Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 грудня 2019, 18:53
111791
115

Динамо: кому на вихід?

Sport.ua пропонує список футболістів, від яких потрібно позбутися «Динамо» в режимі тут і зараз

| Оновлено 20 грудня 2019, 18:53
111791
115
Динамо: кому на вихід?
ФК Динамо

Кожне «незалежне футбольне джерело», яке хоч трохи поважає себе, буквально навперебій і з підзагом «по секрету» поспішило відрапортувати про нібито існуючий «список на вихід» в «Динамо». Якщо вірити цим інсайдам, то даний список майже гумовий: в його входять від п'яти до восьми футболістів. Тобто, можна стверджувати, виходячи з наявної інформації, що в зимове трансферне вікно київський клуб чекають серйозні кадрові катаклізми.

На цей рахунок ми теж маємо деяку інформацію. Так би мовити, з джерел, що побажали залишитися неназваними, але цілком компетентних. Так ось, наші інсайди стверджують, що списку як такого в клубі на даний момент немає. Але є неприборкане бажання тренерського (та й не тільки його) керівництва почистити команду, дослівно, «від баласту, що дістався в нагороду від попереднього наставника». Це бажання цілком законне, зрозуміле і логічне. Тим більше, якщо врахувати, що попередній динамівський керманич надто вже тісно співпрацював на трансферному терені з відомим Вадимом Шаблієм. Нинішній динамівський керманич співпрацювати з цим посередником не бажає. Чому - зараз не має значення. Важливим є те, що Олексій Михайличенко дійсно хотів би «почистити» ряди команди. І в першу чергу тренер - таки да - хотів би позбутися тих деяких гравців, хто з'явився в команді за каденції Хацкевича.

Але справа в тому, що багато, а точніше - практично всі «вихованці Хацкевича» мають на руках довгограючі контракти з клубом. Стало бути, так просто спровадити їх куди б то не було не вийде. І Михайличенко це прекрасно розуміє. Розуміє Олексій Олександрович і те, що продати багатьох з цих товаришів вигідно навряд чи вийде. З тієї простої причини, що немає попиту. Власне, а звідки цей попит може взятися, з огляду на останні результати команди? Тому, як нам вдалося дізнатися, мова йде, в першу чергу, про оренди. Але, знову ж, чи захоче хто-небудь брати собі динамівський неліквід?

З іншого боку, рішення почистити «динамівські стайні» від непотрібних гравців - дуже актуальне, адже «штат» дійсно роздутий до непристойності, а, до того ж, багато хто просто не відповідають рівню команди. Разом з тим, на наш погляд, до питання про майбутню чистку динамівських лав потрібно підходити ретельно, із загальним аршином і без перегинів. Тому що навіть в «спадщині Хацкевича» знайдуться гідні гравці, яким просто потрібно дати справжній шанс.

У зв'язку з такою «п'янкою», ми теж вирішили скласти свій список футболістів, яким з тих чи інших причин потрібно оперативно линяти з «Динамо». При виборі кандидатів в цей досить непривабливий перелік ми керувалися, в першу чергу, здоровим глуздом, логікою і побаченим на власні очі.

ЗАХИСТ

Отже, почнемо з захисту (з голкіперами на даний момент все більш-менш в порядку: є Бойко і Бущан, конкуруючі за місце першого номера, є і молода поросль - Нещерет і Червінський, що претендують на статус як мінімум третього воротаря).

ФК Динамо. Карлос Самбрано

Першочергово потрібно позбутися від Карлоса Самбрано. Цей товариш присутній практично у всіх списках «посвячених». Ну, щоб його туди включити, великого розуму не треба: людині вже тридцять років, він схильний до травм і порушення спортивного режиму, за «Динамо» він практично не грав, лише гуляє по орендах. Більше питань немає. Якщо надійде хоч якась пропозиція з приводу перуанця, потрібно за неї відразу хапатися. Тому що збитий льотчик. Дуже вписується в ці лекала і Тамаш Кадар. Два роки тому угорець був непоганим: не без гріха, але різкий, чіпкий, вміє тримати позицію. Що з ним сталося за цей час - одному Творцю відомо. Обов'язково потрібно розлучатися, поки хоч якийсь попит є. Подейкували, свого часу «Зеніт» був готовий за нього заплатити близько восьми мільйонів, але зараз хоча б вирвати в три рази меншу суму. Шабанов, Бурда, Попов і поповнення з молодіжки - цього резерву повинно вистачити.

