Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 15 грудня 2019, 18:28
22752
3

Теофімо нокаутував Коммі і зустрінеться з Ломою. Вася вже назвав місяць

Лев Кравців - про блискавичну перемогу майбутнього суперника Ломаченка

| Оновлено 15 грудня 2019, 18:28
22752
3
Теофімо нокаутував Коммі і зустрінеться з Ломою. Вася вже назвав місяць
Твиттер Тоp Rank

Теофімо Лопес нокаутував чемпіона Річарда Коммі за 2 раунди. Здавалося, що все тільки-тільки починається, але американець влучив, а потім побіг добивати - і добив. Поки що сім'я Лопесів за слова відповідає в повному обсязі. Але попереду Ломаченко.

Як це так швидко?

Суперники почали бадьоро. Коммі добре джебив, влучав і кілька разів дістав суперника правою ударною рукою. Теофімо теж діставав і був непоганим, але раунд програв. У перерві батько з таким самим ім'ям, але приставкою «старший», активно показував лівий боковий і щось тараторив.

Спрацювало. Лопес упіймав суперника лівим контр-хуком. Річарда повело, але він не впав від цього удару. Впав від іншого - правий назустріч прилетів у ціль швидше, ніж правий самого Коммі всього на секунду, але того було досить. Ганець сів, спробував встати, але ноги підвели, і він побіг до канатів.

 

 

Після відліку, можливо, трохи більш швидкого, ніж було потрібно, Теофімо кинувся вперед і вже не відпустив. Декілька точних влучань боковими зліва і справа, тиск у канатів, і рефері дає сигнал. Американець стає чемпіоном світу за версією IBF у 21 рік, роблячи це вкрай упевнено.

Лопес став носитися по рингу, вискакувати на канати, пробуючи їх відірвати своїми розгойдуваннями і крутити сальто. Він явно не чекав, що все закінчиться так швидко. Ударив туди, де приблизно повинна була знаходитися голова суперника - влучив. А вона не витримала. От і весь короткий зміст поєдинку.

Зустріч із Ломаченком відбулася?

Василь прилетів на вечір боксу, щоб зустрітися з переможцем і просто подивитися бокс - у головному поєдинку вечора бився Теренс Кроуфорд. І те, і те виконав. Ломаченка покликали в ринг, він сфотографувався з новоспеченим чемпіоном, усміхнувся і пішов у рингсайд, де вже давав інтерв'ю.

Top Rank

У рингу небагатослівним був не лише українець. Гучномовний Теофімо був, якщо не привітним, то і не балакучим, як завжди. Він навіть спробував приобійняти Ломаченка на фото, але, мабуть, згадав, що вони ж не друзі.

Пізніше у Василя запитали, як він може прокоментувати поєдинок і його результат:

«Цього разу все вирішив удар. Це бокс, за це ми його і любимо. Я побачив, що на мене чекає в рингу з Теофімо і готовий до цього. Тепер цей бій має сенс, оскільки у нього є пояс. До зустрічі в квітні.»

Коментатор ESPN Макс Келлерман висловлював своє невдоволення. Він не був згоден, що бій Ломаченка проти Теофімо актуальний лише через пояси, захоплювався Лопесом і впевнено заявляв, що поєдинок вийде конкурентним. Раніше квітня ми не дізнаємося, хто правий.

Пояс є, що тепер?

Теофимо ніяк не міг отримати бій проти Ломаченка, тому що Васі він був не потрібен. Навіщо йому поєдинки проти людей, які щось голосно заявляють, але не мають нічого? Тепер же Лопес стоїть на шляху українця до абсолюту. Мабуть, ніяких проміжних поєдинків не буде: цей бій закінчився швидко, тому Лопес може почати готуватися до наступного бою вже скоро.

