Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 19 грудня 2019, 18:36
9977
0

Ансі-2019. Перші мас-старти сезону, «каша» на трасі і відсутність Олсбю

Денис Шаховець анонсує третій етап Кубка світу сезону-2019/20

| Оновлено 19 грудня 2019, 18:36
9977
0
Ансі-2019. Перші мас-старти сезону, «каша» на трасі і відсутність Олсбю
WCBiathlon. Марте Олсбю Ройселанд
З 19 по 22 грудня французький Ансі - Ле Гран Борнан прийме третій етап Кубка світу сезону-2019/20. Довгий час цей етап перебував під загрозою зриву, ходили чутки, що через теплу погоду і відсутність снігу гонки будуть перенесені в австрійський Хохфільцен, де відбувся другий етап. Якби таку ідею втілили в життя, то це не було б новизною.
 
У сезоні 2015/16 Рупольдинг прийняв відразу два етапи, бо через теплу погоду і відсутність снігу організаторам довелося відмовитися від проведення етапу в Оберхофі. Загалом, все як в Ансі, але у Франції організатори запевнили IBU, що у них достатньо заготовленого снігу.
 
 
Без Семенова і Меркушиної
 
І жіноча, і чоловіча українські команди вирушили в Ансі тим же складом, який виступав в Хохфільцені. Хоча дуже схоже, що незначна ротація могла статися. За словами старшого тренера чоловічої збірної Юрая Санітри, Сергій Семенов сам відмовився їхати на Кубок світу. Колишній лідер команди зараз виступає на Кубку IBU і з кожною гонкою прогресує. Зовсім нещодавно він виграв для України перше в сезоні золото, ставши кращим в короткій індивідуальній гонці на етапі в австрійському Обертілліаху.
 
Також порадувала в другій лізі українських вболівальників Анастасія Меркушина. На відміну від Семенова, навіть при чистій стрільбі вона в завоювала в оновленій індивідуалці срібну медаль, але для неї ця нагорода стала вже другою в сезоні. Раніше в Ріднау Меркушина фінішувала другою в суперспринті. Загалом, на Кубку IBU є кому підсилити склад основної команди. Ось тільки конкуренція на Кубку світу значно вище, і навіть за топ-15 Семенову і Меркушиній буде складно зачепитися навіть в їхній коронній дисципліні.
 
 
Сергій Семенов (по центру)
 
Склад жіночої збірної: Юлія Джима, Віта Семеренко, Дар'я Блашко, Валя Семеренко, Олена Підгрушна.
 
Склад чоловічої збірної: Дмитро Підручний, Артем Прима, Артем Тищенко, Руслан Ткаленко, Антон Дудченко
 
Як бачимо, все без змін. Наші команди заявлені без запасних, тому всі отримають шанс виступити в спринті, а ось шанс пробігти персьют і мас-старт потрібно буде заслужити успішним виступом. Головною проблемою етапу в Ансі буде занадто тепла погода. В таких умовах траса буде дуже швидко перетворюватися на «кашу», в якій біатлоністи з пізніми стартовими номерами в спринті будуть просідати і дуже багато програють тим, хто стартував в перших групах. Всіх заявити в перші стартові групи тренери не зможуть. Доведеться на когось робити ставку, жертвуючи при цьому іншими.
 
Решта світу
 
До чемпіонату світу ще майже два місяці, тому мало хто з топових біатлоністів пропускає грудневі етапи. Однак, виключення є. Норвежка Марте Олсбю Ройселанд, яка в даний момент займає четверте місце в загальному заліку Кубка світу, в Ансі не поїхала і повернеться до перегонів уже в наступному році. Вона буде зустрічати новий рік вдома.
 
 
Марте Олсбю Ройселанд
 
Решта зірок світового біатлону готуються стартувати у Франції. Багато біатлоністів будуть пропускати січневі етапи Кубка світу, тому вони постараються здобути максимум очок в найближчих гонках, щоб забезпечити собі місце як мінімум в топ-15 тоталу і виступити в мас-старті чемпіонату світу. До речі, перший мас-старт сезону пройде вже в Ансі.
 
Програма етапу
 
19.12.2019 - 15:15 - Спринт, чоловіки
20.12.2019 - 15:15 - Спринт, жінки
21.12.2019 - 14:00 - Гонка переслідування, чоловіки
21.12.2019 - 16:00 - Гонка переслідування, жінки
22.12.2019 - 13:10 - Мас-старт, чоловіки
22.12.2019 - 15:15 - Мас-старт, жінки
 
Тільки одна дисципліна піде в загальний залік Кубка націй - спринт. Це означає, що з точки зору боротьби за квоти майбутній етап далеко не найважливіший. Проте, щоб спринтерська гонка не стала для наших біатлоністів останньою, їм потрібно кваліфікуватися в персьют шляхом потрапляння у топ-60 за підсумками першої дисципліни.
 
У мас-стартах в неділю виступлять 25 перших місць в загальному заліку Кубка світу і п'ять найкращих біатлоністів за підсумками спринту і персьюту в Ансі серед тих, хто не входить до топ-25 тотала. У чоловіків реальні шанси на мас-старт має капітан збірної України Дмитро Підручний, який в даний момент займає 18-й рядок. У жіночому мас-старті, якщо не станеться форс-мажору, Україну представить Валя Семеренко, вона розташувалася на 17-му рядку загального заліку.
 
Олена Підгрушна, Юлія Джима і Віта Семеренко в рейтингу Кубка світу зовсім поруч: 30-32 місця. Щоб піднятися у топ-25, їм потрібно набрати в перших двох гонках більше очок, ніж їх основні конкурентки. Зробити це буде складно, але цілком реально.
 
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.