Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 грудня 2019, 18:21
15383
24

Усі сміються з Повєткіна, а він ще небезпечний. Навіть у 40 не хоче йти

Лев Кравців про того, кого кілька разів списували, а він все ще в топі

| Оновлено 14 грудня 2019, 18:21
15383
24
Усі сміються з Повєткіна, а він ще небезпечний. Навіть у 40 не хоче йти
Boxing Scene

Олександра Повєткіна встигли списати з рахунків вже мінімум три рази. Дуже невпевнено відбоксував проти Марко Хука – «зрозуміло, пора на пенсію». Програв Володимиру Кличку – «ну тепер-то Повєткін все». Відключився в поєдинку проти Джошуа – «скільки можна себе мучити?»

Насправді, навіть в сорок років Олександр залишається одним з головних боксерів суперважкої категорії, з ним досі хочуть боксувати, і досі не можна бути упевненим в тому, що його суперник вийде переможцем.

Рекорд останнім часом погіршився. Може, пора на пенсію?

Дійсно, останні три поєдинки - ідеальна симетрія. Поразка, перемога і нічия. Спочатку Олександр програв Ентоні Джошуа нокаутом, потім перебив брата Тайсона Ф’юрі, Х’юї, і ось зовсім нещодавно звів поєдинок проти Майкла Хантера внічию.

Американець, що перейшов до хевівейту після поразки від Олександра Усика, обіцяв виграти яскраво, що спробував зробити в першому ж раунді. Хантер побіг на суперника, став влучати і показалося знову, що Повєткін - все.

Але росіянин - досвідчений боксер. Перечекав важкі часи, став відповідати ударом на удар і переламав хід поєдинку. Не настільки, щоб виграти, але і далеко від того, щоб програти. Нічия - дивний результат, але не в цьому випадку. Цей поєдинок якраз той, в якому даний підсумок виглядає доречно.

Насправді, після поразки від Кличка і до поразки від Джошуа, Повєткін виглядає вкрай добре. Він перестав бути схожим на розваленого пельменя, підтягнув фізичну форму і виграв вісім поєдинків за чотири роки.

При цьому, імена там теж були гідні: Мануель Чарр був переможений нокаутом, а після нього відразу ж Карлос Такам. Був Майк Перес - технічний нокаут, а потім відразу Маріуш Вах, з яким Ділліан Вайт возився усі десять раундів - теж технічний нокаут. У 2018-2019 рр. Олександр розібрався відразу з двома британськими гігантами: Х’юї Ф’юрі переміг за очками, а в Девіда Прайса виграв нокаутом.

Якщо відкинути нічию і поразку від Джошуа, у Повєткіна і зовсім шикарна картина після поразки від Кличка: десять поєдинків, шість виграно достроково (нокаути і технічні нокаути) і три - за очками.

Та й давайте будемо чесними: бій з Джошуа росіянин програв через фізичну готовність і важкість ударів Ентоні. Повєткін дуже розсудливо стартував, влучав і навіть змусив ноги чемпіона підкоситися. А далі не вистачило сил і сталася поразка. Але це не було одностороннє побиття. Швидше, перемога молодості над віком.

З Хантером схожа історія. Але Майкл - не Ентоні. У нього немає такого удару і такої потужності. Звідси і нічия, і бажання промоутерів організувати реванш. Поєдинок-то вийшов видовищним.

І що, Повєткін - не все?

Сам Олександр не збирається нікуди йти. Він серйозно говорить, що готовий зустрітися з ким завгодно, і ще мінімум роки зо два відводить собі. Повєткін хотів би вийти повторно і з Джошуа, і з Кличком (якщо той повернеться), і з Хантером.

Boxing Scene. Олександр Повєткін і Ентоні Джошуа

Схоже на спробу заробити? Так, але не на відбуття номеру. Росіянин не просто виходить в ринг за чеком. Він виходить, щоб щось показати і довести. У його кар'єрі, дійсно, був момент, коли здавалося, що вже все. І тут суть не в поразках, а в його формі.

Тоді Повєткін став менше за все нагадувати боксера, здавалося, що він перестав серйозно відноситися до справи і не хоче боксувати. Але на всіх поразки впливають по-різному. Одні розклеюються, а інші, як Олександр, збираються. Ось після Кличка він точно став кращим.

У багатьох виникає питання, що ж робить Повєткін майже в усіх топ-10 хевівейту від різних видань і експертів. Судячи з усього, він там за правом, і не може знаходитися в іншому місці. Просто подивіться, як він виступає. Так, назвати цей бокс дуже привабливим і тонким не можна. Олександр вже немолодий і прекрасно користується своїми плюсами.

Він уміє працювати агресивно, бити важко і перегравати суперників на ближній і середній дистанції. Справа за малим - змусити суперників працювати так, як треба йому. Тот же Ф’юрі ходив, як вайло - це клієнт Повєткіна. До речі, росіянин виявив бажання зустрітися і з більш майстровитим Ф’юрі, але той його ігнорує. Попереду Вайлдер, навіщо йому це.

У іншому ж Олександр хороший. Не геніальний і далеко не найкращий, але досить хороший, щоб все ще знаходитися в топі.

І що далі?

