Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 18 грудня 2019, 19:43
31545
1

Десять найдорожчих футболістів світу, контракти яких завершуються

Sport.ua представляє міні-рейтинг з гравців, які незабаром можуть стати вільними агентами

| Оновлено 18 грудня 2019, 19:43
31545
1
Десять найдорожчих футболістів світу, контракти яких завершуються

Сучасний трансферний футбольний ринок - явище зовсім непередбачуване і часом абсолютно шокуюче. Тій кількості грошей, які нині водяться в спорті № 1, позаздрили б економіки багатьох країн світу, але футбол транснаціональний, а тому тут свої закони і порядки. Одним з них є ринок так званих вільних агентів - футболістів, які не пов'язані контрактними зобов'язаннями з одним із клубів. Втім, як відомо будь-якому вболівальнику, який мало-мальськи захоплюється футболом, ще за півроку до закінчення свого трудового договору з нинішнім клубом, гравець має право абсолютно легально вести переговори про контракт з клубом майбутнім.

Подібному комплектуванню складу приділяють увагу багато клубів світу, які не бажають викидати шалені гроші і прагнуть отримувати максимальну вигоду при мінімумі витрат. Стало бути, вже зараз для таких клубів настає час активної роботи, адже на ринку починають з'являтися ласі варіанти серед топ-футболістів, у яких через шість місяців закінчиться контракт. Про десятьох найбільш дорогих з числа таких і поговоримо сьогодні...

10. Маріо ГЕТЦЕ - 22 млн євро

Вік: 27 років
Громадянство: Німеччина
Нинішній клуб: «Боруссія» Дортмунд

«Золотий хлопчик» німецького футболу Маріо Гетце в нинішньому сезоні опинився в непростій ситуації - хавбек не так часто, як би йому хотілося, з'являється на полі в складі «Боруссії» Дортмунд, через що серйозно роздумує над тим, щоб покинути клуб цього літа. З чуток, на Гетце не дуже-то й розраховує нинішній головний тренер «чорно-жовтих» Люсьєн Фавр, у зв'язку з чим сам Маріо не бачить сенсу залишатися в Дортмунді.

Якщо вірити останнім нібито інсайдам зі стану «Боруссії», Гетце дав зрозуміти клубному керівництву, що новий контракт підпише тільки в разі відходу Фавра з посади тренера команди. При цьому, керівництво «чорно-жовтих» дуже хоче, щоб Гетце залишився, а сам 27-річний футболіст навіть готовий піти на поступки за умовами особистого контракту і погодитися на зниження зарплати (за чутками, вона становить близько 10 мільйонів євро на рік).

9. Дріс МЕРТЕНС - 25 млн євро

Вік: 32 роки
Громадянство: Бельгія
Нинішній клуб: «Наполі»

Твіттер Наполі

Багаторічний лідер атак «Наполі» Дріс Мертенс наступного літа, ймовірно, покине Неаполь. За останніми даними, бельгієць і його агенти ведуть активні консультації щодо переходу в «Інтер». Деякі видання навіть повідомили, що Мертенс уже погодив попередній контракт з «нерадзуррі», який може бути підписаний вже в січні, щоб остаточно зафіксувати наміри сторін. Якщо угода відбудеться, то в «Інтері» Мертенс буде отримувати по 6 мільйонів євро на рік, а після завершення терміну дії договору Дріс отримає можливість продовжити кар'єру в Китаї в складі «Цзянсу Сунін», у якого один власник з міланським грандом.

За «Наполі», нагадаємо, Мертенс грає з літа 2013 року і з тих пір провів 300 матчів, відзначившись 117 голами і 69 асистами. А ось великою кількістю трофеїв Дрісу в Неаполі похвалитися не вийде - за останні шість років він виграв лише по одному Кубку та Суперкубку Італії...

8. Неманья МАТИЧ - 25 млн євро

Вік: 31 рік
Громадянство: Сербія
Нинішній клуб: «Манчестер Юнайтед»

У поточному сезоні Неманья Матич втратив довіру головного тренера «Манчестер Юнайтед» Оле-Гуннара Сульшера, внаслідок чого практично не з'являється на полі і його перспективи залишитися в стані «червоних дияволів» виглядають вкрай туманними. Втім, не сильно-то хоче продовжувати грати в Манчестері й сам сербський півзахисник, який вже активно підшукує для себе нові варіанти.