Динамо від Шурика. Тамаш Кадар

А ось щодо списування в утиль Кендзьори і Піваріча дозвольте не погодитися. Хорват до змужніння Миколенка був на своєму місці. Він уже оклигав від складної травми, і як мінімум повинен скласти конкуренцію Віталію. Та й просто іноді Миколенка потрібно поберегти, адже дуже складно в такому юному віці тягти на собі на всіх фронтах практично всю бровку. Логічно було б застосовувати ротацію, і з цієї дзвіниці хорватський оборонець був би доречним.

Ще більш доречним, на наш погляд, є Кендзьора. Поляка дуже складно дорікнути в наявності «косяків» а-ля Кадар. Як би там не було, Томаш на даний момент все одно найкращий гравець «Динамо» на цьому амплуа. Тобто, якщо міркувати виключно про його функції гравця захисту, а не нарікати на відсутність універсалізації, яка є у Караваєва. Зрештою, йому тільки 25 років - ще є місце і для змужніння, і для кроку вперед. Та й Тимчика, який належить «Динамо», але грає в «Зорі», він не гірше. До речі, було б цікаво подивитися на їх конкуренцію в команді: дивись, обидва б додали, і обидва стали в нагоді.

Далі - найцікавіше. Тому що роботи непочатий край:

ПІВЗАХИСТ

Відразу почнемо з того, що є категорична незгода з тими, хто жене в шию з команди Кадірі. На наш суб'єктивний погляд, Мохамед - найкращий на даний момент чистий опорник в київській команді. А може, і в УПЛ в цілому. Чіпкий, силовий, непоступливий, з непоганою швидкістю і пасом - чим він вам не догодив? Тільки тим, що його привів Шаблій? Даруйте, так він на порядок вище, ніж Сидорчук, Гармаш і Андрієвський. Ще й тому, що йому лише 23 роки. Грав же непогано спочатку, поки не зламався. Дайте ганцю ще хоч один шанс. Тепер що стосується згаданої вище трійці. За нашою версією, час Сидорчука, Гармаша і Андрієвського в «Динамо» вже закінчився. Вони вже не можуть дати команді ні впевненості, ні надійності, ні швидкості. Та й контракти у перших двох непідйомні (як для «Динамо»). Відпустіть їх на всі чотири сторони. Буде краще і для мікроклімату. Кадірі, Шепелев, Буяльський (плюс молодь з дубля) - цього достатньо, щоб закрити дірки в центрі поля.

Слідом за українським тріо потрібно вказати на двері і Сідклею. Він начебто непоганий гравець, але на позиції лівого захисника півзахисника у «Динамо» є і трохи кращі. Тому відпускайте, поки він ще комусь потрібен.

ФК Динамо. Сідклей

Далі, не боячись звинувачення в єресі і некомпетентності, запропонуємо на вихід двом ключовим виконавцям нинішньої «біло-синьої» команди - Циганкову і Вербичу. Для їхнього же блага. Та й для блага команди і клубу. Ці двоє, якщо не брати до уваги Миколенка, найбільш котировані гравці «Динамо».

ФК Динамо. Беньямін Вербич і Віктор Циганков

І, напевно, вони найбільш страждають через відсутність результатів команди, і через невміння тренерського штабу їх навчити чомусь новому. Цих хлопців потрібно відпустити. Їм потрібно прогресувати далі. На жаль, але у нинішнього свого тренера і в своїй нинішній команді вони цього зробити не зможуть. А так клуб може отримати хороші гроші. Та й у Караваєва з де Пеною, Шапаренком та Цітаішвілі нарешті можуть вирости крила. А ще ж є в перспективі і Булеца з Леднєвим і Алібековим.

Відпускати треба і Дуелунда. Може, данець і хороший футболіст, але ми цього вже не дізнаємося: занадто часто він піддається травмам, занадто довго акліматизується.