Дивно, але у Повєткіна сила-силенна варіантів. Можна зустрітися з Хантером ще раз. Обидві сторони не проти цього, фанати теж за. Та і сам росіянин, мабуть, не хоче робити великих простоїв між поєдинками.

Boxing Scene. Олександр Повєткін і Майкл Хантер

Ділліан Вайт повернувся, боровся усі десять раундів проти Маріуша Ваха, а потім кинув виклик усім: Джошуа (йому зараз не до Вайта), Вайлдеру (у нього реванш з Ф’юрі) і разом з ними - Повєткіну. Навіть час приблизний забив - початок весни.

Десь у цих числах Усик збирається провести свій наступний бій. Швидше за все, проти Чісори. Ось тобі й варіант для андеркарду. Головна подія: Усик - Чісора, попередній бій - Повєткін - Вайт.

Цей бій є актуальним. Хлопці про техніку чули не так багато, але б'ють страшно, рубаються на ближній і трохи середній, а ще практикують пропускати удари. Хтось точно впаде. Можливо, навіть не один раз.

Дивно, але 40-річний Повєткін цікавий організаторам не лише, як екс-чемпіон для просування і перевірки молоді, але і як цілком собі дуже конкурентний боксер, що може видати шоу. У Великобританії його люблять після битви з Джошуа і хочуть бачити постійно, а Олександр продовжує кувати залізо, поки гаряче.

Варто почекати. Здається, Вайт - Повєткін навесні - саме той бій, який буде цікаво подивитися усім.

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Три нокдауни для Хейні. Райан Гарсія декласував чемпіона WBC
Бокс | 21 квітня 2024, 08:35 4
ВІДЕО. Три нокдауни для Хейні. Райан Гарсія декласував чемпіона WBC

Пояс WBC став вакантним, тому що Райан не вклався у вагову категорію

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Странная статья на украинском ресурсе... Не понял, чем Поветкин заслужил внимание? Почему не о Пулеве, на пример))))
Вова Чертрогатый
Все смеются с Михайличенка, а он еще бездарен. Даже в 58 не собирается уходить!
vizuals
Назва новини каже сама за себе
"Усі сміються з Повєткіна, а він ще небезпений"
Я скажу так - небезпечний навіть бомж, який перданув з підворотны, бо вын отрє повітря оточуючим
ua-goahead
усі сміються (і переживають звісно) з Динамо, а цей тип мав ніколи більше не виходити на ринг через допінг
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pl2012ua
потому что допинг и купленные судьи, забыли что ли, откуда этот чудо-боксер? Они и валуева протаскивали до титулов на этих же двух костылях.
Женя Матийчук
Лев Кравцив о том, кого несколько раз списывали, а он все еще в топе
КОГДА ЭТО ЧЕЛОВЕК - ПЕЛЬМЕНЬ БЫЛ В ТОПЕ ПРОФИ БОКСА????? НИКОГДА!!!!!!!! ДАЖЕ НА СВОЕМ ПИКЕ ОН ТАКОВЫМ НЕ ЯВЛЯЛСЯ. ПОВЕТКИН НИКОГДА САМ НЕ БЫЛ ЧЕМПИОНОМ МИРА В ПРОФИ И НИ ДЛЯ ОДНОГО ЧЕМПИОНА НЕ СОЗДАВАЛ УГРОЗЫ.
Лев Кравцив ты позорище вместе со своими статьями о боксе. попробуй поменять тематику потому что бокс явно не твое.
Valeriy Forsa
пельмень тупо рубає бабло собі на пенсію. Інтерес тільки гроші, більше поветке нічого НЕ світить.
an52
Технійчний нокаут з Вахом був суто номінальний. Рефері просто зупинив бій у 12-му раунді, вирішивши, що у Ваха занадто сильне розсічення. Насправді там взагалі не було нічого загрозливого і Вах спокійно міг достояти до кінця. Але дуже хотілося намалювати Вітізю дострокову перемогу
Sukiyaki
статейка ни о чем.
водичка.
все давно жевано-пережовано.
Morjoviy
Поветкин о санкциях ВАДА: "Тяжелый вопрос. Нас опять несправедливо наказали"
Не только пельмень, а еще и Ватан.
bzzzzz
кто бы что не говорил, но тыква у Поветкина, что надо, как будто специально для бокса создана. Накаутировать очень сложно.
Женя Матийчук
человек-пельмень
Сергей Иванамофф
Пельмень опасен только тем, что он давно просрочен!
А страна-производитель сего портящегося продукта вызывает отвращение к нему вообще прикасаться.
Mr.Budd
Пожалуйста, не нужно писать "смеяться с". Это же простонародный язык.
Женя Матийчук
Лев Кравцив самый некомпетентный автор на этом сайте.
давно не читаю его статьи. захожу коментарии глянуть не более.
Provodauskas
Автор, запомни: смеются не с кого-то, а над кем-то.
niko23341 .
На каком языке написан заголовок?
Leo Leo
Опять этот горе эксперт( Кто смеётся? Все проблемы Сани это Хрюнов с Рябинским,не смогли построить ему нормальную карьеру,а парень был очень не плох!
Лева,пиши про шахматы,а то эти ребята могут и встретить..
dikcher
Что есть, то есть. Чемпом ему не стать, но в первую пятерку точно входит.