Несподівано з'явилася думка фанатів, що Теофімо зливатиметься. Мовляв, узяв пояс і тепер триматиметься за нього до останнього, щоб не втратити і насолити Василю. Що це за теорії змови - загадка. Навіщо йому триматися за один пояс, якщо є шанс в 21 рік узяти все чотири, гарненько заробити, після чого піти до наступної ваги? Ну або програти титул, гарненько заробити, після чого піти до наступної ваги.

Давайте не будемо скидати з рахунків і Боба Арума, для якого все склалося ідеально: хто б не переміг в об'єднувальному поєдинку, у нього буде абсолютний чемпіон. Аруму не буде вигідно, якщо хтось із спортсменів почне зараз зливатися - на кону відмінні гроші і можливості. Так що, усе це лише розмови, не більше.

Завдяки швидкій перемозі Теофімо зможе готуватися до наступного бою вже скоро, але сам поєдинок, мабуть, не відбудеться раніше квітня. Це означає, що ніяких проміжних виходів в ринг від українця чекати не варто. Він налаштований на об'єднання і розпиляти увагу не збирається.

Лопес, безумовно, хороший. У нього дуже міцний удар, хороший таймінг і досить фізичної потужності, щоб ламати суперників. Він більший за Василя, який б'ється не у своїй вазі, і в цьому можуть бути проблеми для українця. Саме правий прямий - найкраща зброя проти шульги, і саме таким ударом Теофімо відключив Коммі.

Top Rank

Взагалі його удари і вміння давити після того усією фізикою відмінні. Звичайно, він занадто великий для легковаговика, але не найбільший. Василь в цій категорії зустрічається тільки з великими хлопцями. Кемпбелл, Педраса і Лінарес були не набагато меншими (та і взагалі не меншими), ніж Теофімо. Але вони не били так, як Лопес.

З іншого боку, захист американця - якщо не провал, то досить поганий, щоб загострювати на ньому увагу. Навіть не найшвидший Коммі діставав Лопеса, а японець перед цим мучив усі дванадцять раундів. Василь - це зовсім не Річард Коммі. Українець діставатиме корпус регулярно, навіть не маючи такої переваги в зрості та розмаху рук.

А ще Василь не стоїть прямо перед суперником, забираючи сили одними лише переміщеннями. Постійно працює від захисту, керуючись правилом: «Спочатку важливо не пропустити, а вже потім – пробити». А в кутку - Анатолій Миколайович. Скільки таких прямолінійних гігантів було розбито до цього, чим Лопес краще?

Поєдинок Ломаченко - Лопес є цікавим. Молодий, з ударом і амбіціями, проти досвідченого, бажаючого увійти до історії, боксера. Такі поєдинки не можуть бути нудними. Додаємо сюди різницю в габаритах і отримуємо крутий поєдинок. Інше питання, чи зможе щось протиставити Лопес так само, як, наприклад, Кемпбелл? Велике питання, відповідь на яке ми отримаємо тільки в квітні.

Василь також згадав про свої плани на 2020-й рік: об'єднання поясів і, якщо все вийде, бій проти Джервонти Девіса. Здається, наступний рік стане спекотним для українця.

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Промоутер Усика детально описав план українця на випадок відмови Ф'юрі
Бокс | 23 квітня 2024, 16:07 0
Промоутер Усика детально описав план українця на випадок відмови Ф'юрі

18 травня Олександр у будь-якому разі проведе чемпіонський поєдинок

Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів
Футбол | 25 квітня 2024, 11:44 11
Жуніор Мораес хоче грати у Європі. Він відхилив 5 пропозицій за 15 днів

Екс-форвард «Динамо» та «Шахтаря» не планує залишатися у Бразилії

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AndyDRUID
Ну це ппц. пів року чекали щоб 2 раунда подивитись. І тепер ще пів року. Ох цей бокс...
Ukraine_Kiev_Fan
Ребята "Американец становится чемпионом мира по версии IBF в 21 год.......". Лопесу в июле 23 года будет
Palych1
"Он больше Василия,"
судя по фото это не совсем так