Окрема тема: Жерсон Родрігеш. У зв'язку з цим дуже складно правильно поставити кому в словосполученні «продати не можна залишити». Футболіст він кваліфікований, але вимагає нормального підходу, контакту. А цього немає. Але є проблеми з режимом. Хоча це може бути не причиною чогось, а наслідком. Може, він і зміг би принести команді справжню користь, але при Михайличенку цього не зробить. Так що краще відпустити, якщо знайдуться бажаючі.

АТАКА

 Тут все гранично просто. Єдиний кандидат на вихід – Фран Соль. На жаль, але іспанець - це не той нападник, який був потрібен команді. Ні техніки, ні швидкості, ні міці. Він колись був гарним у штрафному майданчику, але ми цього зараз не бачимо. По любому потрібно позбавлятися. Адже, окрім Бесєдіна, є ще і Супряга з Русиним. Вони не гірше, ніж Соль. Біда тільки, що навряд чи комусь Фран зараз потрібен.

ФК Динамо. Фран Соль

Безумовно, в згаданому нами списку «непотрібних» виявилося занадто багато персон. Занадто багато для того, щоб звільнитися від них в один «клік». Цілком можливо, що деякі з нашого списку на чийсь погляд гідні того, щоб залишитися. І, навпаки, когось ми не згадали. Так, це дискусійний момент. Але, разом з тим, треба розуміти, що час збирати каміння в «Динамо» вже закінчився. Тепер потрібно багато цих «каменів» відправити геть. Щоб нарешті по-справжньому перезавантажити команду.

Чи, все ж, «Динамо» і перезавантаження - речі несумісні?   

