Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
2997
1

Валерій ЛЄСНІКОВ: «Ротація в команді буде після нового року»

Наставник жіночої збірної України готовий дати шанс біатлоністкам другої команди

Валерій ЛЄСНІКОВ: «Ротація в команді буде після нового року»
Український біатлон. Валерій Лєсніков
Старший тренер жіночої збірної України Валерій Лєсніков підвів підсумки другого етапу Кубка світу в австрійському Хохфільцені.
 
– Валерій Сергійович, ваші підсумки за трьома змагальними днями? Чи задоволені ви станом дівчат?
– Цей етап показав, що дівчата виконали гарну літню роботу і вже виходять на хороші кондиції. Вони вже можуть змагатися на топ рівні, а цей етап ми оцінюємо як задовільний, тому що є хороші передумови. Ось у Олени Підгрушної, наприклад, бачимо обнадійливий хід. Вона може працювати без провалів і тримати швидкість. Сподіваюся, ще збалансуємо це зі стрільбою, і все буде виходити.
 
– Зараз результати Підгрушної - це наслідок її перебування в горах чи це просто хороша функціональна готовність?
– Вся літня підготовка була налаштована на те, щоб уникнути того, що було останні три роки у неї. Тоді її сезон міг закінчитися мало не в січні місяці. Ми намагалися не форсувати роботу, щоб утримати її форму до Чемпіонату світу. Олена також морально підготувалася, у неї є амбіції знову повернутися на хороший рівень. Вона сама вже переконується, що може набрати хороші кондиції і зараз створює конкуренцію топовим спортсменкам.
 
– Що вчора з Валею сталося на фініші?
– У неї було дуже велике бажання, вона захопилася боротьбою, взяла хороший темп і трошки м'язи не витримали, як то кажуть, гори зробили своє. Вона ще не настільки готова функціонально в цьому плані, щоб так рвати на останньому відрізку.
 
– Є інформація про те, хто з дівчат і які етапи може пропускати?
– Будемо ще дивитися по ходу. Зараз у нас переїзд, а потім у Франції буде складна траса, адже прогноз погоди там несприятливий. Як це буде виглядати - подивимося на місці.
 
– Етап в Ансі відбудеться?
– Так, це підтвердили. Вчора просто така чутка пройшла, але офіційного нічого не було. Сьогодні ось отримали підтвердження, що все відбудеться.
 
– На Кубку IBU дівчата непогані результати показують. Ротація можлива тільки вже в новому році?
– Ми домовлялися про це, що не будемо смикати Настю Меркушину. Оля Абрамова добре виступила, Надя Бєлкіна показала непоганий результат. Тобто, в плані підготовки до Чемпіонату світу, ми вже маємо лавочку запасних. З нового року ротація пройде, і буде етап Кубка світу, де у нас буде вільними, напевно, три місця. Там точно будуть проглядатися дівчата з Кубка IBU, тим більше, він такий висотний. Вже виходячи з цих моментів, будемо формувати склад на підготовку до Чемпіонату світу. Добре, що люди підтягуються.
 
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ffff
Имеем скамеечку запасных, но только в попадание ТОР40 максимум. Жаль.