Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 грудня 2019, 00:14
10536
11

Лучано ЛУЧІ: «Знаю гімн та планую отримати українське громадянство»

Глава Комітету арбітрів УАФ вважає, що судді в Україні неупереджені

| Оновлено 13 грудня 2019, 00:14
10536
11
Лучано ЛУЧІ: «Знаю гімн та планую отримати українське громадянство»
ПФЛ. Лучано Лучі
Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі на грудневому засіданні Ради ліг УАФ поспілкувався з представниками клубів:
 
«Враховуючи важливість змагань та конкуренцію, намагалися на центральні матчі осінньої частини сезону призначати арбітрів Прем'єр-Ліги. Хочу ще раз повторити, на мою думку є деякі матчі Першої ліги, які набагато важливіші за ігри Прем'єр-Ліги. Це стосується кількості глядачів на трибунах, цікавості поєдинків, а також рівня клубів.
 
Комітет арбітрів продовжить цю практику вже у весняній частині сезоні. Переглядаємо всі матчі під егідою ПФЛ, сьогодні за допомогою Wyscout це зробити досить просто. Дякую представникам клубів, які роблять нам письмові запити щодо того чи іншого епізоду матчу. Намагаємося роз'яснити вам всі спірні моменти, а також оперативно вирішувати нагальні проблеми.
 
Дуже важливо, щоб усі зрозуміли, арбітри у нас неупереджені. Вони просто виконують свою роботу. Звісно, як і всі люди вони помиляються, але не спеціально. Вважаю, що не потрібно використовувати термін упередженість. Все залежить від кваліфікації арбітра. За свою роботу він отримує оцінку від Комітету арбітрів УАФ, яка й вказує на його кваліфікацію протягом сезону.
 
Ніхто не вказує арбітру, які рішення він має приймати. Я вже протягом десяти років працюю в Україні і просто не можу сприйняти термін упередженість. Багато хто говорить про корупцію у арбітрів, але це не відповідає дійсності. Якщо у вас є докази, то необхідно звертатися до Національної поліції, або щонайменше в Комітет арбітрів і надавати їх. Кидатися порожніми звинуваченнями щонайменше неввічливо. Професіональні якості арбітра оцінює не клуб, а Комітет арбітрів, який я очолюю.
 
Комітет арбітрів не може надавати всю інформацію щодо своєї роботи в ЗМІ. Згідно з Регламентом FIFA, Комітет арбітрів будь-якої національної асоціації напряму залежить тільки від асоціації, якій він і має надавати повну інформацію. Комітет арбітрів працює конфіденційно, згідно з рекомендаціями ФІФА.
 
Нам забороняють спілкуватися з медіа, клубами, політичними та релігійними організаціями. Це стосується не лише України, така практика застосовується у всьому світі. Звісно, ми караємо арбітрів за їх помилки, але не афішуємо цього. Хочу відзначити, що у нас склалися чудові взаємини з президентом ПФЛ. З Сергієм Макаровим постійно обмінюємося інформацією.
 
Вважаю, що арбітр не повинен бути гостем у клубу, який проводить матч. Це взагалі аномальна ситуація, яка практикується в Україні. Арбітр повинен приїздити на таксі за час-півтора до матчу. Він має сам платити за своє проживання, переїзди та уникати контактів з клубами. Ще два роки тому пропонували шляху вирішення цієї проблеми. Порахували, скільки на це потрібно додаткових коштів виділити. Представили свій проект Прем'єр-Лізі, але нашу пропозицію не врахували.
 
У нас деякі асистенти відмовлялися від призначень на матчі через те, що їм навіть доводилось витрачати власні кошти, щоб заплатити за проживання, переїзди. Гонорару, який отримують арбітри за роботу на матчі, на це не вистачає. Вважаю, що необхідно змінювати ментальність. На мою думку, щоб уникнути додаткових витрат, ми можемо призначати арбітрів з того  міста, з якого сам клуб. У інших країнах подібної такої проблеми нема.
 
Я звик завжди говорити правду, якою би вона не була. За десять років вже можу навіть підхоплювати гімн України. Можливо, звернуся у відповідні органи, щоб отримати українське громадянство».
 
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 40
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Мария Потапчук
Надо срочно за сборную заиграть!
MaxUa
"Нам запрещают общаться с медиа, клубами, политическими и религиозными организациями. Конечно, мы наказываем арбитров за их ошибки, но не афишируем этого."
А, понятно. Т.е. арбитры - они как джедаи. Или как самураи. Или как какой-то орден капуцинов или госпитальеров. У них свой кодекс поведения, свои принципы, понятие о чести и долге, свои обеты молчания и все такое прочее. Короче к арбитру изначально претензий нет, ибо он весь себя посвятил служению. Сериал в гостях у сказки продолжается.
Володимир Олійник
де йому ще такі гроші дадуть?
Владимир Копяк
Да.... Я все мог подумать об этом "руководителе", но что он будет нести такую бредятину... Да, я понимаю его как председателя комитета арбитров, конечно, он должен хвалить свое болото, но не так в наглую. Такое впечатление, что этот мафиози работает со своими птенцами на Марсе, и никто на планете Земля не ведает, что эти люди в черном, регулярно творят на футбольных полях Украины. И он еще хочет гражданство наше получить! Хочется задать вопрос - а с какой целью этот гражданин Италии хочет получить еще одно гражданство? Что-то тут не так... Я бы больше не советовал этому гражданину Италии убеждать нас в пушистости наших арбитров, в их кристальной честности и о белизне их перчаток, в которых они работают. В эту ахинею могут поверить только отпетые негодяи, типа Павелки и его окружения... Еще пару лет такой целенаправленной "работы" с нашими арбитрами, и мы точно возглавим рейтинг самых коррумпированных арбитров в Европе, отобрав пальму первенства у Италии, откуда сам наш благодетель...
MaxUa
"Считаю, что необходимо менять ментальность. По моему мнению, чтобы избежать дополнительных расходов, мы можем назначать арбитров из города, из которого сам клуб. В других странах подобной этой проблемы нет."
Друзья, давайте экономить! Это полезно. И еще нужно поменять ментальность! Очень красивое слово, правда? Что это значит на практике? Это очень просто. Например, матч Динамо - Александрия будет судить, вы не поверите, житель Киева! Зато выгодно! Обоснование? О, обоснование здесь самое замечательное - потому что так в Европе. Вы ведь уже все привыкли к тому, что все нужно делать так, как в Европе? Ну значит никаких проблем нет.
MaxUa
"Очень важно, чтобы все поняли, арбитры у нас беспристрастны. Они просто выполняют свою работу. Конечно, как и все люди, они ошибаются, но не специально. Считаю, что не нужно использовать термин предвзятость."
То есть это видимо надо понимать следующим образом: говорить о предвзятости арбитров нельзя, потому что ее нельзя доказать.
Или даже еще хуже: арбитры непредвзяты, потому что они арбитры.
Учение Маркса верно, потому что оно истинно. Блаблабла.
Так ведь это все двойные стандарты. В нашем мире отсутствие доказательства не является поводом для высказывания утверждения или тем более интерпретации слов или поступков. То же поведение отдельных фанатов уверенно интерпретируется как расизм, а не является на 100% доказанным.
А здесь нас банально призывает ВЕРИТЬ в непогрешимость арбитров. С какой стати?
Муґунот Уух
беспристрастны, бес...толковы, бес..совестны, бес...принципны...
Александр Чабаненко
На куй ты тут нужен
BekXan
Приезжает какая то ХУ@НЯ и начинает нам рассказывать как жить.Нельзя поменять менталитет это в крови !Европа и мы разные миры.