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(276)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 115
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Crassus1
Кадар на выход однозначно
Ukraine_Kiev_Fan
Пока я не знаю, что будет с Динамо, но Циганкова нужно отпускать сейчас в Европу, пока еще молодой и есть стремление к развитию. Я полностью на стороне Вити, ведь с качественными партнерами по команде он способен существенно прибавить, а в Динамо он пока вызывает только разочарование. Да для Цитаишвили это будет хорошим шансом. Миколенко не пропадет он и так у всех на виду и радарах, а на остальных насрать, слишком много испорченого настроения
Oles Khorungiy
И не включить в этот список Беседина? У вас все в порядке???
Maik Angelo
никакущего БОЙКО, провальных Кадара, Кендзеру нах.., Сидорчука, Гармаша, Родригеса, нулевого и НЕ забивного напа Беседина, техники ноль, обвести толком не может., с ударами тоже большие проблемы. НА ВЫХОД!!!! На месте суркиса....ЛУНИНА взял бы в аренду, основым вратарем.
Цыганкова я бы выставил на трансфер может в Францию либо Бельгию продать...може в Европе заиграет.
В Лиге Европе ничего не показал Цыганков, лидером не был..да ЧУ посредственную игру показывает... доказано играми с Олимпиком 1-1, Карпаты, поражениями с Зарей, Шахтером, Десной, Лугано, Мальме, Брюгге и так далее... Есть на его место толковый полузащитник Цитаишвили. Вот нападающего забивного надо купить Динамо обязательно, и опорника хорошего.
VVV
Маразм - це найпристойніше слово,яке можна використати про цю статтю.На воротарській позиції все спокійно?серйозно? Що один привозний,що другий - обох гнати і нормального стабільного воротаря брати.Супряга і Русин сильніше Соля?ви серйозно? Соль за один сезон в голандському середняку забив більше ніж супряга і русин за свою кар‘єру разом взяті.Та й по грі видно,що виконавець хороший - потрібна нормальна підтримка з глибини,і все.Вербіч і Циганков на вихід?якщо не помиляюсь,Динамо це команда,яка позиціонує себе грандом і хоче боротись за чемпіонство.А ви про пропонуєте продати двох людей,які тягнуть за собою цей теперішній зброд?тоді що,за топ-6 боротись? Я завжди за те,щоб люди висловлювали свою думку особисту-нема питань.Але якщо вже пишеш,потрібна нормальна аргументація,а не фрази типу «супряга и русин не хуже соля»
johndow11
если на выход не включен Беседин, статью можно не читать
Vladislav Pohily
Не верю в этот тренерский штаб, по-этому думаю без разницы кого из игроков продадут\купят. Рано или поздно Суркис поймет, что система с динамовскими сердцами не работает и мы наконец получим тренера, который уже как-то себя проявил на прошлом месте работы. Вот под этого тренера потом и надо набирать игроков. А сейчас это выглядит смешно и нелепо. Спорт.дир. Михайличенко понабрал кучу игроков, что бы потом на должности тренера их всех забраковать. Разве это серьезный подход к работе?
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Robert Monroe
Аргументы уровня "он когда-то был хорош, но сейчас мы этого не видим" - это сильно) Хотя список в целом более-менее адекватный, в первую очередь на выход Кадар, Сидорчук и Гармаш.
GR-65
Самое слабое звено єто суркисы. Их надо в первую очередь стдать в Северную корею нахер.
Rabotnichki
Какая полузащита, такая и команда. Считаю на выход: полузащита: Сидорчук - игрок не уровня команды, в защиту возвращается трусцой, при этом игрок с его зоны забевал голы; Гармаш ничего хорошего уже не даст команде, защита: Самбрано, Кадар. Нападение: Родригес - он не нападающий, вообще не знает что там делать. Ну и главный выход это тренер, потому что нормального тренера эта игра никогда бы не устроила, а у Михайличенко как и у всех предыдущих физруков главное биться и бороться, и пофиг на то что команда за игру может нанести всего 1-2 удара в сторону ворот.Что этот недотреннр может научить молодых игроков. Суркиса если он не поменяет Миху осенью снова по е*Лу стукнут грабли. Но он в принципе привык быть тер*илой поэтому ему не привыкать. Но самое главное больше чем двух нормальных игроков купить вряд ли удасться, поэтому валедольные игры нас ждут и дальше.
Kevko
1. Ключевой вопрос не в том, кому на выход. Ключевой вопрос - очень низкое качество управления клубом.
2. "Кому на выход"? Очевидные позиции: Кадар, Сапрано, Гармаш, Сидклей, Сидорчук, Андриевский. Позиции под вопросом: Шапаренко, Соль, Родригеш, Бойко, Даулунд. Они "под вопросом" по двум причинам: есть какие то надежды на улучшение и нельзя остаться без достаточного состава.
3. Не стоит пока серьезно расчитывать на потенциал Русина, Супряги, Булецы, Леднева. Супряга и Булеца пока ничем не зарекомендовали себя в Днепре. У Русина и Леднева - в Заре все выглядит лучше. Но это именно в Заре
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Роман Лега
А тим часом Бєсєдін провалив допінг тест після матчу з Мальме. Дані з ua - football
George Abuladze
Давайте, давайте! Очень хочется чтоб выгнали всех легионеров, и выпустили только своих воспитанников, 12-е место в ЧУ обеспечено
Viacheslav
По Циганкову. Не уйдет он сейчас. Хочет кубок с "Динамо" выиграть. Да и после Евро его цена вырастет. А если суркис включит "режим Ярмоленко", то сидеть Циганкову в "Динамо" до 30 лет.)))
AK_228
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kvlad200760
Аби коментувати які зміни в складі Динамо проводити треба знати вектор розвитку клубу.Але на мій особистий погляд потрібно позбавлятися таких гравців як Гармаш,Сидорчук,Беседін,Бойко,Шабанов-це що стосується вітчизняних гравців.Крім того треба позбутися таких легіонерів як Кадар,Кендзьора,Піваріч,Сомбрано і якщо не знайдуть спільної мови то і Родрігеша. Соля я би залишив як і Дуелунда.Бо Соль однозначно вищій класом за Беседіна а Дуелунду треба дати шанс показати себе після відновлення,все таки він молодий гравець.Чим раніше клуб проведе подібну реконструкцію,тим скорше він буде мати шанс на свое відродження!!!
Maxk19
Эпиграф
Для того кто не знает куда плывет , нет попутного ветра!
Игроки - это последнее что нужно чистить. Этим заниматься нужно, если есть нормальный тренер со свое игрой и который будет подбирать нужных себе игроков. А пока конспектолог у руля чисть сколько угодно, все равно состав каждый год будет засоряться.
В первую очередь конечно нужно шлимазого почистить, а за ним все свору приспособленцев на руководящих должностях. Далее найти толкового молодого европейского тренера средней руки и тогда только собирать/чистит состав.