Схоже, що «Манчестер Юнайтед» Матич покине або вільним агентом наступного літа, або вже в січні за досить символічну суму. Раніше подейкували про бажання серба відправитися в Італію, але після того, як Жозе Моуріньо очолив «Тоттенхем», з'явилися чутки про ймовірний перехід Неманьї в стан «шпор», адже з португальцем у Матича виходить непогано знаходити спільну мову.

7. Ерік БАЙЇ - 25 млн євро

Вік: 25 років
Громадянство: Кот-д'Івуар
Нинішній клуб: «Манчестер Юнайтед»

В африканського центрального захисника «Манчестер Юнайтед» вклав чимало грошей. Його покупка обійшлася англійцям в 38 мільйонів євро, а щотижня клуб платить футболістові по 80 тисяч фунтів зарплати, чекаючи від Байї відповідної віддачі. Однак поки добитися цього не вдається - з серпня Ерік відчуває проблеми з коліном, через які в поточному сезоні на поле ще не з'являвся.

У той же час боси «Манчестер Юнайтед», найімовірніше, не дозволять Байї покинути клуб вільним агентом. У «червоних дияволів» є можливість активувати пункт про продовження контракту захисника на один рік, завдяки чому Ерік буде зв'язаний зобов'язаннями з «Юнайтед» до літа 2021-го. Поки ж в пресі періодично спливають чутки про те, що Байї цікавиться то «Ювентус», то «Мілан»...

6. Тома МЕНЬЄ - 30 млн євро

Вік: 28 років
Громадянство: Бельгія
Нинішній клуб: «Парі Сен-Жермен»

Влітку 2016 року ПСЖ віддав «Брюгге» всього 6 мільйонів євро за бельгійського правого захисника Тома Меньє, і ця інвестиція виявилася вдалою. За три сезони бек став важливою персоною в першій команді парижан, але зараз гостро стоїть питання про те, чи залишиться він в Парижі на наступні сезони.

Контракт Меньє закінчується 30 червня і поки переговори між футболістом і клубом не принесли успіху. Повідомлялося, що ПСЖ готовий підписати з бельгійцем нову угоду на 2,5 роки, але сторони не досягли прогресу в обговоренні деталей угоди. На тлі цього активізувалися італійські клуби - зокрема, головними претендентами на право безкоштовно підписати Меньє влітку наступного року в пресі називаються «Ювентус» та «Інтер».

5. Райан ФРЕЙЗЕР - 30 млн євро

Вік: 25 років
Громадянство: Шотландія
Нинішній клуб: «Борнмут»

Вінгер «Борнмута» є одним з головних спортивних та економічних активів «вишень». Від його дій часто всерйоз залежить небезпека, яку вдається створювати атаці «Борнмута» біля воріт суперників. Однак вже влітку 2020-го Фрейзер може отримати можливість покинути «Віталіти Стедіум» абсолютно безкоштовно. Серед претендентів на Райана називається «Ліверпуль», який цікавився можливістю підписання футболіста ще в кінцівці минулого сезону.

Втім, боси «Борнмута» розраховують домовитися з Фрейзером про нову угоду. За інформацією авторитетного Sky Sports, «вишні» планують незабаром узгодити умови та підписати контракт, який утримає шотландця в їх рядах ще як мінімум на чотири сезони. Питання тільки в тому - чи побажає Райан залишатися в «Борнмуті», якщо перед ним замайорить перспектива пограти в якомусь по-справжньому великому клубі?..

4. ВІЛЛІАН - 35 млн євро

Вік: 31 рік
Громадянство: Бразилія
Нинішній клуб: «Челсі»

Твіттер Челсі

Екс-вінгер «Шахтаря» проводить ось уже сьомий свій сезон за «Челсі» і при всіх наставниках примудряється зберігати статус одного з важливих футболістів основного складу. Здавалося б, що з приходом Френка Лемпарда ситуація може змінитися, але останні матчі «Челсі» показують, що роль Вілліана в команді, як і раніше, залишається досить значною.

