Джо Луїс і Мохамед Алі не зуміли захистити пояс стільки ж разів. Кличко домінував у своїй категорії і одна думка про перемогу над ним здавалася маренням.

Звичайно, до 2015 року Кличко-молодший втратив багато в чому. Помер Еммануель Стюард - багаторічний прекрасний тренер. Втратив мотивацію і концентрацію, що привело до поразки від Тайсона Ф’юрі. Але повернення в 2017-му в поєдинку проти Ентоні Джошуа показало, що українець все ще дуже хороший, навіть програвши достроково.

Безумовно, чистий рекорд Флойда Мейвезера і його домінування над усіма суперниками заслуговують на нагороду. Звичайно, якщо він отримає її - це не буде несправедливо. Але Володимир Кличко заслужив її не менше.

Він побив рекорди найвидатніших, бив усіх, хто наважувався вийти проти нього в ринг, а джеб і правий прямий викликали страх у всіх суперників, які ризикнули зустрітися з ним. Володимир був найкращим у найважчій ваговій категорії. У вазі, де один удар міг закінчити його кар'єру, але все одно дуже довго утримував титули.

Українець заслужив вважатися найкращим боксером десятиріччя.

Лев КРАВЦІВ

Опитування

Голосів 480
Хто, на ваш погляд, найкращий боксер десятиліття?

Володимир Кличко

278 голосів 57.92 %

Флойд Мейвезер

84 голоса 17.5 %

Менні Пакьяо

46 голосів 9.58 %

Андре Уорд

4 голоса 0.83 %

Сауль Альварес

11 голосів 2.29 %

Хтось інший

57 голосів 11.88 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(87)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman_kros
Не зважаючи на те, що земляк, але Мейвезер тут фаворит. В мужика нуль поразок, а Володимир отримав дві поразки в кінці карєри і втратив всі пояси. Але в нас чомусь патріотизм вище об'єктивності.
Микола Унгурян
Майвезер переможе, враховуючи що це опитування американських спеціалістів.
Щодо КЛичка - то не все так однозначно. Так, це і рекордні захисти, але, всі пояси так і не зібрав.
а крім того зовсім незрозумілі поразки від Фьюрі та Джошуа навряд чи дають можливість стати йому найкращим десятиліття.
nomah2
Кличко и Флойд. Кто -то из них должен получить премию.
sv_2000
Та не.... Это автор от большого патриотизма. Поражения от Фьюри и Джошуа, особенно от Фьюри, совсем не подходят титулу лучшего боксера десятилетия.
А так, конечно, Майвезер победит, хоть и не люблю я его. Далее Уорд, за ним, наверное, Кличко, Альварес.... Что в этом списке делает Пакьяо не совсем понял.... Он лучший боксер нулевых, может быть, но никак не десятых
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dirkochelo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sukiyaki
у Владимира нет шансов получить этот титул. Просто так сошлись звёзды, пока не подросло след. поколение.Фьюри , Уайлдер.
А так был в основном осторожный бокс.
Джеб, двоечка, повисеть...
Вытягивал за счёт размера+ отличная физика, это да. Плюс Эммануэль Стюард, царство ему небесное.
Raumo
Как украинец, я двумя руками за Володю. Но очень бы хотелось в этом мире настоящей справедливости. Майвезер не просто так зарабатывал такие сумасшедшие суммы, его бои вызывали восхищения, драму, крутую развязку и эпохальный финал. Он был танком на ринге! А как раз Кличко очень-очень многие критиковали за аккуратный бокс, джебы и слабых соперников.
stopor2016
Разве что потому , что земляк.
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
teftelia
Десятилетие заканчивается 2020г, а не 2019.
К чему такая спешка? 😁
rugby1970
Кому и кобыла - невеста, кому и братья Кличко - спортсмены, боксеры и чемпионы, а не безголовые гопники!
K_Sarioglo@i.ua
Не должен быть назван Кличко лучшим. При всем уважении к Владимиру, лучший- это тот кто побеждает лучшую оппозицию, а не "самый популярный". Если в плане популярности Владимир уступает Мэнни и Флойду, то в плане оппозиции(и принципа победа-поражение) уступает Флойду и Уорду. Кроме того, большая часть его топ-успехов все же пришлась на прошлое десятилетие(дважды Берд,пиковые Питер и Томпсон, Ибрагимов,Брок,Чагаев).
Конечно,Владимир "один из лучших". Но при всем уважении "абсолютно лучший" это уже пожелание и "натягивание на глобус".Хотя этого безусловно очень хотят в Украине подобный исход будет чем-то сродни чуду.
P.S. Как-то очень странно что в списке нет ни Теренса,ни Ломаченко.