Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 грудня 2019, 19:57
2870
0

Олександр СОПКО: «Гравцям Шахтаря складно знаходити мотивацію і рости»

Спеціаліст підбив підсумки першої частини сезону для донецького клубу

| Оновлено 19 грудня 2019, 19:57
2870
0
Олександр СОПКО: «Гравцям Шахтаря складно знаходити мотивацію і рости»
ТК Футбол. Олександр Сопко
Колишній захисник київського «Динамо» і донецького «Шахтаря» Олександр Сопко підбив підсумки першої частини сезону для «Шахтаря».
 
«Я не очікував, що до кінця осінньої частини чемпіонату буде такий солідний відрив «Шахтаря» від «Динамо». Перед початком сезону говорили, що чемпіон вже не той, мовляв, «гірники» тримаються на двох-трьох футболістах. Але, на подив, «оранжево-чорні» виглядали набагато впевненіше і якісніше за свого головного конкурента.
 
З одного боку, для «Шахтаря» це добре, адже на «гірників» не тисне результат, команда має можливість спокійно готуватися до весняної частини сезону і потихеньку проводити зміну поколінь, вводити до складу молодих перспективних футболістів, награвати зв'язки, тобто, працювати на перспективу.
 
Але в той же час, граючи в такому режимі, без особливої ​​напруги, самим футболістам складно знаходити мотивацію і рости. А «Шахтар» якраз потребує розвитку нових тактичних схем і ведення гри, оскільки єврокубкові матчі показали, що «гірники» починають відставати в тих якостях, на яких будується сучасний футбол. Це потужний і чіткий пресинг на чужій половині поля. Гра повинна бути побудована не на настрої лідерів, а на командних діях, де багато чорнової роботи. У цих компонентах «Шахтар» поступається не тільки топовим європейським клубам, але і «Аталанті». Можна згадати і німецький «Айнтрахт» в минулому сезоні. У плані атлетизму, єдиноборств, більш агресивної гри при високому пресингу «Шахтарю» є куди розвиватися. Частину таких дій ми побачили в гостьовому поєдинку з «Манчестер Сіті». Там, до речі, донеччани грали без своїх лідерів...
 
У поточному чемпіонаті доля золотих медалей, думаю, вирішена, тому у «Шахтаря» з'являються нові завдання, нові горизонти, до яких потрібно прагнути. І дуже важливо не упустити наступні півроку в плані розвитку.
 
На початку сезону Луїш Каштру часом піддавався критиці, але наставник потихеньку працював, і плоди його роботи вже видно. Він вже підійшов до оптимального поєднання в захисті, хоча тренер давав шанс усім. За бажанням можна у будь-якого наставника знайти негативні моменти, але те, що Каштру вже не провалив сезон, це однозначно», — зазначив Сопко.
 
Після 18-ти зіграних турів «Шахтар» посідає перше місце в чемпіонаті України з футболу, маючи в активі 50 очок за різниці забитих і пропущених м'ячів 50-9.
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.