Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 грудня 2019, 13:01
12957
12

Микола БАЛАКІН: «Я був готовий зупинити матч Шахтар — Динамо»

Арбітр поєдинку 14-го туру УПЛ прокоментував расистський скандал

| Оновлено 24 грудня 2019, 13:01
12957
12
Микола БАЛАКІН: «Я був готовий зупинити матч Шахтар — Динамо»
ФК Шахтар Донецьк. Микола Балакін та Дентіньйо
Український арбітр Микола Балакін поділився подробицями расистського скандалу, який мав місце під час поєдинку 14-го туру УПЛ «Шахтар» — «Динамо» (1:0).
 
- Ви судили матч «Шахтар» — «Динамо», який закінчився расистським скандалом. Як все відбувалося на полі?
- Було порушення правил з боку Дентіньйо проти Бущана. Показав бразильцеві жовту картку. Мені ще батько завжди казав, коли ти на полі, то навіть не чуєш, що кричать трибуни. Ти весь час в грі. І Дентіньйо каже мені: «Слухай, що вони кричать. Вони мене ображають». Я прислухаюся — і чую мавпячі крики. Питаю своїх помічників: «Ви теж це чуєте?». Кажуть, що так. Пішов до четвертого арбітра, щоб терміново зробити оголошення по стадіону. Такого бути не повинно.
 
Потім Тайсон порушив правила проти Шабанова. Я дав свисток. Артем лежав, підійшов до нього і запитав, чи потрібна допомога лікарів. Чую, що з трибун знову кричать. Тайсон вибиває м'яч і показує те, що він показав (середній палець — прим. ред.). Ну, думаю, почалося. Начебто все було під контролем.
 
Ми вчинили по циркуляру УЄФА по боротьбі з расизмом. Вважаю, що все правильно зробили. Єдине, що мені не треба було вести Тайсона на дальній край, і показувати йому там червону картку. Треба було зробити це біля технічної зони.
 
Коли я відвів команди з поля у підтрибунне приміщення, то покликав двох тренерів і капітанів. Сказав: «Ви бачите, що відбувається. Я зупиню гру, якщо це продовжиться». Був готовий прийняти таке рішення. Підійшов до Циганкова і Бущана. Кажу: «Вас поважають уболівальники, поговоріть із ними. Це неправильно, що вони роблять». Гравці поспілкувалися з фанатами — криків більше не було.
 
Всі, хто знаходився на полі, розуміли, що сталося. Потім почали говорити, що нічого не було, або про сов — це несерйозно. Гравці «Динамо» заспокоювали Тайсона. Чому вони це робили? Тому що все бачили і розуміли.
 
- Червона картка Тайсону справедлива?
- Так. Пояснив йому, що все розумію, але є правила, які я не можу обійти. Підійшов до Каштру і Срни, теж пояснив їм своє рішення. Вони мене зрозуміли. Сподіваюся, більше у нас таких ситуацій в матчах не повториться.
 
Мій близький друг дитинства колись був в одній з фірм «Динамо». Каже, що раніше такого не було.
 
- Що подумали, коли отримали призначення на матч «Шахтар» — «Динамо»?
- Що це помилка. Думав, що зараз її виправлять. А потім почали дзвонити колеги. Я навіть слухавку ні від кого не брав. Тільки батькові подзвонив і сказав дружині.
 
Цілу ніч взагалі не спав — не міг заснути. А потім ми почали готуватися до гри, дивилися ситуації, які були в попередніх матчах.
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
готов был остановить? Ну так и остановил если были аргументы на это
Elblanko
Штучно створений конфлікт.
На стадіоні звучать "обєзьяньє вікрікі". В мене питання до дентіньйо, а ти яким боком до цих викриків??? Ти себе людиною не відчуваєш??? Чи може ти сам себе до приматів приплітаєш?
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Сидорчук
Алё,любители черножопых-расскажите о расизме в Африке,особенно в ЮАР!!!!Чёрные должны быть на своих плантациях и не будет у них проблем!!!Каждому - своё!!!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил