Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 грудня 2019, 22:53
2947
2

Томас ГРІММ: «Сподіваюся на компроміс з приводу єдиного телепулу»

Президент УПЛ підкреслив, що 14 очок відриву лідера - негативне явище

| Оновлено 20 грудня 2019, 22:53
2947
2
Томас ГРІММ: «Сподіваюся на компроміс з приводу єдиного телепулу»
УПЛ
Президент Української Прем'єр-ліги Томас Грімм 20 грудня в Будинку футболу на зустрічі з журналістами розповів:
 
«6 квітня 2020 року спливає термін моєї каденції на посту Президента УПЛ. Я не буду подавати свою кандидатуру на перевибори, тобто в квітні наступного року Українська Прем'єр-ліга отримає нового президента.
 
Єдиний телепул? УПЛ знаходиться в постійному переговорному процесі з п'ятьма клубами, які відмовилися виконувати рішення загальних зборів та уклали контракти з іншим замовником. Сподіваюся, в найближчі місяці нам вдасться знайти прийнятний для всіх компроміс. Ще раз підкреслюю: централізація телевізійних і комерційних прав – фундамент, без якого клуби України не зможуть встати на шлях самоокупності.
 
В УПЛ між першим і другим місцями розрив – 14 очок, що не є позитивним сигналом. З іншого боку, не варто забувати, що в деяких європейських лігах також велика очкова різниця між лідером і рештою команд: наприклад, в Англії «Ліверпуль» випереджає «Лестер Сіті» на 10 пунктів, а «Манчестер Сіті» – на 14, хоча в минулому році в АПЛ і близько не було такого розриву, тобто, він є тимчасовим. Вірю, що і у нас це тимчасове явище.
 
2019 рік у футболі України був двояким. З одного боку, дуже порадували збірні команди – насамперед, юніорська, що стала чемпіоном світу, і національна, що вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи. З іншого боку, навесні України в єврокубках представлятиме одна команда, що, крім іншого, негативно вплинуло на наші позиції в таблиці коефіцієнтів УЄФА.
 
Мені складно говорити на тему арбітражу, оскільки це прерогатива компетентних органів. Щодо системи VAR: я переконаний – це позитив, і мене радує, що з весни два матчі туру будуть проходити під наглядом VAR, але я усвідомлюю, що це – допомога арбітру, а не його заміна, і всіх проблем це не вирішить».
 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
"В УПЛ между первым и вторым местами разрыв – 14 очков, что не является положительным сигналом."
Точно. Интриги нет. Конкуренции нет. Борьбы нет. Победитель известен заранее. Скучно. Причем то, что в Италии Ювентус который год чемпион - это как я понимаю нормально. Главное - чтобы не было слишком большого отрыва от лидера, а значит сохранялись шансы его нагнать.