Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 05 липня 2021, 00:00
2810
0

Київ-Баскет – Кьорменд. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА

Кияни закривають єврокубковий рік

| Оновлено 05 липня 2021, 00:00
2810
0
Київ-Баскет – Кьорменд. Прогноз та анонс на матч Кубка ФІБА
ФБУ

Поєдинок «Київ-Баскет» - «Кьорменд» відбудеться у середу, 18 грудня, в Києві. Початок гри у Палаці Спорту «Венето» (колишній спорткомплекс «Меридіан») о 19.00.

Трансляцію матчу можна подивитися на Sport.ua.

Поєдинком проти срібного призера минулого чемпіонату Угорщини «Київ-Баскет» завершує єврокубкові баталії в нинішньому календарному році. В суперниках у нашого віце-чемпіона буде угорський «Кьорменд», який за минулий тиждень встиг розгромно програти в єврокубку і здобути впевнену перемогу над лідером внутрішньої першості.

Здобувши срібні медалі чемпіонату Угорщини в сезоні 2018/19, «Крьоменд» отримав пряму перепустку в груповий турнір Кубка ФІБА нинішнього сезону і за результатами жеребкування потрапив до квартету Н разом з польською «Легією», фінським клубом «Катайа» і данським «Баккен Беарс». У цій компанії угорський клуб зумів завоювати чотири перемоги і зазнав двох поразок, що дозволило йому фінішувати на другому місці в групі.

Наведемо все результати «Кьорменда» в першому раунді Кубка ФІБА:

23 жовтня. «Баккен Беарс» (Данія) - «Кьорменд» - 81:87

30 жовтня. «Кьорменд» - «Легія» (Польща) - 74:60

5 листопада. «Кьорменд» - «Катайа» (Фінляндія) - 81:75

13 листопада. «Кьорменд» - «Баккен Беарс» (Данія) - 80:86

20 листопада. «Легія» (Польща) - «Кьорменд» - 68:78

27 листопада. «Катайа» (Фінляндія) - «Кьорменд» - 95:91

Другий груповий етап угорці почали невдало. Початок домашнього матчу проти «Вентспілса» залишився за господарями, доказом чого стала дев´ятиочкова перевага за підсумками першої чверті. Однак в подальшому гості взяли нитки гри в свої руки, почали скорочувати різницю в рахунку, а після й вийшли вперед. До початку заключної десятихвилинки «Кьорменд» ще тримався в грі, але в четвертій чверті повністю посипався і програв її з двократною різницею - 15:30. Фінальна сирена зафіксувала розгромну поразку господарів - 76:96.

У внутрішній першості «Кьорменд» ділить друге місце з «Атомерому», маючи баланс перемог і поразок 8-3, при цьому поступаючись клубу «Фалько» з Сомбателі, який знаходиться на вершині турнірної таблиці з показником у вісім перемог і однією поразкою. Варто зауважити, що єдиної поразки лідеру чемпіонату завдав саме «Керменд» перед своїм візитом до Києва, впевнено обігравши «Фалько» на своєму майданчику - 83:70.

У ростері «Кьорменда» нараховується сім легіонерів. І якщо молоді словенець Матей Балог і серб Стефан Філіповіч в сезоні з'являються лише епізодично, то четверо легіонерів із-за океану і косовар Еріон Кастраті визначають гру команди. У задній лінії основними гравцями є американець Франк Тернер (14,5 очок + 6,8 передач в національній першості і 14,9 очок + 6,7 передач в Кубку ФІБА) і вже згаданий Еріон Кастраті (8,4 очок в національній першості і 7,7 набраних балів у матчах єврокубка). На позиціях другого та третього номерів може зіграти американець Джастін Едвардс (10,7 очок + 5,2 підбирання в чемпіонаті Угорщини і 16,7 очок + 4,4 підбирання в Кубку ФІБА). У фронткорті угорського клубу виділяються американці Джордан Варнадо (14,5 очок + 4,8 підбирання у внутрішній першості і 17,5 очок + 5,5 підбирання в єврокубку) і Тревіс Тейлор (14,4 набраних балів + 10,3 підбирання в чемпіонаті Угорщини і 11,3 очок + 10,3 підбирання в Кубку ФІБА). Угорські гравці в команді знаходяться на другорядних ролях.

У складі «Київ-Баскета» в цій зустрічі може дебютувати канадський захисник Шакіл Кіт, який прибув до Києва на трай-аут. Незважаючи на те, що, за словами Айнарса Багатскіса канадець ще не готовий до гри, його поява на майданчику цілком може бути викликана ходом зустрічі.

Перемога в матчі з «Кьормендом» дозволить столичним баскетболістам піти на зимову перерву, закріпившись у верхній частині турнірної таблиці своєї групи і з дуже непоганими шансами на вихід до чвертьфіналу Кубка ФІБА. З огляду на непередбачуваність результатів обох команд, складно назвати фаворита даного поєдинку, але домашні трибуни, ширша ротація гравців і достатній час на підготовку до поєдинку роблять «Київ-Баскет» більш явним претендентом на перемогу в матчі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Київ-Баскета».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 10
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.