Логічно, що до гравця такого серйозного рівня є інтерес від безлічі інших клубів. Зокрема, в пресі активно пліткують про «Барселону», проте висока ймовірність і того, що Вілліан залишиться на «Стемфорд Брідж». Хоча ситуація навколо підписання нового контракту з бразильцем нині виглядає досить заплутаною. Нещодавно сам гравець заявив в інтерв'ю, що «Челсі» не виходив на нього з пропозицією про продовження трудового договору, проте боси клубу здивувалися таким словам, зазначивши, в свою чергу, що кілька тижнів тому надали Вілліану і його агенту проект нової угоди на розгляд. Не виключено, що бразилець просто грає на бажанні Лемпарда зберегти його в рядах команди, завдяки чому може добитися поліпшення умов за особистою угодою.

3. Тобі АЛДЕРВЕЙРЕЛД - 40 млн євро

Вік: 30 років
Громадянство: Бельгія
Нинішній клуб: «Тоттенхем»

За «шпор» Алдервейрелд виступає з літа 2015 року, будучи ключовим захисником команди і одним з найкращих на своїй позиції у всій англійській Прем'єр-лізі. Однак ще на початку нинішнього сезону в ЗМІ почали тиражуватися чутки про небажання Тобі продовжувати контракт з «Тоттенхемом», що пов'язувалося нібито з перебуванням на тренерському містку лондонської команди Маурісіо Почеттіно. Нібито бельгієць був одним з тих лідерів команди, які виявляли невдоволення методами роботи аргентинського наставника і не бачив при ньому подальшої перспективи для себе в стані «шпор».

Однак після відставки Почеттіно і приходу на його місце Жозе Моуріньо інтонація газетних та інтернет заголовків змінилася. Тепер преса повідомляє, що Алдервейрелд всерйоз роздумує над можливістю пролонгації співпраці зі «шпорами», усвідомлюючи, що прихід Моуріньо - це знак прояву амбіцій з боку клубного керівництва, які можуть привести «Тоттенхем» до настільки довгоочікуваних для футболістів та вболівальників команди трофеїв.

2. Едінсон КАВАНІ - 40 млн євро

Вік: 32 роки
Громадянство: Уругвай
Нинішній клуб: «Парі Сен-Жермен»

Практично ні в кого зараз немає сумнівів, що після семи років в Парижі Едінсон Кавані в липні наступного року покине клуб. Поки «Ель Матадор» взагалі не фокусує увагу на термінах контракту і вважає за краще дочекатися закінчення сезону, хоча вже зараз розуміє, що місця в «Парі Сен-Жермен» для нього в майбутньому не знайдеться.

Втім, навіть у свої 32 роки у Кавані, очевидно, не буде проблем з пропозиціями. За повідомленнями преси, активний інтерес до підписання форварда вже проявляють «Атлетико», а також два клуби з заокеанської МЛС - «Лос-Анджелес Гелаксі» й «Інтер Майамі». В Америку Едінсон ще встигне поїхати, а тому не варто виключати, що ще як мінімум сезон або два уругваєць проведе на Старому континенті, а вже потім перебереться за океан.

1. Крістіан ЕРІКСЕН - 100 млн євро

Вік: 27 років
Громадянство: Данія
Нинішній клуб: «Тоттенхем»

Твіттер Тоттенхема

Влітку наступного року виповниться сім років з того часу, як Крістіан Еріксен переїхав в «Тоттенхем» з «Аякса». За його перехід «шпори» заплатили клубу з Амстердама 13,5 мільйонів євро, а нині контракт гравця оцінюється в 100 мільйонів. Втім, навряд чи Еріксен продовжить тішити шанувальників «Тоттенхема» яскравою грою і в наступному сезоні. Раніше «шпори» відхиляли вигідні пропозиції по хавбеку від «Манчестер Юнайтед», «Реала» та «Баварії», але зараз не виключається, що через півроку не отримають за відхід Крістіана абсолютно нічого.

Навіть прихід Жозе Моуріньо в «Тоттенхем», як повідомляє преса, не змусив Еріксена змінити свою позицію. Він, як і раніше, наполягає на відході і відкидає будь-які пропозиції босів «шпор» про пролонгацію співпраці. У зв'язку з цим вже з'явилися чутки про те, що «Тоттенхем» може продати або обміняти Еріксена в січневе трансферне вікно, але якщо цього не станеться, то вже через місяць хавбек отримає право вести переговори і підписувати попередній контракт з будь-яким зацікавленим в його послугах клубом.

Олексій СЛИВЧЕНКО

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил