Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 грудня 2019, 15:15
17174
11

Шляхом Русина

Sport.ua - про перспективи повернутися в «Динамо» гравців, які перебувають в оренді

| Оновлено 25 грудня 2019, 15:15
17174
11
Шляхом Русина
ФК Зоря

Навряд чи повернення в «Динамо» нападника Назарія Русина слід вважати початком озвученої усіма горезвісної кадрової чистки. Швидше за все, цей камбек слід вважати елементарною необхідністю. Якщо хочете, оперативним латанням дірок. Адже вже зрозуміло, що перспектив по-справжньому заграти в Києві у Соля практично немає. Так само, як і у Родрігеша. У кожного - свої причини і таргани, але підсумок однаково передбачуваний і плачевний. А тут ще й незрозуміло, як з Бєсєдіним вирішиться ситуація. Тому все правильно: з кимось ж треба грати в атаці. Ось «Динамо» і скористалося лазівкою в орендному договорі з «Зорею», повернувши Русина, не чекаючи кінця сезону.

Схоже, на цьому процес повернення динамівських «орендників» закінчиться. У сенсі, закінчиться в зимове трансферне вікно. Однак вже влітку до київського клубу можуть повернутися відразу кілька футболістів, які належать «Динамо», але грають на правах оренди в інших командах. Користуючись нагодою, ми спробували оцінити перспективи увійти в одну річку двічі всіх уже колишніх «колег по нещастю» Назарія Русина.

Богдан ЛЕДНЄВ, «Зоря»

ФК Зоря. Богдан Леднєв

Орендна угода з луганським клубом у Богдана закінчується влітку наступного року. Атакувальний півзахисник напевно дограє нинішній сезон в команді Скрипника, а ось наступний повинен почати в «Динамо». За час, проведений в «Зорі», Леднєв встиг помітно змужніти як гравець креативного плану. До того ж, він додав в результативності, в умінні виконувати стандарти. Керівництво київського клубу вже заявило, що поверне цього гравця. Дуже доречно. Він заслужив на свій шанс. Тим більше, якщо Циганков таки захоче піти з «Динамо»...

Олександр ТИМЧИК, «Зоря»

ФК Зоря. Олександр Тимчик

І цей хлопець помітно зміцнів в «Зорі», де виступає вже два роки. Його рідна позиція - правий захисник. Однак він не обмежує свій арсенал суто оборонними функціями, а часто підключається до атак. Тимчик - свого роду клон ще одного колишнього гравця «Зорі» - Караваєва. І по ньому є офіційна інформація, що він повернеться в «Динамо» після закінчення нинішнього сезону. Стало бути, Кендзьорі дійсно вкажуть на двері? А як бути тоді з перспективами Микити Кравченка? Загалом, з приводу Тимчика немає такої впевненості, як з приводу Леднєва. Але точно буде цікаво.

Роман ВАНТУХ, «Олександрія»

Першу частину сезону цей захисник провів в «Олімпіку», а от у другій його частині захищатиме кольори «Олександрії». Про це повідав наставник олександрійської команди Володимир Шаран. Правда, поки що не дуже зрозуміло, на яких умовах Роман виступатиме в складі бронзового призера минулого чемпіонату: чи в оренді, чи укладе повноцінний контракт. Але, як би там не було, у цього футболіста все одно мінімальні шанси повернутися в «Динамо», так як на його рідній позиції виступає Миколенко.

Владислав ДУБІНЧАК, «Карпати»

Ще один футболіст, який перебуває в тіні Миколенка. Влад є гравцем основного складу «Карпат», практично незамінним, але непоказна гра львівської команди і ще більш невибагливе місце в турнірній таблиці натякають на те, що до Дубінчака в тому числі можуть бути претензії з точки зору надійності. Його оренда закінчується влітку наступного року, і, судячи з усього, повертати в «Динамо» його не збираються.

Владислав СУПРЯГА, «Дніпро-1»

ФК Дніпро-1. Владислав Супряга

Вбачається, що талановитому форварду місця в нинішньому «Динамо» не буде. Навіть влітку, коли закінчиться його орендна угода з дніпрянами, він, швидше за все, або залишиться в команді Михайленка, або піде ще кудись на подібних умовах. Але продавати його «Динамо» навряд чи буде - така «корова» потрібна самому. Якщо не зараз, то в недалекому майбутньому.

Сергій БУЛЕЦА, «Дніпро-1»

Булеца непогано виглядав в «Дніпрі-1», був гравцем не тільки основи, але і свого роду визначав гру в півзахисті. Але під кінець першої частини сезону якось згас. Однак обов'язково потрібно робити знижку на його ніжний вік. І на не найвищий рівень його нинішньої команди, в якій просто нема на кого рівнятися. Але Булеца аж ніяк не нижче класом за тих півзахисників, які є зараз в «Динамо». До того ж, Сергій може грати і на правому, і на лівому фланзі півзахисту. Та й в центрі теж. Щоб не пересидів, що не втратив емоції та мотивацію, влітку потрібно повертатися до Києва.

