Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 14 грудня 2019, 15:33
17832
17

Хохфільцен-2019. Україна фінішувала четвертою в жіночій естафеті

Олена Підгрушна програла на останньому колі боротьбу за бронзу

| Оновлено 14 грудня 2019, 15:33
17832
17
Хохфільцен-2019. Україна фінішувала четвертою в жіночій естафеті
Український біатлон. Валя Семеренко
У суботу, 14 грудня, в австрійському Хохфільцені в рамках другого етапу Кубка світу відбулася жіноча естафетна гонка.
 
Збірна України виступила тим же складом, який у 2014 році виграв золото Олімпійських ігор в Сочі. Однак, час бере своє, в цій гонці на перемогу наші дівчата не претендували. Проте, шанси зачепитися за подіум були. Але про все по порядку.
 
З перших хвилин жіночої естафети збірна Росії була серед лідерів, а після того, як головні претенденти на медалі настріляли штрафні кола, взагалі перед останнім етапом мала 25 секунд гандикапу.
 
Катерина Юрлова-Перхт на заключному етапі зі стрільбою впоралася, але на останньому колі примудрилася втратити перемогу, пропустивши вперед реактивну норвежку Марте Ройселанд.
 
А боротьба за третє місце була серйозною. Відразу шість біатлоністок після заключної стрільби вирушили на фініш в інтервалі десяти секунд! Підгрушна відразу спробувала зачепитися на третій позиції і втекти від конкуренток, але молода швейцарка Лена Хеккі зачепилася за неї, грамотно відпрацювала в темпі українки, а на останньому підйомі перед фінішем зробила ривок і реабілітувалася за провал на стрільбі стоячи.
 
Підгрушній залишалося тільки зберегти за Україною четверте місце, проте зробити це було непросто. Емма Ландер з Канади до останніх метрів намагалася вигризти для своєї команди місце в квітковій церемонії, однак черевик Підгрушної на якусь частку секунди раніше перетнув фінішну лінію.
 
Сенсаційно Швеція, Італія та Німеччина через нестабільну стрільбу не потрапили навіть у топ-9. Вище за них також несподівано розташувалися Канада, Чехія, США і Польща.
 
Результати гонки:
 
1. Норвегия Норвегія (1+7)  1:10:04,7
2. Россия Росія (0+5)  +8,2
3. Швейцария Швейцарія (1+9)  +1:04,1
4. Украина Україна (0+8)  +1:09,2
5. Канада Канада (0+7)  +1:09,3
6. Чехия Чехія (1+12)  +1:16,1
 
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BobchuK
Наші молодці тільки після етапу Підгрушної .
Яби не її етап, то були би 8-9 і ніхто би про молодців не писав, а зовсім про інше.
tima fialko
Якби не трусились руки Семеренки і Джими,були б медалі.Стрільба-головне,бо бігати це покоління не навчиться вже ніколи.
dudigo78
Можна сказати, що цілком нормально. Підгрушна вже звичайно не та, що була 5 років тому, але останнє коло ніхто краще за неї в нас не пробіжить. Валя просто не розрахувала сили, але перші два кола були супер, Джима повільно но стабільно, ну і Віта могла б краще відстрілятись. Загалом тверда четвірка за етап
Сергій Купенко
Похоже кацапы опять сидят на допинге.
Berezyak1999
Оленка молодчинка ... решта перша ліга.
sema69
Підгрушна не програла а витягнула хочаб 4-е місце!
maxxxkiev2009
Молодцi.дуже радий.далi,вперед.!!!!!!Пiдгрушна суперски отработала.Валя Валя(((
Barilko
Хорошая гонка у наших получилась. Но вот мне кажется что Валю надо было на первый этап (помятуя ее потери в скорости на втором круге спринта). А Виту на второй, она по скорости в нормальной форме. Пидгрушная радует своей формой, несмотря на проблемы со здоровьем которые ей пришлось преодолеть. Молодцы!
Звичайно Я
MOLODCI !!!!
Александр Шевченко
Кстати, по поводу Германии, я же говорил, что это команда - ДНО)) и что там одни физруки и спортсменки жалкие, и что на них ровняться не надо и на их тренеров. Просто плакать хочеться от результатов немок. Некогда грозная команда привратилась в биатлонное посмешище.
stopor2016
Интересно узнать у Валентины - кто в команде ж...а?
Sashamar
Єдиний плюс - здається, нарешті оговталася після хвороби Підгрушна. Все інше - немає слів, суцільні матюки. І не треба обманювати себе четвертим місцем (а якби не додатковий на останній стійці, було б третє), це не наші добре, це інші погано. Швейцарки (!) - хто такі сестри Гаспарін? - обійшли нас ходом з додатковим колом.
Джима не швидкісна, тому вона добре бігає тільки індівідуалку, де стрільба важливіша. Добре, її можна ставити на етап, але за умов що інші не поступаються ходом. Тобто не сестри. Сестри своє відбігали. Їм треба в ноги вклонитися за все, що зроблено, але вік не обдуриш. Нащо зараз класичний склад, якщо очевидно, що до Олімпіади він не дотягне. Нехай вже молоді бігають, так, спершу буде плюс-мінус десяте місце. Але ж вони навчаться відчувати одна одну. Краще це буде зараз, ніж запалає за два роки.
Artem !
На трассе хороши, подтянуть бы стрельбу