Євген СМИРНИЙ, «Колос»

21-річний півзахисник в команді Костишина грає помітну роль. Євген виступає практично без замін, застовпив за собою місце в центрі півзахисту. Він і паси роздає, і сам забиває. Здається, що він ожив в «Колосі». З огляду на його рідкісну майже до «бібліографічного» ступеня позицію для нинішнього «Динамо» - диспетчера, розігруючого, було б цікаво подивитися його в «Динамо». Хоча, якщо чесно, навряд чи його повернуть в рідні пенати наступного літа.

Ахмед АЛІБЕКОВ, «Слован», Чехія

ФК Слован. Ахмед Алібеков

З одного боку, бажання гравця поміняти лаву запасних в «Динамо» на можливість отримати більше ігрової практики можна тільки вітати. Однак в чемпіонаті Чехії Ахмед грає лише по великих «святах». Напевно, для цього опорника було б краще виступати все ж в чемпіонаті України, де у нього було б більше практики, та й був би помітним. Але він обрав інший шлях. Має право. Але шансів на повноцінне повернення в «Динамо» має відверто небагато.

Алан АУССІ, «Слован», Чехія

Ауссі, одноклубник Алібекова по «Словану», має ще менше ігрового часу. Точніше, він його не має взагалі. 18-річний захисник грає за молодіжну команду. Про перспективи повернутися і заграти в «Динамо» говорити рано. Хоча б з огляду на вік. І, швидше за все, наступного літа Алан піде в наступну оренду. Але відрікатися від цього гравця киянам не варто. Хоча б тому, що хороших центральних захисників в команді відверто мало.

Микита КОРЗУН, «Вілафранкенсе», Португалія

Його прихід в «Динамо» був скоріше авансом для білоруського опорника, ніж необхідністю для команди. Він не заграв, хоча певні шанси і мав. Зараз коротає час в другому за статусом португальському дивізіоні. Швидше за все, в подібних колективах він і буде відпрацьовувати до кінця свій контракт з київським клубом. У «Динамо» на нього не розраховують.

Дерліс ГОНСАЛЕС, «Сантос», Бразилія

ФК Сантос. Дерліс Гонсалес

А ось на Дерліса в «Динамо» розраховували. Футболіст він непоганий, швидкісний і технічний. Але складний за характером. Та й грати в Україні не горить бажанням. Контракт з «біло-синіми» у нього актуальний ще півроку, як і оренда в бразильському клубі. Так що в «Динамо» він уже не повернеться. А не дуже-то й хотілося.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Реакція Усика на несподівану перемогу Берінчика над Наваррете
Бокс | 19 травня 2024, 08:19 1
ВІДЕО. Реакція Усика на несподівану перемогу Берінчика над Наваррете

Олександр та його команда не очікували такого результату, Денис завоював титул WBO у легкій вазі

Усик зізнався, чи вважає він, що в нього вкрали нокаут у поєдинку з Ф'юрі
Бокс | 19 травня 2024, 07:25 1
Усик зізнався, чи вважає він, що в нього вкрали нокаут у поєдинку з Ф'юрі

Олександр відправив Тайсона у нокдаун у 9-му раунді, а потім переміг за підсумками 12 раундів.

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
steelmaker
Аусси игрок явно молодежного состава, о нем тут говорить и вспоминать рано
Роман Лелюк
чисто как ремарка: пенаты это боги домашнего очага, возвращаются к ним а не "в них"
Andrey Glory
- А можно дикий анализ и про Адриевского которого Динамо продолжает уничтожать как игрока. и бесплатно не отдают и продавать не хотят.
Evgene Boykinyuk
никто из них в ближайшие будущее динамо не нужен
Alex86 1
Если вглядеться по-внимательнее за этот период да и за прошлые годы, то должно было бы уже сурка навести на ум что подозрительно что все кто дк не подходят чудненько с переменным успехом начинают неплохо играть в основной своей массе в любых других командах, зато в дк уже на них, как правило, мало рассчитывали, так может дело все же в тренерском штабе в большинстве случаев?
Кстати еще не так уж давно Днепр подбирал игроков Дк и надо признать команда получилась симпатичная и боеспособная, зато как только тянули кого-то, Ротаня, например, то толку от этого снова становилось мало ...
Alex86 1
Если вглядеться по-внимательнее за этот период да и за прошлые годы, то должно было бы уже сурка навести на ум что подозрительно что все кто дк не подходят чудненько с переменным успехом начинают неплохо играть в основной своей массе в любых других командах, зато в дк уже на них, как правило, мало рассчитывали, так может дело все же в тренерском штабе в большинстве случаев?
Кстати еще не так уж давно Днепр подбирал игроков Дк и надо признать команда получилась симпатичная и боеспособная, зато как только тянули кого-то, Ротаня, например, то толку от этого снова становилось мало ...
Sarmat
Дно продовжується. Давно пора перезавантажити формат Динамо Київ. А то скоро буде повне дно.